Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат, врие Источна Македонија од цигани.И тој збору ти за период од пред 17-18 године, ја кд движеше натамо,карневали,маскембали,студентски екскурзие по тија предели пред да се пребацу на факултет у Скопје.И тој бш џипси меџик чергарски цигани сс по 10 деца.Од кај е статистика за да Радовиш има 44% од малцинствата, а е 85% македонци? Струмица, Штип исто.
na dobar pat da se vrati egejot smeРодени немакедонци по општини по проценти.
![]()
Има ги и куде вас у Куманово доста, видеа см ги ја свак пт кд иду куде роднине.Брат, врие Источна Македонија од цигани.И тој збору ти за период од пред 17-18 године, ја кд движеше натамо,карневали,маскембали,студентски екскурзие по тија предели пред да се пребацу на факултет у Скопје.И тој бш џипси меџик чергарски цигани сс по 10 деца.
Којзнае колко су се накотиле до ск.
Циган ебе до крај, не га вади.
Ја незнам кој кур природа стфори такфу нус појаву како њима.
Сфугде ги има брат,метастаза су.Има ги и куде вас у Куманово доста, видеа см ги ја свак пт кд иду куде роднине.
Само продолжиме да се глупираме со консумирање западни срања, и да не си ги воспитуваме децата во "this is the way" правец.Они се иднината на северен фиром. Ни ние, ни шииптарите. Они и турците нови што исподојдоа ќе ја наследат земјава за пет до шест генерации.
Македонците имаат убедливо најлош фертелитет на балканот.Се тркаме со грците кој попрво ќе изумреКонечно излегоа податоци од ДЗС за новородени во трето тромесечие од 2024
Статистика за периодот Јануари-Септември
Родени
2023 - 12 172
2024 - 11 694 /-478 (-3,93%)
Умрени
2023 - 14 801
2024 - 14 634 /-167 (-1,12%)**
Природен прираст
2023 - -2629
2024 - -2940 (-11,83%)
**Единствено позитивно нешто е благиот пад на починати, али таа мала позитива ја анулираме со лошиот фертилитет, негативниот природен прираст и понатаму се влошува секоја година.
До крај на годината веројатно за прв пат ќе паднеме под 16 000 живородени.
Споредба со соседните држави по пад на фертилитет од претходната и оваа година за периодот Јануари-Септември/Октомври
Грција (-3,97%)
Македонија (-3,93%)
Србија (-1,6%)
Бугарија (-0,4%)
Убедливо ќе имавме најлоша статистика (полоша и од Грција), се уште не вади релативниот добар фертилитет кај Албанците,Турците,Ромите,Бошњаците, кои заедно чинат околу третина од вкупната популација.