Демистификација на Библијата и христијанството

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Од Вашите постови, очигледна е една работа: дека и атеизмот, и протестантизмот и Исламот, немаат меѓусебна разлика и се обединети кога треба да се нападне православната Црква. А Вашите простотилаци, нема да ме потресат и нема да ја ослабат мојата вера.

Ем немате грам вера, ем немате грам дела, ем сте шути, ем бодете...

Па-па.

Атеизмот ги напаѓа и Мухамедини и православни и католици и протестанти.

Ајде сега одговор од некој рисјан.
Дали Перо има предрасуди во врска со тоа кој смее а кој не смее да влезе во рајот на база на тоа дали тој што треба да влезе е жив или мртов.
Пошо еден тип се занесуваше многу па го убивме ама овој оживеа и отиде во рајот:toe:

„...Дали Вие, како и многумина Ваши истомисленици, сметате дека економската состојба во Македонија е мнооогу добра?„-прашува новинарот.

„...Да...„-вели анкетираниот.

Можам само да Ве прздравам и да Ви посакам пријатен ден.

Од Вашите постови, очигледна е една работа: дека и атеизмот, и протестантизмот и Исламот, немаат меѓусебна разлика и се обединети кога треба да се нападне православната Црква. А Вашите простотилаци, нема да ме потресат и нема да ја ослабат мојата вера.

Ем немате грам вера, ем немате грам дела, ем сте шути, ем бодете...

Па-па.
Miksa, bidi pozdraven!

I sega eden sovet!
Ne se pikaj kaj sto ne ti e mestoto!
Nemoj povekje da tapish!
Da bile vakvi ko tebe vo vremeto na Isus toj kutriot sam ke trebal da se razapne ko gimnasticar na vratilo za da moze da se samootepa i voskresne za da ne te/ve gleda povekje!

Koga nemas odgovor, molkni!

Miksa, bidi pozdraven!

I sega eden sovet!
Ne se pikaj kaj sto ne ti e mestoto!
Nemoj povekje da tapish!
Da bile vakvi ko tebe vo vremeto na Isus toj kutriot sam ke trebal da se razapne ko gimnasticar na vratilo za da moze da se samootepa i voskresne za da ne te/ve gleda povekje!

Koga nemas odgovor, molkni!

1. Благодарам ептен за советот-оинака не го барав.
2. Наместо да го дрвиш со то изразот „демагогија„ со кого ги полниш своите празнословења (читај-постови), дај конечно, жив ти мајка ти, пиши нешто за твоето поимање на духовноста. Почни, на пример, со својата! Живо ме занима...ептен, мислим.

Атеизмот ги напаѓа и Мухамедини и православни и католици и протестанти.

Ајде сега одговор од некој рисјан.
Дали Перо има предрасуди во врска со тоа кој смее а кој не смее да влезе во рајот на база на тоа дали тој што треба да влезе е жив или мртов.
Пошо еден тип се занесуваше многу па го убивме ама овој оживеа и отиде во рајот:toe:

...И?...

1. Благодарам ептен за советот-оинака не го барав.
2. Наместо да го дрвиш со то изразот „демагогија„ со кого ги полниш своите празнословења (читај-постови), дај конечно, жив ти мајка ти, пиши нешто за твоето поимање на духовноста. Почни, на пример, со својата! Живо ме занима...ептен, мислим.

...И?...

Нема да разбереш Микса, задрт си во своето читнато неразбрано, слушнато недопоимено праволсавие.

Ти реков, курле, не сум ни муслиман, ни рисјанин, ни јуда клет.

Јас сум, еве, шинтоист. Читни малку, па ќењај, в ред.

Уште не си ја одбранил божјата дискриминаторна реч за царството небесно.

Но знам зошто не го правиш тоа.
Дека те заболе стојко...та твое е царството небесно, шо има да му ја мислиш.

Прост си и затоа идеш директ, со спејс шатл у рај, пардон у царството небесно, нели, оти простите идат таму и нивно си е.

Хмммм...твојата (не)вероисповест уопште не ме занима, а пишувањето непристојни зборови, веројатно е врв на твојата вера.

Паааа, нека ти биде според верата твоја.

