ДЕМОНСКИ ВЛИЈАНИЈА И ЕНЕРГЕТСКИ НАПАДИ ОТФРЛЕНА ВИСТИНА.

• Креатор на темата Креатор на темата Пријател
  • Време на започнување Време на започнување
Да ова го опфаќа едниот дел од темата.
Вториот дел беше за директното енергетско влијание на овие темни ентитети демони.

Пријател, колку си ти избеган, Турчин бос не те стига...

Да ова го опфаќа едниот дел од темата.
Вториот дел беше за директното енергетско влијание на овие темни ентитети демони.
Златкорис,мислам дека злото е целосно пројавено, избезумено е од моќта која ја добива од нашиот страв. Незнам дали приметуваш, но од сите страни има само изливи на бес и гнев. Секој енергетски вампир за да опстане провоцира, неправедно обвинува се со цел да предизвика дизбаланс, да те вовлече во неговата игра и нормално да ти ја исцица енергијата. Сироти незнаат дека брзо ќе бидат анихилирани од Универзумот, хаосот има краток здив.

Златкорис,мислам дека злото е целосно пројавено, избезумено е од моќта која ја добива од нашиот страв. Незнам дали приметуваш, но од сите страни има само изливи на бес и гнев. Секој енергетски вампир за да опстане провоцира, неправедно обвинува се со цел да предизвика дизбаланс, да те вовлече во неговата игра и нормално да ти ја исцица енергијата. Сироти незнаат дека брзо ќе бидат анихилирани од Универзумот, хаосот има краток здив.

Ме фати, јас сум енергентски вампир и ми треба енергијата на златкорис...

Плаааааааааааши се од мене...

Ама од друга страна, ќе бидам анихилиран ???? од Универзумот, така да имам краток здив...:pos2:

Приметив дека членовите кои пишуваат на темава сами си ја проширија.
Првично темата, како што е дадена, не зборува толку широко за секакви негативни влијанија.
По кој знае кој пат ќе повторам дека ваквите теми, теми од областа на езотријата, духовното, не можат да се водат на ист начин како темите од областа на науката, да речеме. Тоа од терминолошки аспект.
Но сепак, методолошки донекаде можеме да се поставиме на начинот на кој се поставуваме разгледувајќи научни проблематики. Велам до некаде, затоа што има тука духовна и спиритуална компонента, која во одредени свои аспекти е премногу индивидуална. За секој е посебно. Но, тоа е само дел од проблематиката.
А сега полека се враќам на темата.
Имено од терминолошки аспект, нема унифициран речник по светов за едни исти појави, објекти на нашето набљудување. Во еден систем зборот со кој се именува нешто, не е ист со зборот кој го користи друг систем, традиција, за истото тоа. Или пак, самите тие два збора немаат ист опфат туку сличен.
На пример, во питагорејството го имаме Петиот Елемент, Етерот. Христијанскиот вокалибур, го користи зборот Свет Дух, но објективно Етерот по своето значење во сопствениот систем опфаќа само дел од она што го имаме како значење за изразот Свет Дух, во Христијанството. Па можеме без страв, да кажеме дека Етерот е (по своето значење) еден од аспектите на Светиот Дух.
Но, кога зборуваме грубо, при брза конверзација, користиме знак еднакво помеѓу двеве.
Поентата ми беше да објаснам зошто се случува забегување од темата, лутање на дискутантите, па дури и на авторот, при вакви теми. Кои теми се во сферата на официјално општо неверификуваниот вокалибур. Општо е клучниот збор, бидејќи секако во рамките на сопствените системи и традиции вокалибурот е далеку поегзактен и унифициран.

Е сега, on topic.
Доколку нели веруваме, знаеме дека постои, уверени сме во поставките на мистично-религиозните системи, би требало да воочиме неколку сличности за исти нешта и да ги издвоиме.
Јас ќе користам изрази од разни системи кои се однесуваат само на изразите кои не' интересираат во темава (така како што ја проширивме):

Демони.
Енергетски портали.
Енергетски вампири.
Шизофреничари.
Елементари.
Елементали.

Ако некој сака можам посебно за секој израз да наведам (други имиња и карактеристики). Но приметувам дека на форумов, особено во вакви теми, често се мешаат категориите. Па органските портали некои ги мешаат со енергетските вампири. Тоа е исто како да стваш знак еднакво помеѓу фудбалер и бизнисмен. Две различни категории, кои можат да се преклопуваат. Фудбалерот може да биде бизнисмен.
Енергетски вампир повеќе наклонува накај психолошка категорија. Таков вампир може да биде некој бездушен човек (илити енергетски портал), но може да биде и обичен (духовен) човек.

Онака како што е срочен првичниот пост мислам дека авторот на темава повеќе наклонува кон астралните влијанија од негативна природа, значи: елеменатли, елементари, демони (иако и тие се во суштина елементали).

Да не асоцираш на Атеист и Дбацк?

Ме фати, јас сум енергентски вампир и ми треба енергијата на златкорис...

Плаааааааааааши се од мене...

Ама од друга страна, ќе бидам анихилиран ???? од Универзумот, така да имам краток здив...:pos2:
Жалам што се препозна во текстот, не беше насочен кон никого посебно. Немам кон никого негативени чувства ниту страв. Овде сме да дискутираме, а единствено различните мислења доведуваат до развиток. Твоето постоење не е без причина, пронајди ја смислата за своето постоење и продолжи, се надевам по патот на вистината .

--- надополнето ---

Не пишувам во асоцијации и не мислам на никого посебно.

ти па више, толку си опседнат со нив?

Онака како што е срочен првичниот пост мислам дека авторот на темава повеќе наклонува кон астралните влијанија од негативна природа, значи: елеменатли, елементари, демони (иако и тие се во суштина елементали).

Да, ама он ги посочи и несигурност, страв, опсесија со она што мислат други за луѓе за тебе, нарушување на мисли при медитација итн како демонски влијанија. Што јас нив ги гледам како нешто што е нормално за човекот.

Онака како што е срочен првичниот пост мислам дека авторот на темава повеќе наклонува кон астралните влијанија од негативна природа, значи: демони .

Да темата првично беше поставена за тоа, но изгледа дека луѓето не се свесни за постоењето на
овие астрални суштества демони, и за нивното директно енергетско влијание врз луѓето.
Сигурно сте слушнале и за егзорцизам односно за истерување ова веќе значи присуство на демон во човечко тело покрај душата.
Но директното енергетско влијание(мислам за влијание не за присуство) на подолг временски период кај луѓето се резултира со страв, себе сомневање, анализа на
туѓо мислење за нас, односно може да дојде и до параноја и сл.
Но и да сме свесни за овие појави нетреба да се плашиме од нив или да шириме страв од тие појави.
Ако некој тргне сериозно кон себеспознавањето и духовноста сигурно дека искусил некои од овие симптоми но главните причини за тоа
лежат токму во овие енергетски демонски влијанија.
Како и се друго што е ниско неможе да влијае на оние чии енергетски систем е со висока вибрација а ако влијае тогаш
ќе не искушува но кога нема да пронајде ништо слично на себе во нас ќе замине .

--- надополнето ---

Да злото сега ја достигна својата најголема сила која ја црпи од човештвото и веќе не се прикрива,
старите викаат "ѓаволот излезе на мегдан".
И сега делува со сиот свој бес затоа што наскоро ќе ја изгуби власта врз Земјата.
А за енергетските вампири јас лично мислам дека живееме во свет во кој постои ментално цицање на енергијата.
Тоа цицање на енергијата горе-доле е застапено кај огромно мнозинство од луѓето но кај енергетските вампири е екстремно изразено.
Навистина има луѓе кои се енергетски вампири но мислам дека тоа е затоа што се мртви од внатре нивната
душа е скоро згасната, и нема светлина во неа, но ако љубовта во нив останала чиста и тие ќе се разбудат и преобразат.
Всушност суштината на секој човек е љубовта затоа и секој кој ќе избере ќе се спаси, затоа што секој колку и да е лош кога
ќе го отвори срцето во него нема ниту страв, ниту омраза или било што, што е негативно.
И секој што е разбуден треба да знае и ние не сме совршени но не бевме оставени заедно со сите други, навистина ми е жал
за она што се случува, затоа да не ги оставиме оние што спијат.
И во нив има дел од Христовото.

Ова го напишав затоа што кај себе и другите забележав први сме кога треба да судиме а забораваме да простуваме.

Да злото сега ја достигна својата најголема сила која ја црпи од човештвото и веќе не се прикрива,
старите викаат "ѓаволот излезе на мегдан".
И сега делува со сиот свој бес затоа што наскоро ќе ја изгуби власта врз Земјата.
Може ли да кажеш од каде ти се информацииве? И зошто мислиш дека злото делува само на земјата? Или пак мислеше дека само таму ќе ја изгубело власта?...А да, и што претставува за тебе зло?

Може ли да кажеш од каде ти се информацииве? И зошто мислиш дека злото делува само на земјата? Или пак мислеше дека само таму ќе ја изгубело власта?...А да, и што претставува за тебе зло?

Зошто имам чуство дека го браниш злото?
Свесен си за ситуацијава?
Без разлика дали постои или не, и како и да е дефинирано.

Зошто имам чуство дека го браниш злото?
Свесен си за ситуацијава?
Без разлика дали постои или не, и како и да е дефинирано.
Незнам зошто имаш такво чуство! Јас само прашав што претставува злото за дечково! :toe: И од каде му се тие информации.

Незнам зошто имаш такво чуство! Јас само прашав што претставува злото за дечково! :toe: И од каде му се тие информации.
Нема везе, најверојатно грешам...ама чисто онака да ти спомнам.

Нема везе, најверојатно грешам...ама чисто онака да ти спомнам.
Јас во една друга тема, му посочив на zlatkoris дека различни нешта се зло за различни луѓе! На пример за мене општество каде владеат религозни догми, е олицетворение на злото, но за некој верник тоа е добро! Така да нема апсолутно добро и апсолутно зло, а ако не се дефинира што претставува за некого зло, тогаш лесно доаѓа до недоразбирања.

ех е.. еве пуу.... абе ове зборови на темата се метафорички израз за нападина врз народот од страна на капиталистите, буржоазијата, импрериализнмот, феудалците и комунистите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom