Давачките за нафтените деривати кај нас и во ЕУ – Fuel and diesel Excise duties and VAT in Macedonia

• Креатор на темата Креатор на темата zoriv
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 јануари 2010
Мислења
24
Поени од реакции
14
"... Да, токму. така. Имаме најмали давачки за нафтените деривати кон државата вклучувајчи го и ДДВ-то кога се прави компарација помеѓу Македонија и ЕУ. На пример Македнија е на претпоследното место во Европа со давачките заедно со ДДВ-то кога се работи за безоловниот бензин. Кај дизел бензинот е уште подрастичен пример. Убедливо сме на на последното место. Погледнете ја табелата."... >>> Повеќе

супер,возиме најефтино гориво во ЕУ јееееееееееееее.......чекај,а кога влеговме во ЕУ ?!

Лелел ако не беше дечково да не просветли така ќе изгниевме во незнаење. Дај на оваа листа и компарација со животниот стандард сигурно ни е ист.

"... Да, токму. така. Имаме најмали давачки за нафтените деривати кон државата вклучувајчи го и ДДВ-то кога се прави компарација помеѓу Македонија и ЕУ. На пример Македнија е на претпоследното место во Европа со давачките заедно со ДДВ-то кога се работи за безоловниот бензин. Кај дизел бензинот е уште подрастичен пример. Убедливо сме на на последното место. Погледнете ја табелата."... >>> Повеќе

Тие давачки се за изградба на патишта.Би замолил ако може да се даде и листа кој патишта се изградиле од тие давачки дека за секој пат се зима кредит да се изгради.

Леле перење мозок грујо ... свака част!
уште да бидеме среќни вика што они не ги качувале давачките, а не па да бараме намалување, скраја да е!
бтв државата лапа околу 20 денари од секое литро бензин

А ти пред да му кажеш на вицепремиерот Ствревски што да прави прво прашај го премиерот што кој курац правел во Владата дури се потпишувал овој купопродажен договор за ОКТА, и место да ни објаснува дека во последниве 500 години во Европа се градел барок и дека тоа не е фашизам нека објасни што се содржи тој договор.

Абе не смееш да се пожалиш! Одма ќе те просветли некој дека има полоши и од нас...
Мене искрено ме боли мозокот од вакви статии, демек не се жалите има и полошо. Спомнеш нешто за животниот стандард одма статија како се живее во Африка. Спомнеш нешто за давачки кон државата одма статија како тоа ние имаме помали давачки од ЕУ.
Смрт фашизма, слобода народу....

Абе не смееш да се пожалиш! Одма ќе те просветли некој дека има полоши и од нас...
Мене искрено ме боли мозокот од вакви статии, демек не се жалите има и полошо. Спомнеш нешто за животниот стандард одма статија како се живее во Африка. Спомнеш нешто за давачки кон државата одма статија како тоа ние имаме помали давачки од ЕУ.
Смрт фашизма, слобода народу....
И во право се колку што прочитав темата е за давачките за нафтени деривати а не за туфкање за животниот стандард.

бтв државата лапа околу 20 денари од секое литро бензин
39
--- надополнето: 30 март 2012 во 11:21 ---
А во Европа со плата од 1500 евра просек да земеме, колку литри можеш да купиш?

супер возиме најефтино гориво во ЕУ

(y) finger up

Премиере не почестивте со вашата мудрост, премиере. Сиот се навлажнив премиере...
*свршува во гаќи*
--- надополнето: 30 март 2012 во 11:58 ---
Тие давачки се за изградба на патишта.Би замолил ако може да се даде и листа кој патишта се изградиле од тие давачки дека за секој пат се зима кредит да се изгради.
Кои црни патишта, автопатот ни е крпен докрпен, за кои патишта станува збор?

Премиере не почестивте со вашата мудрост, премиере. Сиот се навлажнив премиере...
*свршува во гаќи*
--- надополнето: 30 март 2012 во 11:58 ---

Кои црни патишта, автопатот ни е крпен докрпен, за кои патишта станува збор?

Па тие што ги "градат" цело време.Кога и да зборат за градење пат мора да се спомнат светската банка или европски фондови

Незнам дали треба да се радувам на оваа вест или да плачам. Кога веќе ја споредуваш државата со останатите земји од Еу, спореди ја и со платите. Да ја земаме платата на Скандинавските земји нема да ми смета и 100 денари да биде литро бензин.

кога идеш до бензинска, очекуваш

417988_354076651304498_100001064985630_1074106_1975960965_n.jpg

А добиваш

AE92DC26-9D2D-4842-9DA8-3A20F37C3E01_mw800_s.jpg

Хмммм нов партиски трол?

Коса ми се крева ко ќе слушнам дека некој ја правда цената на горивата. Мене к*р не ми чуе колку е во еу, сад или бангладеш. Јас плаќам даноци, плати на влада и парламент да ми го направат животот поубав, а не да се плашам ко ќе видам бензиска!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom