Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Па на сам човек со таква плата нема да му дадат, зборам уште не влегол партнер во игра.
Зошто не би дале со 300/400 евра рата на 25-30 години?

Станот нема да биде над 50 квадрати

Значи пак иди до нашето ако си општ работник како тие шо ги спомнавме за стан ќе сонваш, е сега ако си куролижач во партија ќе те пикнат државно и тебе и женати и тогаш друга приказна
Нормално дека банката ќе земе у предвид дали си наркоман во Ројал или на шалтер во министерство. Сакаат кредитот да биде вратен.
Тоа не се работни места за долгорочно, ни тука ни во тунгузија. Чисто да ти доловам, моментално можеш да одиш како општ работник во зоната и ќе зимаш 35к минимум. За година две таа плата ќе ти порасне, и ќе имаш и кредитен рејтинг за банка и повисока плата. Тоа е, не треба да си генијалец ниту газолижач.

Па на сам човек со таква плата нема да му дадат, зборам уште не влегол партнер во игра.
Под хипотека, со учество, зборам и двата ако се во работен однос и да земаат солидна плата.
Автоматски споено мислење:

Нормално дека банката ќе земе у предвид дали си наркоман во Ројал или на шалтер во министерство. Сакаат кредитот да биде вратен.
Тоа не се работни места за долгорочно, ни тука ни во тунгузија. Чисто да ти доловам, моментално можеш да одиш како општ работник во зоната и ќе зимаш 35к минимум. За година две таа плата ќе ти порасне, и ќе имаш и кредитен рејтинг за банка и повисока плата. Тоа е, не треба да си генијалец.
Па тоа и јас го реков де шо се запали ти одма, збораме за тие луѓе како да дојдат до стан, оти некој мора и таа работа да ја работи.
Чистачи, продавачи, дистрибуција, овие шо работаат по кладилници, мали филијали и слично.
До кај 25к можи да земат поќе ич.
И колкав стан ќе земиш со 40к ? Појма немам колку е квадрат сега ама последно Битола 1500 евра беше квадратот
За четиричлено семејство трособен стан ти треба, колку иди то според моменталните цени ?

Последно уредено:
Леле кажа ликот кој прв штрафта фати Германија хахахха
Абе не ти е срам алооо ???
Кај се наоѓаш ти бе куре златно моментално ? Од која држава лапаш пари ти и женати ?
Појма немаш ти за мојот живот искрено да ти кажам, ниту знајш јас кај сум, ниту знајш шо работам и дали работам, ако се базираш ти на муабетите тука шо ги прајме за чешитлок алал да ти е ;)
Зошто не си седеше ти Македонија ако лесно се печали за стан, оти му ја дувна Германија, гарант и Бугар се имаш пишано оти тие најгласни се, најголеми патриоти за државата.
Седи Германија, јади кифли од лидл, во ресторан максимум до Мек Доналдс и трга настрана за мизерен стан во Скопје од 40 квадрати.
Ќе дојди еднаш годишно Македонија, ќе попродава пуфки тро, ќе позмиздри како е тешко во странство и не е то шо беше Германија, ко ќе се свртиш пола живот помина.
I zabite da si gi napraj tuka. To e zadolzitelno.
Ako dojdis tuka vo stari kraj i ne odis da si gi stelovas zabite, isto ko da ne si bil :D
Ne rekov djabe be, it i gastrabajterite na edna, site drugi na druga, pa da se prebrojme, oti vaka si citkas i si velis na so droga se ovie be :cautious:.
Patem receno da ne vi krsam film ama ako zivejs vo stan od ajde 100 kvadrati, sekogas ke ima nekoj koj zivej vo stan od 150 kvadrati. Ako zemas 100000 plata, sekogas ke ima nekoj so zema 120000 itn itn.
Ako na taa karta igrate, sega kako da vi kazam. Aj nema veze, rekov to so rekov, koj sfati sfati :sneaky:

I zabite da si gi napraj tuka. To e zadolzitelno.
Ako dojdis tuka vo stari kraj i ne odis da si gi stelovas zabite, isto ko da ne si bil :D
Ne rekov djabe be, it i gastrabajterite na edna, site drugi na druga, pa da se prebrojme, oti vaka si citkas i si velis na so droga se ovie be :cautious:.
Patem receno da ne vi krsam film ama ako zivejs vo stan od ajde 100 kvadrati, sekogas ke ima nekoj koj zivej vo stan od 150 kvadrati. Ako zemas 100000 plata, sekogas ke ima nekoj so zema 120000 itn itn.
Ako na taa karta igrate, sega kako da vi kazam. Aj nema veze, rekov to so rekov, koj sfati sfati :sneaky:
Само мажот ми Германија си ги наорај забите :ROFLMAO: Ден денес се караме ко ќе ми текни

Затоа се иселија многу млади, оти не се кредитоспособни а станбеното прашање не им е решено, не сакаат заедница да живеат и најбрзо решение е куферот под рака, не дека и таму можат стан да купат ама со две плати таму комотно можиш кирија да покриваш и секојдневни основни трошоци без да му ја секираш крај на месец.
А да и ова да го кажам, сите што ги познавам што зеле кредит работаат и есктра работа, кој такси вози трета смена, кој за дневници оди по свадби, кој дистрибуција.
Tи заради тоа се исели?

