Па не, ти како неспецифичен примерок можеби имаш проблем да разбереш што ти се покажува. Еве уште еднаш полека препрочитај: Проблем има само таму каде проблемот е направен со западниот социјален инжинеринг.
Така да - не прашувавме дали некој сака да живее во Кореја. Ниту зборувавме какви економски/онакви/овакви проблеми и услови има таму во Кореја.
Ти покажувам лесно разбирлив пример за како и мало дете да разбере каде е проблемот. Не ти ја покажувам Кореја како место каде треба да сакаш да живееш, туку ти покажувам немање проблеми со наталитет во место каде нема перење мозок со лгбт и хедонизам како „идеал“ за стремење во животот.
Најпосле самите западни држави биле такви - без испрани мозоци за лгбт и остали воук срања, ти зборувам за времето пред социјалниот инжинеринг со кој забрзано се менуваат традиционалните културни вредности. Најпосле ако баш инсистираш да зборуваш кој каде би сакал да живее, тогаш ете прашај ги западните граѓани дали би сакале да живеат во сегашната сменета реалност - или со вредностите со кои живееле нивните татковци и дедовци. Во сегашноста со црнчуги и цигани и сегдеприсутен простотилук и криминал, или во минатото каде тие работи биле скоро непостоечки.
Се разбира дека тоа би било реторичко прашање, ама ете обиди се.
Автоматски споено мислење:
Отвори да видиш откаде им се „податоците“?
Или ќе не тераш да ти покажуваме (пак, и пак) колку си неук за да распознаеш пропаганда... Но ајде можеби ти си во право. Покажи официјални севернокорејски статистички податоци, па евентуално да се извинам.
Eбaтe, ова како артилериската муниција, ракетите и проектилите на Русија. Од 2022-ра им снемува според западните. Но никако навистина да им снема.
A personal finance TikToker dismissed claims that not having kids leads to a meaningless life, and explains why more young couples are choosing a child-free life.
Kako da znaeme koja brojka e realna togas? Eve oficjalni podatoci se deka imaat 1.8, sto e below replacment. Vo najzatucanata zemja na planetata, kade zapadna propaganda ne stapnuva. Neso ne ti stima vo logikata.p
Имање деца не е животно осигурање па да гледаш дали има бенефит од тоа или не. Ако е финансискиот товар проблем, место да се луѓето мекуши, треба да ги искористат како мотивација. Секако себичизмот игра најјака улога како иделогија поткрепена од лажната слика за прејак живот ако си сингл без деца. Никој нејќе да се лиши од комоцијата што ја има, а таа комоција што вреди да се размислиш дали е за жртвување со деца ја имаат макс 0.1% од населението. Сите други бараат само изговори од превземање одговорност и акција у својот живот. Од друга страна па не е ни само да го напраиш и да го фрлиш на улица, а такви случаи има премногу. Ја ќе кажам само дека децава ми направија преокрет у животот да не се замарам за небитни работи, да покажам муда за работи што потсвесно сум ги избегнувал претходно, и да ми дадат некоја нова смисла на животот у овие години. За се има време.
Super za tebe ama temava ne e za licni ispovedi. Mozhe si samec u podrum so me lazhe sea. Nebitno. Ne e ni vikam deka e loso toa.
Samo ne e do socijalnite mrezi, i pred niv e zapocnat ovoj trend. Golem del od populacijata nema zelba za deca. Sebicizam kon kogo? Ako nemas deca, nema nikakov sebciizam. Ne dolzis deca kon nikoj, licna rabota e toa.
Kako da znaeme koja brojka e realna togas? Eve oficjalni podatoci se deka imaat 1.8, sto e below replacment. Vo najzatucanata zemja na planetata, kade zapadna propaganda ne stapnuva. Neso ne ti stima vo logikata.p
Кои „официјални податоци“? Можеш да цитираш?
Па повеќе на Ким би му верувал отколку на твоите западни пропагандисти.
И ете, дај ти пример за држава каде нема западна пропаганда. Мојата теза е дека без таа западна пропаганда а со промовирање на традицонални вредности, во рок од една генерација работите со наталитетот ќе се вратат на старо/нормално. Која е твојата теза, дека и без целиов овој дефакто социјален инижинеринг - дека пак би имало вака намален наталитет? Што вели логиката?
Во Албанија излегоа резултатите од пописот во 2023 година. Прво што може да се забележи е пад на населението во споредба со пописот од 2011г. за 430 илјади или 14,8%.Прегледај го приврзокот 421864
Исто така вреди да се напомене дека Албанија минатата година има најмал број на родени деца во последните 70год. (веројатно и повеќе), трендот на намалување продолжува и оваа година.Прегледај го приврзокот 421866
Има интересна пирамидална споредба на населението во 2011г. и 2023г. од која може многу добро да се види во кои старосни групи најмногу се намилил процентот на население, а тоа се генерациите од 19 до 45 години.
