Проблемите со низок раст немаат никаква врска со САД, социјален инженеринг, интернет, инстаграм или не знам што.
Во одредени земји тие се јавуваат веќе во 60тите години, одредени земји немаат допир со САД/социјален инженеринг/интернет.
Проблемот на Ванлок е што сака за секој проблем криви да бидат САД.
Не смее така. Ние сме докажана евроатлантидска земја. За демокрација и за европска унија сме ние.
Не може така да се збори за нашиот најважен стратешки сојузник и пријател.
Дали постои опција на форумов некако да го мутирам овој Ванлок, да не ми излегуваат неговите постови, не можам повеќе да ја издржам неговата токсичност, само труе и ја уништува секоја издржана дискусија.Не amма што се наврте на оваа тема, има овде одлични дискусии на луѓе кои ги интересира и ја разбираат оваа проблематика.
Неговите извори на информации се единствените релевантни, а другите се пропаганда, јадење бурек и слично. Има тактика нападот е најдобра одбрана, па прво те дискредитира, напаѓа а после пласира свое „размислување„. Ко Фрчко да го слушам.
Се прави голем интелектуалец а не може да изведе обична врска помеѓу последица и причина.
Удави со тој „социјален експеримент„ иако стопати му е речено дека такво нешто нема, или ако го има е на многу помало ниво и опсег.
Пет пати го прашав да направи анализа помеќу намалување на наталитет и тн „западни вредности„ во држави како Иран или Куба, Белорусија, ама тоа не му одговара и се фати со С.Кореја, а ако негде има таков експеримент тоа е таму.
Се надевам дека не ќе морам да дискутирам со тој трол повеќе.
Ванлок користи фејк нујз од неофашистички сајтови. Пропаганда на неонацистите и извори од тоталитарни диктатури. Дечкото е незаконски внук на левиот ташак на Гебелс.
,,,neshto se sluchuva,,,zhenska populacija ima vishok,,,seushte kolku tolku jademe zdrava hrana,,,znachi ni se diga,,,a vamu natalitetot padja,,,chudna rabota mme,,,
Автоматски споено мислење:
,,,koj se prazni nadvor,,,na Zelenski da mu bide zet,,,
Добро бе „паметњакович“ еве ти пошто не си бот: Ајде ТИ дај пример за држава каде нема западна пропаганда. Јас ја покажувам Северна Кореја. Не ти одговара примерот? ОК бе, дај тогаш друг пример... Немаш? И да имаш сеедно е, пошто до истиот заклучок ќе се дојде. Западниот социјален инжинеринг е одговорен за сето ова што се случува со демографијата. Почнувајќи пред отприлика еден век со терање на двата родители да работат (и жената покрај мажот) додека приходот на семејството се намалува иако двајцата работат. Децата нема кој да ги чува па државата ги “едуцира“ на „вистински вредности“. Потоа феминизмот кој од почетна благородна идеја е киднапиран и сега е чиста перверзија на почетните идеали. Па потоа промовирањето на педерастијата и целиот тоа таканаречен ЛГБТп култ, кој сега забегува до немајкаде па дојдени сме до тоа буквално на улица да се eбaт на тие нивните паради на „гордоста“.
Епа тоа го нема во држави каде не допира западниот социјален инжинеринг. Покажав со пример. Јас ја аргументирав мојата теза. А што е твојата теза?... Јадење гомн... Пардон, јадење бурек за мене лично (будала, бот, итн)? Повторување на западната пропаганда? Пошто освен тоа ти ништо друго суштински не кажуваш.
Imas 200 zemji na planetata, bukvalno 1 samo moes da dades kako primer, i toa od prosta pricina so nema kako da znaeme koj podatoci se tocni. Eve ja vikam i tie imaat problem, ti vikas super im odi. Dobro.
Mozhe sea da prejdeme na ostanatitie 199 zemji?
Abe da ti go iam pametot eden den, kojznae sto ti se desava.
Не смее така. Ние сме докажана евроатлантидска земја. За демокрација и за европска унија сме ние.
Не може така да се збори за нашиот најважен стратешки сојузник и пријател.
За тоа зборувајте си таму кај политиките кај што си го мерите чиј е подолг.
Во контекстот на темава, како и на многу други теми Ванлок е жива досада и постојано нафрла глупости како за се САД се криви. Исто како Зурлата да го дави на секоја тема и да гледа низ призмата дека земјата е рамна. Замисли дискусија со некој таков што те оттргнува од фокусот на темата и дави како настаните што се случуваат се случуваат само во складност со рамна земја и секое друго мислење е неважечко.
The total fertility rate (TFR) of Malaysians has seen a notable decline, Women, Family and Community Development Minister Datuk Seri Nancy Shukri said. She cited the Department of Statistics Malaysia (DOSM) Vital Statistics 2023 Report, which indicated Malaysia's TFR dropped from 2.1 children...
Земји каде социјалниот инжинеринг го eбaл наталитетот и демографијата?
Па нели со тоа е докажан обратниот аспект на истата поента? Наталитетот и демографијата се eбaни од социјалниот инжинеринг.
Abe da ti go iam pametot eden den, kojznae sto ti se desava.
Дали постои опција на форумов некако да го мутирам овој Ванлок, да не ми излегуваат неговите постови, не можам повеќе да ја издржам неговата токсичност, само труе и ја уништува секоја издржана дискусија.Не amма што се наврте на оваа тема, има овде одлични дискусии на луѓе кои ги интересира и ја разбираат оваа проблематика.
Неговите извори на информации се единствените релевантни, а другите се пропаганда, јадење бурек и слично. Има тактика нападот е најдобра одбрана, па прво те дискредитира, напаѓа а после пласира свое „размислување„. Ко Фрчко да го слушам.
Се прави голем интелектуалец а не може да изведе обична врска помеѓу последица и причина.
Удави со тој „социјален експеримент„ иако стопати му е речено дека такво нешто нема, или ако го има е на многу помало ниво и опсег.
Пет пати го прашав да направи анализа помеќу намалување на наталитет и тн „западни вредности„ во држави како Иран или Куба, Белорусија, ама тоа не му одговара и се фати со С.Кореја, а ако негде има таков експеримент тоа е таму.
Се надевам дека не ќе морам да дискутирам со тој трол повеќе.
The total fertility rate (TFR) of Malaysians has seen a notable decline, Women, Family and Community Development Minister Datuk Seri Nancy Shukri said. She cited the Department of Statistics Malaysia (DOSM) Vital Statistics 2023 Report, which indicated Malaysia's TFR dropped from 2.1 children...
Стапките на наталитет во ЕУ драматично паѓаат МИКЕЛА ФИНИЗИО ЕВРОПА
Фотографија: AFP/24plus.ilsole
Додека демографската зима станува сè поладна во земји како што е Италија, други успеале да го свртат трендот во последната деценија. Девет од 27 земји членки на ЕУ бележат растечка стапка на плодност.
Додека демографскиот тренд на Кина се менува за првпат од 1961 година, Европа се соочува со намалување на бројот на раѓања за речиси 10 проценти во 2022 година. Една третина од нејзините граѓани живеат во региони кои забележале намалување на бројот на население во последната деценија. Миграцијата не успеала да го ублажи падот во јужните и руралните области, а смртноста во многу земји го надминала бројот на раѓања. Eurostat проценува дека во 2030 година ќе се родат 190.000 деца помалку отколку во 2020 година. Сепак, не сите нации ќе ја завршат деценијата со негативен биланс.
Територијалните разлики во рамките на Европската унија, истакнати од Европската комисија во Осмото извештај за економска, социјална и територијална кохезија, се гледаат и во трендовите на раѓања во 27 држави членки од 2010 до 2021 година. Il Sole 24 Ore ги собрал податоците од Eurostat и ги дополнал со најновата национална статистика. Ако колевката е “природен” мотор на демографското обновување, истражувањето потврдува дека малкумина успеале да ја избегнат стапицата на колапсот на младата популација.
Картата на пад на наталитетот покажува стапка на новородени на илјада жители, која моментално е значително пониска во медитеранските региони во споредба со остатокот од Европа, иако работите би можеле да се променат во текот на следните неколку години. Проекциите за бројот на население за 2030 година, базирани на долгорочни просеци, покажуваат дека се очекува трендот на раѓања по европските региони и инциденцијата на новороденчиња (деца помлади од една година) особено остро да падне во источните европски земји. Стапки на плодност во 27 држави членки
Според последните достапни податоци, Италија сега е меѓу земјите со најниска плодност во Европа, заедно со Шпанија и Малта, со помалку од 1,3 деца по жена. А ако ја погледнеме стапката на наталитет, Италија е на дното со 6,8 раѓања на илјада жители во 2021 година, во споредба со европскиот просек од 9,1. Негативните рекорди ги потврдуваат и проценките на италијанскиот Национален институт за статистика (ISTAT) за 2022 година. Минатата година дојде до консолидирање на надолниот тренд кој без прекин продолжува од 2010 година.
Додека демографската зима станува сè поладна во земји како што е Италија, други успеале да го свртат трендот во последната деценија. Девет од 27 држави членки бележат растечка стапка на плодност.
Повеќе информации и целосниот текст може да се најде на 24plus.ilsole24ore.com
edna kratka studija za kstastrofalniot natalitet vo EU,,,pokazhuva deka belata smrt e globalen problem,,,
Tenzii vo turcija pomeđu turcite i sirijskite begalci koi imaat pozadina i vo demografijata. Imeno, turcite se uplašeni deka ke bidat potisnati od svojata država zatoa što imaat daleku pomal natalitet od kurdite i sirijskite arapi. Koj očekuvaše ova da se slučuva vo edna turcija?
Tenzii vo turcija pomeđu turcite i sirijskite begalci koi imaat pozadina i vo demografijata. Imeno, turcite se uplašeni deka ke bidat potisnati od svojata država zatoa što imaat daleku pomal natalitet od kurdite i sirijskite arapi. Koj očekuvaše ova da se slučuva vo edna turcija?
,,, Turcija ima golem i kvaliteten ekonomski razvoj, a so toa i ekonomski kvaliteten zhivot, danokot na ekonimskiot napredok sekogash prv go naplakja natalitetot,,, Turcija so i posle Ataturk e predvodnik na napredokot vo muslimanskiot svet ,,,
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.