Дефиниција за молитви?

• Креатор на темата Креатор на темата Almala
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Локација
Hidden in the Kalunga
Веб-сајт
www.retrocreamsperfume.etsy.com
Додека бев дете (и се молев да поминам писмена у школо) мислев дека стварно се молам на Бог, на некој таму негде горе во облаците. Сега мислам дека тоа е само концетрација на мислите и желбата кон едно нешто и ако стварно го посакуваш и визуелизираш, ќе се оствари кога-тогаш. Законот на привлечност. Привлекуваш било што што ти ги окупира мислите. Ако се жалиш од сиромаштија, ќе ја привлечеш неа. Ако се заблагодаруваш за изобилие, ќе добиеш уште повеќе. Значи, мислам дека самите ние (и Универзумот) си овозможуваме нашите молитви да се исполнат. Ако само се тоа напразни зборови без верба, ништо нема да излезе од тоа

Знам дека има тема за молитви, ја видов, али таа е за пишување на молитви. Ако мислите дека е слично, спојте ја :toe:

Молитвата јас ја сваќам како начин на комуникација со НЕГО.

pa da do negde si vo pravo short1 no sepak, toa e nekoj nacin obrakanje do Boga, veruvas deka postoi nesto gore sto nie go narekuvame Gospod, veruvame deka dokolku se molime ke go postigneme toa nesto... jas mislam deka dokolku veruvas vo nesto toa ke ti se ispolni... kako sto kaza ako se zalis na siromastijata taa ke ti dojde... i nekoi slicni raboti, da ne se povtoruvame...

Црквата: Молитвата е начин на комуникација со Бога, со кој, преку отворање на нашите срца, души и мисли, се соединнуваме со Него и Го молиме да ни ги прости нашите земни гревови и да ни даде сила да не грешиме во иднина.

Мија дефиниција: ‘‘Молитвата‘‘ е процес на комуникација со самиот себе, во кој, преку длабока мадитација, се обидуваме да си признаеме грешките самите на себе си, да увидиме дека тие се погрешно постапување и преку процес на осознавање на нашите можности, да вложиме сила во иднина да се насочиме кон алтруистички постапки.

Значи, за мене, молитвата е начин на смирување нателото, при која ги согледуваме нашите доблести и маани и си даваме автосугестија дека се ќе биде во ред.

Молитвата е разговор со нашиот небесен ТАтко, и како таква треба да биде редовна и искрена. Значи не е ни насочување на нашите желби ни ништо слично,туку секој од нас треба да си го замисли Бог како негов татко, само небесен, зашто по падот во грев ја изгубивме личната комуникација со Бог која Адам и Ева ја уживаа, и БОг ни ја даде молитвата како начин на комуникација со Него. Значи, како наш НЕбесен Татко Тој би бил тажен, исто и како нашиот земен татко, доколку не му збориме, доколку не му ги кажуваме нашите желби, стравови, потреби, успеси и падови.

Твојте желби упатени во празно....

Имам слушнато дека не мора молитвата секогаш да биде кажана со строго одредените зборови од црквата... Ако не ја знаеш точната молитва за нешто, можеш да ја кажеш и со свои зборови, да е упатена директно од срце, и ќе стигне таму каде што е упатена.

А во врска со 'неисполентите молитви'... постои она познатото "господовите патишта се чудни" и дека не секогаш ние знаеме во тој момент што е најдобро да се случи.

Не беше тоа песнана од евровизија:baeh:
Глупости

Molitvata e komunikacija so boga ne da se molis samo koga ti e tesko i ne da se molis samo za sebe,tuku da se pomolis za se sto ti pomognal i da pomolis zatoa koga odam vo crkva poslednata sveka ja posvetuvam za zdravje i sreka na site luge na planetava sekoj zasluzuva zdravje,sreka i ljubov...
jas mnogu sum mu blagodarna na mojot isus se sto postignav postignav veruvaj ki deka toj e pokraj mene i sto mi dozvoli da go pronajdam vistinskiot pat po koj gordo cekoram
slavati moj isuse

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom