Може ли IME 11? Гледам од официјалната страна на ДЕЛ има 11ка самоИмав сличен проблем, но со помош на постот го решив. Пробај вака:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може ли IME 11? Гледам од официјалната страна на ДЕЛ има 11ка самоИмав сличен проблем, но со помош на постот го решив. Пробај вака:
Од овде го слимнавМоже ли IME 11? Гледам од официјалната страна на ДЕЛ има 11ка само
ACPI проблем е.Здраво,
Пред кратко време купив DELL 3542 лаптоп од Анхоч.
Му снимив Windows 10, функционира вака супер ама има еден голем проблем.
Некогаш, кога е на sleep некое време неможе да се подигне. Истото се случува некогаш и кога е угасен. На пример, вечерта се користи лаптопот, му правам shut down и го затварам. Кулерот прекинува да работи после некои 5 секунди и тоа е тоа. Сабајлето пробувам да го уклучам и нејќе![]()
Единствено решение е да го задржам копчето за палење некои 10 секунди (веројатно го гаси "скроз") и втор пат го стискам копчето и се пали....
Инаку еднаш го заменив лаптопот со нов бидејќи на претходниот се случуваше и кулерот да остане да работи откако ќе го угасиш лаптопот...
Ако ве интересира уште нешто ќе ви кажам, само пишете
Поздрав
Не ми помогна постот од првата страна па ќе пробам сега со Вин 8.1 ... Ако несака ни така, ќе му убацам Вин 7.. Ако не сака ни така незнам што да правам.. Ми истече периодот за враќање на лаптопот, а и еден веќе сменив, такада ќе морам у сервис да го носам..Од овде го слимнав
https://downloadcenter.intel.com/search?keyword=intel management engine
со 9.5 пробај.
Па и мојата беше последна верзија, но преинсталирав 9.5 Во секој случај, најдобро однеси го на сервис ќе го средат проблемот.Не ми помогна постот од првата страна па ќе пробам сега со Вин 8.1 ... Ако несака ни така, ќе му убацам Вин 7.. Ако не сака ни така незнам што да правам.. Ми истече периодот за враќање на лаптопот, а и еден веќе сменив, такада ќе морам у сервис да го носам..
Искрено, незнам кои дечки работат таму и колку внимание ќе му посветат на лаптопот бидејќи не секогаш го има проблемот...
Во секој случај фала на сите за советите!!!
ПС Има последна верзија на БИОС ставено... Не помогна ни тоа :\
Ми вика "Unable to perform operation" :/отвори command prompt и куцај "powercfg -h off" без наводници па Enter.тоа ќе ја изгасе хибернација и би требало лаптопот скроз да се гаси.
стартувај command prompt како administratorМи вика "Unable to perform operation" :/
дааа даааа заборавив на тоа... ко и увек.. фаластартувај command prompt како administrator