Хмммм...твојата (не)вероисповест уопште не ме занима, а пишувањето непристојни зборови, веројатно е врв на твојата вера.

Паааа, нека ти биде според верата твоја.

Одговори мамло, аман веќе еднаш.

Ко попадија си, не, не, кме, кмеее, кмеее, па на крај препрч во племна!

Реков, ако немаш што да кажеш, гит. остај ни ја темата!

Плус те праша и Смекси, шо красни ојде оња жиф у рај, а???

A
pazi ova:
blazeni se prostite po duh bidejki nivno e carstvoto nebesno!!

Pa, znaci na onie koi ne se prosti po duh( prost po duh-idiot, glupak, moron, debil itn) onie koi se so poln duh, inteligentni, pametni ne im sleduva carstvoto nebesno!?
Znaci Bog bara i saka samo priprosti i prosti duhovno!!

Zosto?
Za da gi komanda polesno!
Oti onie koi imaat duh, pametni se, imaat um i razum, tie ne se podbeduvaat pod naredbi bez da postavat prasanja ili somnezi!!
bednite ili smirenite po duh , onie koi se ponizeni koi se nadevaat vo boga a ne vo materjalnoto bogatstvo

Интересно да се прочита, ме интересира што вие, драги мои, форумџии, мислите за ова:

[FONT=Verdana,Arial]Има ли вистина??
[/FONT]​

А бидејќи еврејската и рисјанската, главно, имаат скоро идентичен корен, може ли да се заклучи дека се измама на столетијата, на миленимуите, или не?

Бај д веј, КОЈ НА КРАЈОТ ИСПАДНА ДЕКА Е 12 АПОСТОЛ?

Да не испадне дека и тој е египјанин!

Нема Вистина за никаков заговор-тоа е булшит на раја која дремат во подрум и имаат ставено алуминиумски фолии за евреите умот да не им го читаат ахахха...

Значи како резултат Јудизмот имаме Христијанство,а како резултат на христијанство и јудејство имаме Ислам(морале да се обединат арапите за да не бидат хебреи ил рисјани....

Тоа е воглавно,не туку така се контролира свет-грешка е она Парите го вртат светут....туку светот ги врти парите....

Значи заклучокот ти е се у купче ти е Мод од египќаните.

П.С 12 апостол немало т.е ако имало тоа бил Сатана согласно теоријата на ZOTE според кој луци влегувал преку аналниот отвор на јуда трејтр.

....Живиот Бог е Бог на живите на не бог на мртвите-во Бога, сите се живи.

Аааа а погребиве од заебанција ги правиме ние уствари живи луѓе сме закопувале:tapp:
Чекај кога велиме на тој и тој ден некој почина тој всушност е жив:jaj:

Аааа а погребиве од заебанција ги правиме ние уствари живи луѓе сме закопувале:tapp:
Чекај кога велиме на тој и тој ден некој почина тој всушност е жив:jaj:

Аааааааа, неееееее...Погребот е наменет за мртвото тело а не за бесмртната душа. Ееееееее, ќе ти текне.

Аааааааа, неееееее...Погребот е наменет за мртвото тело а не за бесмртната душа. Ееееееее, ќе ти текне.

Значи кога човекот ќе умре умира телото....ај нека ти биде.
Ондак зашто Исус воскреснал ако веќе бил жив:toe:

Значи кога човекот ќе умре умира телото....ај нека ти биде.
Ондак зашто Исус воскреснал ако веќе бил жив:toe:

На крстот на Голгота, умре телото од човекот Исус. Тоа значи дека душата Исусова не умре, оти не може да умре духот/душата, оти е нематеријална, туку може да умре само телото, кое е материјално и смртно. На крстот на Голгота, беше распнат човекот Исус, а Синот Божји, бидејќи е дух по природа/суштина, не беше распнат.

На крстот на Голгота, умре телото од човекот Исус. Тоа значи дека душата Исусова не умре, оти не може да умре духот/душата, оти е нематеријална, туку може да умре само телото, кое е материјално и смртно. На крстот на Голгота, беше распнат човекот Исус, а Синот Божји, бидејќи е дух по природа/суштина, не беше распнат.

Тоа веќе го знаеме,ама зошто Исус како и секој нормален човек не отиде право во рајот туку прво воскресна?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom