Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја ќе се уфрлам неповрзано.Срамота е и поразително е 21 век родителот да не можи да си дозволи пелени за бебето. Кога ми има мајка ми кажувано како перела пелени и и замрзнале надвор на студот коса ми се крева. Бебе кака во првите недели 10 пати денот, за мочкање да не зборам, кај ќе се допериш, кај ќе се досушиш. Збораме за основни работи не збораме за луксузирања.
Владата наместо да ги поттикни граѓаните за деца тие каснат породилно со месеци
Не е само неплодност проблем, зголемени се срцеви удари и сериозни болести кај личности под 50г.Si doagja toa so godinite
nekoj podatok da se potvrdi toa? Primer zivoten vek, procent na udari po glava na zitel neso takvo?Ја ќе се уфрлам неповрзано.
Само затоа што нешто е модерно не значи дека е поубаво.
Од сегашна перспектива многу ми е нездраво мотање на бебенце во најлонски пелени каде што не им дише кожата.
Автоматски споено мислење:
Не е само неплодност проблем, зголемени се срцеви удари и сериозни болести кај личности под 50г.
Што укажува на неквалитетно живеење, дали од исхрана, воздух, стрес, или се заедно.
Една од причините е и зголемениот број на неплодност . Кога бев во Плодност која важи за една од најреспектабилните и најуспешните за ивф, си праевме муабет и докторката ми вика не си свесна колкав е бројот на неплодност, поготово и проблемот кај мажите која кај нас е табу тема, инфекции вика на претек, не можиме да ги долечиме и мажи и жени. Се соочуваме со пандемија на неплодност, со овие зборови ми рече.
И не само тоа, статистички бројот на абортуси е драстично зголемен изминативе години, скоро секоја трета родилка е со некаква терапија за задржување на бременоста, свашта се изнагледав изминатава година по клиники.
nekoj podatok da se potvrdi toa? Primer zivoten vek, procent na udari po glava na zitel neso takvo?
Iako i ja sum u takov krug na lugje, sepak kokainot e rasprostranet kaj 1 posto od populacijata. Mislam deka ednostavno stareeme i lugjeto gi fakja infarkt na taa vozraat pocesto(poblisku do nasa generacija).Посебен пораз е за машко да оди воопшто на лекар, па камо ли вакви работи да проверува. Јас имам другар што после седум години мачење, прв пат спермограм направи со триста молења. Едноставно не им се прифаќа и порадо би живееле во тивок ужас него да се соочат со проблемот.
Не е оваа држава јака со статистики и студии и многу работи се кријат, ама кокаинот си го зема данокот многу јако последниве години со инфаркти кај релативно млади луѓе. Среќа што сме мала средина па од рекл-казала се слушаат и поврзуваат многу моменти. Некои феномени можеш да ги приметиш само кога ќе се најдеш во одредени средини. Пример, мој впечаток е дека аутизмот преовладува кај деца на повозрасни родители. Нема никогаш да има таква анализа што ќе се позанимава со тоа и да ми потврди или демантира, и ќе си остане само впечаток тоа што го гледам, зашто Јавно здравје очигледно има попаметна работа.
Абе остај ти нездраво, поздраво е во лајна закопано да седи размакано цело ? Кај ќе се допериш дури е новороденче со тие тетра пелени, ќе се удавите во лајна првите месеци. Жената ионака има еден куп обврски дури е со бебе мало уште пелени да пери и остана. Освен ако бебето нема алергиска реакција на пелени апсурд е да користиш тетра во 21 век.Ја ќе се уфрлам неповрзано.
Само затоа што нешто е модерно не значи дека е поубаво.
Од сегашна перспектива многу ми е нездраво мотање на бебенце во најлонски пелени каде што не им дише кожата.
Не е само неплодност проблем, зголемени се срцеви удари и сериозни болести кај личности под 50г.
Што укажува на неквалитетно живеење, дали од исхрана, воздух, стрес, или се заедно.
Жената има и мајка и свекрва.Абе остај ти нездраво, поздраво е во лајна закопано да седи размакано цело ? Кај ќе се допериш дури е новороденче со тие тетра пелени, ќе се удавите во лајна првите месеци. Жената ионака има еден куп обврски дури е со бебе мало уште пелени да пери и остана. Освен ако бебето нема алергиска реакција на пелени апсурд е да користиш тетра во 21 век.
Една од причините е и зголемениот број на неплодност . Кога бев во Плодност која важи за една од најреспектабилните и најуспешните за ивф, си праевме муабет и докторката ми вика не си свесна колкав е бројот на неплодност, поготово и проблемот кај мажите која кај нас е табу тема, инфекции вика на претек, не можиме да ги долечиме и мажи и жени. Се соочуваме со пандемија на неплодност, со овие зборови ми рече.
И не само тоа, статистички бројот на абортуси е драстично зголемен изминативе години, скоро секоја трета родилка е со некаква терапија за задржување на бременоста, свашта се изнагледав изминатава година по клиники.
Пренесив што кажа таа, сепак илјадници пациенти имаат поминато таму баш поради тој проблем, нема причина да ме лажи. А и јас гледам со свој очи се повеќе млади лица кои не можат да имаат деца, жени кои тешко задржуваат бременост итн.Ima oficijalni podatoci ili ova e samo licen staf? Doktorkata ako e vo plodnost se soocuva sekojdnevno so takvi temi pa ima subjektiven pecatok koj ne mora da ja odslikuva vistinata. Mozno e i sega pocesto da odat na lekar pa se "otkriva" a porano statisticki ne bilo evidentirano.
Аха, а што е за тие кои немаат, или не сакаат да помогнат, сопругот оди на работа ...од страна и јас така велев се додека не станав мајка, се стигам да направам ама во тотален хаос си првите месеци, зимни време кај ќе ги сушиш тие пелените, алиштата не можиме да ги досушиме уште пелени ни фалат.Жената има и мајка и свекрва.
На модерната жена и е тешко зошто е изолирана.
Ако и помагаат мајка и, свекрвата, и други роднини, сопругот итн, нема потреба куќата да смрди и да живее во кочина.
За пелените си во тешка заблуда. Веројатно уште немаш деца штом вака зборувашЖената има и мајка и свекрва.
На модерната жена и е тешко зошто е изолирана.
Ако и помагаат мајка и, свекрвата, и други роднини, сопругот итн, нема потреба куќата да смрди и да живее во кочина.

Немам излезено самостојно од дома што се вика (дали 3 пати на пиво сум отишол, а кафаните одамна се минато
), освен за на работа. И се' ова за едвај да ги достигнеме минималните потреби на дневно ниво. Па готвиш 5 пати на ден, па не јаде, џабе си потрошил еден саат. Па саат време го заспиваш. Па сто пати го преслакаш дека се прави хаос. 

Модерни мајки ама и модерни свекрви, не чуваат деца сега, шетаат по белиот светSvekrvi i majki, nema toa veke. Morate se sami