badluckguy
Оган под ѕвездите
- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 2.925
- Поени од реакции
- 131
JA SUM NA INTRAVENOZEN VNES NA RAKIJA!
Не бе Гаро...филингот не е тиа...

Тоа уз салатче се прае...со потпечено парче сирење на скара...тоа е планот за вечер.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
JA SUM NA INTRAVENOZEN VNES NA RAKIJA!

0,(0)1 е ПРИБЛИЖНО ЕДНАКВО на 0, како што 0,(9) е ПРИБЛИЖНО ЕДНАКВО на 1. Значи првото НЕ Е 0, и второто НЕ Е 1. Уживам кога пишам со капс лок џоа наглуви сме сите овде.
Ај не се срами чоек, не е така. Цела тема скоро 30 страници, неколку докази кажани и пак по старо. Има еднаквост и крај.
Не бе Гаро...филингот не е тиа...
Тоа уз салатче се прае...со потпечено парче сирење на скара...тоа е планот за вечер.![]()
0.(9) не е 1, и немат тука побивање или докажвење. Шест страни се иначе на темава, не се триесет... А и сто да се, џабе, 0.(9) нема да е 1 па макар и на уши застанал ти.

0.(9) не е 1, и немат тука побивање или докажвење. Шест страни се иначе на темава, не се триесет... А и сто да се, џабе, 0.(9) нема да е 1 па макар и на уши застанал ти.
Знајш кој се јавуват непрашан? Ај разбери, и другпат ќутенката, ко ќе ќутиш попаметн/а изгледаш.Не бе,оти ти рече![]()
Јас сум нуб, за година-две ќе ми поминит и се ќе е во ред.30 страници се на темата за 0,(9)=1. На оваа се шест.
А ти мисли си што сакаш. Со нубчиња не се расправам повеќе. 20 поста потрошив на објаснувања и други уште по 20, оди прочитај ги прво. Ако пак не разбереш тогаш си нубче.
Знајш кој се јавуват непрашан? Ај разбери, и другпат ќутенката, ко ќе ќутиш попаметн/а изгледаш.
?Од тебе да не ми треба дозвола да се јавам на дискусија на јавен форум?
Не, ама ако имаш нешто да ми кажиш, а не е паметно, пиши го по пп, помалце луѓе ќе сфатет зошо на форум си ословуван/а како ЗораНаРетардираноста.

0,(9) е многу близу до 1, што е логично при заокружување да го земиме за кец. А исто е и со 0,(0)1. Имаш бесконечен број на 0 и еден кец. Што ќе земиш дека е бројот? - Многу е јасно дека ќе земиш дека е 0. А кога е децимален со бесконечен број 0, и е именител на дропка, тогаш резултатот секогаш ќе е бесконечен број.0.(9) не е 1, и немат тука побивање или докажвење. Шест страни се иначе на темава, не се триесет... А и сто да се, џабе, 0.(9) нема да е 1 па макар и на уши застанал ти.

Чекај јас ко математичар да те поправам :icon_biggГледа дека дискусијата во темата 0,99(9) = 1 премина во дискусија за делење со 0, па решив да отворам тема.
Еве го моето гледиште за ова:
1/1=1
1/0,1=10
1/0,01=100
1/0,001=1000
1/0 логично е да е бесконечност. Се согласувате со ова или не?
Можеш да прочиташ број кој има бесконечен број 0? - Браво за тебе што можеш.Чекај јас ко математичар да те поправам :icon_bigg
1/1=1
1/0,1=10
1/0,01=100
1/0,001=1000
1/0,0(0)1 = 10000(0)
ако за тебе е бесконечно некој број шо неможиш да го прочиташ, тогаш во право си :icon_bigg