исто така, вреди да се напомене дека пописот е со крадење и лажење
не зборам тука за тоа што ни направија нам со Бугарите, зборам за сериозни забелешки околу вкупниот број, кој најверојатно е доста помал од прикажаното
Кои „официјални податоци“? Можеш да цитираш?
Па повеќе на Ким би му верувал отколку на твоите западни пропагандисти.
И ете, дај ти пример за држава каде нема западна пропаганда. Мојата теза е дека без таа западна пропаганда а со промовирање на традицонални вредности, во рок од една генерација работите со наталитетот ќе се вратат на старо/нормално. Која е твојата теза, дека и без целиов овој дефакто социјален инижинеринг - дека пак би имало вака намален наталитет? Што вели логиката?
Znaci, od 200 zemji, za da dokazes poenta, izbra zemja za koja nemame nacin da utvrdime koj podatoci se tocni i sea kje stancas pstovi za toa Ti mora da si nekoj AI bot, prviot prototip vo testing faza.
Што е заедничко на Русија, Кина, Северна Кореја, Иран, Трамп и Белорусија? Сите не признаваа под уставното име. Нема везе ова со ништо туку е некој локален патриотизам.
Znaci, od 200 zemji, za da dokazes poenta, izbra zemja za koja nemame nacin da utvrdime koj podatoci se tocni i sea kje stancas pstovi za toa Ti mora da si nekoj AI bot, prviot prototip vo testing faza.
Добро бе „паметњакович“ еве ти пошто не си бот: Ајде ТИ дај пример за држава каде нема западна пропаганда. Јас ја покажувам Северна Кореја. Не ти одговара примерот? ОК бе, дај тогаш друг пример... Немаш? И да имаш сеедно е, пошто до истиот заклучок ќе се дојде. Западниот социјален инжинеринг е одговорен за сето ова што се случува со демографијата. Почнувајќи пред отприлика еден век со терање на двата родители да работат (и жената покрај мажот) додека приходот на семејството се намалува иако двајцата работат. Децата нема кој да ги чува па државата ги “едуцира“ на „вистински вредности“. Потоа феминизмот кој од почетна благородна идеја е киднапиран и сега е чиста перверзија на почетните идеали. Па потоа промовирањето на педерастијата и целиот тоа таканаречен ЛГБТп култ, кој сега забегува до немајкаде па дојдени сме до тоа буквално на улица да се eбaт на тие нивните паради на „гордоста“.
Епа тоа го нема во држави каде не допира западниот социјален инжинеринг. Покажав со пример. Јас ја аргументирав мојата теза. А што е твојата теза?... Јадење гомн... Пардон, јадење бурек за мене лично (будала, бот, итн)? Повторување на западната пропаганда? Пошто освен тоа ти ништо друго суштински не кажуваш.
Дали постои опција на форумов некако да го мутирам овој Ванлок, да не ми излегуваат неговите постови, не можам повеќе да ја издржам неговата токсичност, само труе и ја уништува секоја издржана дискусија.Не amма што се наврте на оваа тема, има овде одлични дискусии на луѓе кои ги интересира и ја разбираат оваа проблематика.
Неговите извори на информации се единствените релевантни, а другите се пропаганда, јадење бурек и слично. Има тактика нападот е најдобра одбрана, па прво те дискредитира, напаѓа а после пласира свое „размислување„. Ко Фрчко да го слушам.
Се прави голем интелектуалец а не може да изведе обична врска помеѓу последица и причина.
Удави со тој „социјален експеримент„ иако стопати му е речено дека такво нешто нема, или ако го има е на многу помало ниво и опсег.
Пет пати го прашав да направи анализа помеќу намалување на наталитет и тн „западни вредности„ во држави како Иран или Куба, Белорусија, ама тоа не му одговара и се фати со С.Кореја, а ако негде има таков експеримент тоа е таму.
Се надевам дека не ќе морам да дискутирам со тој трол повеќе.
Не си ништо поразличен и ти пријателе. Така да престани да обвинуваш зошто зајакот имал големи уши.
Туку да ти помогнам. Кај трите точки имаш опција да игнорираш одреден член.
Не си ништо поразличен и ти пријателе. Така да престани да обвинуваш зошто зајакот имал големи уши.
Туку да ти помогнам. Кај трите точки имаш опција да игнорираш одреден член.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.