Леле кажа ликот кој прв штрафта фати Германија хахахха
Абе не ти е срам алооо ???
Кај се наоѓаш ти бе куре златно моментално ? Од која држава лапаш пари ти и женати ?
Појма немаш ти за мојот живот искрено да ти кажам, ниту знајш јас кај сум, ниту знајш шо работам и дали работам, ако се базираш ти на муабетите тука шо ги прајме за чешитлок алал да ти е ;)
Зошто не си седеше ти Македонија ако лесно се печали за стан, оти му ја дувна Германија, гарант и Бугар се имаш пишано оти тие најгласни се, најголеми патриоти за државата.
Седи Германија, јади кифли од лидл, во ресторан максимум до Мек Доналдс и трга настрана за мизерен стан во Скопје од 40 квадрати.
Ќе дојди еднаш годишно Македонија, ќе попродава пуфки тро, ќе позмиздри како е тешко во странство и не е то шо беше Германија, ко ќе се свртиш пола живот помина.
Барем на тепка нешто да погодоше :icon_mrgr:
Даваме многу повеќе од што Германија дава за нас, толку треба да знаеш

Да бев Бугар, немаше да чекам година дена за термин за виза. Така е во најголемиот дел од градовите во западна Германија, нефункционални се институциите

Супер, работи ти што сакаш, прашањето е друго, ако се вратиш во Македонија колкави би ти биле примањата според работното искуство?

Мене не ме интересира што било, мене ме интересира сега како е.

Јас се нафаќам да работам за дупло или тродупло помалце пари во однос на тоа што сега го заработувам.
Едноставно, не сакам на машко дете да му кажуваат дека може да си доаѓа и по фустанче во градинка.
Не сакам детето да ми расте во средини каде доминираат Курди, Турци, Арапи, Непалци, Сиријци, Мароканци, Иранци и секакви либерални изроди
Не сакам општество каде доминираат болни верзии на феминизам и останати либерални срања.
Не сакам живот работа-дома

Ти мисли му ја за твоите деца за да не израснат во Јошиња, за мене ич не се секирај, јас знам каде терам

Барем на тепка нешто да погодоше :icon_mrgr:
Даваме многу повеќе од што Германија дава за нас, толку треба да знаеш

Да бев Бугар, немаше да чекам година дена за термин за виза. Така е во најголемиот дел од градовите во западна Германија, нефункционални се институциите

Супер, работи ти што сакаш, прашањето е друго, ако се вратиш во Македонија колкави би ти биле примањата според работното искуство?

Мене не ме интересира што било, мене ме интересира сега како е.

Јас се нафаќам да работам за дупло или тродупло помалце пари во однос на тоа што сега го заработувам.
Едноставно, не сакам на машко дете да му кажуваат дека може да си доаѓа и по фустанче во градинка.
Не сакам детето да ми расте во средини каде доминираат Курди, Турци, Арапи, Непалци, Сиријци, Мароканци, Иранци и секакви либерални изроди
Не сакам општество каде доминираат болни верзии на феминизам и останати либерални срања.
Не сакам живот работа-дома

Ти мисли му ја за твоите деца за да не израснат во Јошиња, за мене ич не се секирај, јас знам каде терам
Знајш курац кај тераш, расти го детето кај сакаш, твој избор.
Јас не сакам да го растам кај шо воздухот е канцер, кај шо утре другиден ќе треба партиска книшка да му вадам за да се вработи, и да дојди некое љоче неписмено да му биди шеф.
Листата е подолга ама не е темата за тој муабет.
Муабетот ми е не продавај мадиња за бубрези со плата од Германија, кажваш како е едноставно да се заработи стан во Македонија а си избегал Германија поради истото
Само да ти кажам ти дури печалиш ќе дојди ден син ти или ќерка ти да ти кажи јас не се враќам Македонија, тука ми е поубо, тогаш од куќата само цигли ќе ти останат а тебе животот ти поминал, со среќа печалбата.

