Def Leppard

• Креатор на темата Креатор на темата Roten 96
  • Време на започнување Време на започнување
R

Roten 96

Гостин
Def Leppard je britanski hard rock/heavy metal sastav iz Sheffielda. Osnovani su 1977. godine i smatraju se predstavnicima tzv. "Novog vala britanskog heavy metala" (uz Iron Maiden i Motörhead). Najveću popularnost uživali su tijekom 1980-ih, zahvaljujući hit-albumima Pyromania (1983.) i Hysteria (1987.) Ukupno je sastav u svijetu prodao preko 65 milijuna ploča, od čega preko 35 milijuna u SAD-u.
Joe Elliott – vokal, klavijature (od 1977.)
Rick Savage – bas gitara, klavijature, ritam gitara, prateći vokali (od 1977.)
Rick Allen – bubnjevi, udaraljke, prateći vokali (od 1978.)
Phil Collen – gitara, prateći vokali (od 1982.)
Vivian Campbell – gitara, prateći vokali (od 1992.)

А да напишеше нешто зошто ти се омилени, омилени песни, дискографија од нив и слично? Вака можам да отворам тема за сите бендови шо постојат на Wikipedia.

Diskografija [uredi]

Podrobniji članak o temi: Diskografija Def Lepparda
On Through the Night (1980.)
High 'n' Dry (1981.)
Pyromania (1983.)
Hysteria (1987.)
Adrenalize (1992.)
Retro Active (1993.)
Slang (1996.)
Euphoria (1999.)
X (2002.)
Yeah! (2006.)
Songs from the Sparkle Lounge (2008.) Еве напишав па омилени ми се бидејќи ми се допагаат повеќе песни од нив штo не е случај со другите групи еве ги моите омилени песни од нив..мислам имам повеќе но ке набројам неколку:
Photograph,Love Bites,Pour Some Sugar On Me,Let's Get Rocked,Love,I Wanna Touch You,Animal,Armageddon It,Day After Day,Slang......

хахаххахахах ме изнасмеа дечково , само копи пасте од википедиа ... леле мајкооооо или боље кажано ... купи ми мајко топ хахахах

Најдов само на Хрватски еве ви напишав неколку песни....Ако сакате уште слободно пишајте тоа што не преведев ве молам не ми замерувајте следниот пат ке се потрудам :smir:

лош нет, два пати става не дека јас сум досадна :pos:

оооо па даа супеер е сум ја заборавиил хаха но добри се и моите наведени песни слушај ги ако ги немаш ислушано :)

Еве оваа песна е од последниот албум

--- надополнето ---

А оваа од поодамна :) чиста споредба правам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom