Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И тоа шо викаш ако одиш да им објасниш дека ова е Македонија и дека не треба да се истакнува туѓи знамиња ке кажат дека сме против Албанците така да тешко на вас шо се замарате со продадена држава,тие на власт не се заинтересирале шо зимаат плата за тоа па вие.Тоше напиша:Хех а кој ќе ја прекине навиката кога во Дебар 5% се македонци само? За нив само :angry3:
за да функционира државата на чело на државата треба да застане здрав народ инаку тоа го нема никаде на друго место освен во македонија умрен некој од друга држава ке жалиме ние зошто у косово и албанија не беа на пола јарбол знамињата кога Загина нашиот прецедател Нека почива во мир Вечна му слава! БОРИС ТРАЈКОВСКИ!!astrion напиша::sekss: :sekss: :sekss:
Aко функционираше државата немаше да бидеме исфрустриран народ...изгубен во просторот и времето
astrion напиша:И тоа шо викаш ако одиш да им објасниш дека ова е Македонија и дека не треба да се истакнува туѓи знамиња ке кажат дека сме против Албанците така да тешко на вас шо се замарате со продадена држава,тие на власт не се заинтересирале шо зимаат плата за тоа па вие.
Абе немам ништо против ниедно знаме верувај само сакам да има ред во државата,да знам ако убијам човек дека ке лежам 30 години,ако пренесам дрога и ако ме фатат да лежам 10 год.,ако е кажано да не се манипилира со националните симболи да не се манипулира,ако дојдеш ти у Струмица и ако ти нашарам газот да ме осудат 3 години затвор + да ти платам оштете 200 000 денара е тоа е закон,а не се ако де не е ништо тоа,па нели си правник како ништо не е!Marlboro-light напиша:Abe ne se sekirajte mnogu....nisto ne se slucilo....Toa bilo pocit kon nego..
Dzver напиша:sto kje kaze zapadot taka mora da bide!
dokolku ni krojat novi granici mora da se pomirime so faktot i da ne divljame mnogu tuku da probame da se uklopime
i srbija odese protiv zapadot pa na kraj ostanaa em ebani em tepani!:blabla:
Da Имам вујко владика и нема да бидам усуден а ке ги кршам законите имам пари си платам к*р ме боли за другите имам пари закон не ме фаќаStormAngel напиша:Ако прекршил закон, било каков, јас сум да му се суди.
А ако се прогласи за виновен, се знае.
А????????...CopyOfDeath напиша:Da Имам вујко владика и нема да бидам усуден а ке ги кршам законите имам пари си платам к*р ме боли за другите имам пари закон не ме фаќа
Ако продолжиме да реплицираме забегуваме од темата инаку моето се однесува на законот што е за да се плати затворската казнаStormAngel напиша:А????????...
SLaCk напиша:- постапка против градоначалникот на Дебар, кој противзаконски ги спушти знамињата на половина копје,
- поради смртта на косовскиот претседател Ибрахим Ругова,
- zname na TUGA drzava .. na makedonska teritorija,
- podnesenata pretstavka od VMRO-DPMNE i VMRO-NP za ustavnosta na ovoj non sens zakon.
Marlboro-light напиша:Abe ne se sekirajte mnogu....nisto ne se slucilo....Toa bilo pocit kon nego..
Павел Липранди напиша:Да се вратиме на темата, но на која? Имаш отворено 3-4 теми за кои може наеднаш, но и одделно да се води дискусија.
Ќе започнам од втората - знаме на туѓа држава на македонска територија. Ако знамето е симбол на суверенитет, и ако албанците се суверен народ во Македонија, тогаш албанското знаме не е туѓо, туку наше. Немаме апсолутно никаква причина да не го прифатиме како такво.
Тука ќе те вратам на почетокот - новинската вест за работата на Јавното Обвинителство (правната држава). Грешката на дебарскиот градоначалник е што обесил државно знаме за локални потреби, а не во тоа што обесил албанско знаме. До тука оди правната држава, не подалеку.
Е сега третата точка - дали почитта кон починатиот Ругова (со обесување знаме на половина копје) е локален племенски чин, или спаѓа во меѓудржавни односи? Ако го речеме второто, дали со тоа сме ја признале државноста на Косово?
Коментарите за Ругова се друга тема, но имплицитно содржани во оваа. Ќе спомнам дека ги има најразлични:
"Косово остана без својата икона, без ткивото што го поврзуваше на патот кон независност, без својот заштитен знак во светот." (Дневник)
"Ословувањето “косовскиот Ганди“ е навреда за Ганди" (Antiwar)
----
Последната, четврта точка - туку речи е беспредметна. ДПМНЕ е потписник на документот од кој произлегуваат сите сегашни “глупави закони“ - таканаречениот Рамковен Договор. Парламентарците - членови на ДПМНЕ, како послушни овци, заедно со противниците од СДСМ, во парламентот гласаа ЗА да се озакони Рамковниот. Со кое лицемерие сега божем “протестираат“?
Nema nikoj problem so to so si Albnec, tuku ima problem so gi prekrsuvas ravilata. I dosea samo Strom go pocituvam kako albanec... I so postov baram da se vrati na administratorsko mesto i da bidi edinstven so ce voveduva red megju nas i albancite i na site takvi temi, posto samo toj zvuci neutralno dese od so imam citano... a Temava, prosto i ednostavno, neka se tuzi btkata, v zatvor, i da se sredi debar od odma...LEKA напиша:Da Albanec sum od R. e Kosoves. Imas nekoj problem ti so toa?
LEKA напиша:Ne samo Debar tuku cela zapadna Fyrom e del od Republika e KOSOVES, poznato kako ILIRIDA.