Tи заради тоа се исели?
Не

Знајш курац кај тераш, расти го детето кај сакаш, твој избор.
Јас не сакам да го растам кај шо воздухот е канцер, кај шо утре другиден ќе треба партиска книшка да му вадам за да се вработи, и да дојди некое љоче неписмено да му биди шеф.
Листата е подолга ама не е темата за тој муабет.
Муабетот ми е не продавај мадиња за бубрези со плата од Германија, кажваш како е едноставно да се заработи стан во Македонија а си избегал Германија поради истото
Само да ти кажам ти дури печалиш ќе дојди ден син ти или ќерка ти да ти кажи јас не се враќам Македонија, тука ми е поубо, тогаш од куќата само цигли ќе ти останат а тебе животот ти поминал, со среќа печалбата.

Не
Затоа е толку развиен приватниот сектор, бидејќи треба партиска книшка :icon_mrgr:

Само потврдуваш дека сакаш да живееш на државна цицка, цело време споредуваш што државите овозможуваат, јасно е ко ден не треба ни да кажуваш :icon_mrgr:

И за крај дали ќе бидеш храбра да кажеш колкави би ти биле примањата во Македонија со твоето работно искуство?

Затоа е толку развиен приватниот сектор, бидејќи треба партиска книшка :icon_mrgr:

Само потврдуваш дека сакаш да живееш на државна цицка, цело време споредуваш што државите овозможуваат, јасно е ко ден не треба ни да кажуваш :icon_mrgr:

И за крај дали ќе бидеш храбра да кажеш колкави би ти биле примањата во Македонија со твоето работно искуство?
Јас на државна цицка бе пиле ниту Македонија ниту Германија сум била некогаш.
Не поќе од 40.000, зошто да кријам, од џебо да не те ранам ?

Јас на државна цицка бе пиле ниту Македонија ниту Германија сум била некогаш.
Не поќе од 40.000, зошто да кријам, од џебо да не те ранам ?
Ете ова ценам, искреност
Можевме да скратиме многу препукувања да го кажеше ова навремено

Немаш ли можност да упишеш некоја академија додека е помало детето или врзана си за него?
Еве не мора сега, нека потпорасне

Сакам да ти кажам дека многу поинакво гледиште имаме, ние имаме повеќе можности затоа и така размислуваме

Двајцата имаме работно искуство во финансиски менаџмент, јас имам додатно искуство во печатница, маркетинг и угостителство.
И она има некое искуство во угостителство, ама ептен кратко

Сега можеш ли да сфатиш зошто луѓето различно размислуваат?

Ете ова ценам, искреност
Можевме да скратиме многу препукувања да го кажеше ова навремено

Немаш ли можност да упишеш некоја академија додека е помало детето или врзана си за него?
Еве не мора сега, нека потпорасне

Сакам да ти кажам дека многу поинакво гледиште имаме, ние имаме повеќе можности затоа и така размислуваме

Двајцата имаме работно искуство во финансиски менаџмент, јас имам додатно искуство во печатница, маркетинг и угостителство.
И она има некое искуство во угостителство, ама ептен кратко

Сега можеш ли да сфатиш зошто луѓето различно размислуваат?
Тука имам можности, Македонија не.
Не би да ја тегнам работата оти ќе ми се нафрлат тука а немам трпение овие дена.
Пак си стојам на зборот дека Македонија да спечалиш моментално за стан со обична плата е невозможно, освен ако не работиш екстра работа или да се жртвуваш до крајот на животот
И не реков дека странство е полесно за истото, напротив исто толку тешко е. Само што киријата тука нема толку да ја осетиш ако двајцата сте во работен однос, макар и во Мекдоналдс да работите.

Тука имам можности, Македонија не.
Муабетот ми е дека можеш да си го збогатиш работното искуство додатно преку академија
Ќе фрлиш некој денар плус ама се наоѓа во животот

Не би да ја тегнам работата оти ќе ми се нафрлат тука а немам трпение овие дена.
Изговори

Не сакам да те пецкам околу родителите ваши и колку нивната помош е значајна за вакви чекори
Доволно си возрасна за да пресметаш 2+2 колку е

Пак си стојам на зборот дека Македонија да спечалиш моментално за стан со обична плата е невозможно, освен ако не работиш екстра работа или да се жртвуваш до крајот на животот
Тоа е така затоа што ти размислуваш од позиција на општ работник
За пример платите во угостителството беа толку ниски и народот избега
Сега знаеш дека нудат плати повисоки од просечната?

И не реков дека странство е полесно за истото, напротив исто толку тешко е. Само што киријата тука нема толку да ја осетиш ако двајцата сте во работен однос, макар и во Мекдоналдс да работите.
Киријата во странство и во Македонија е небо-земја разлика
Во Македонија поголемиот дел целат кон купување на живеалиште а не на фрлање пари во вода

Ние имаме дадено 70 илјади евра на кирии, додека го пишувам ова невроните се шекнуваат и кај и да е рагби ќе почнат да играат :mad:

Back
На врв Bottom