Dashcam - камери за автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата Sagan
  • Време на започнување Време на започнување
S

Sagan

Гостин
Вид на специјални камери кои се монтираат на предното автомобилско стакло, со цел да ги снимаат сообраќајните несреќи, но и обидите за осигурителни измами или корумпираните цајкани.

Работат на 12v, се вклучуваат и гасат заедно со автомобилот и снимаат врз најстарата снимка во случај мемориската картица да се преполни.

Она што мене ме интересира е дали кај нас има вакви камери, каде и колку чинат?
Ако некој користи / користел, нека сподели искуство околу квалитет или случка каде му се нашла при рака. На нет гледам има евтини од 30ина долари па нагоре.

dashcam+007.JPG

Неколку видеа:

Во Русија мислам дека се задолжителни.

Па не баш, популарни се ради корумпираните џандари. Овде истото треба, не дека имам некој големи и стручни познавања од областа на сообраќајот али џандариве по улица и ќоро и слепо застануваат и казнуваат без врска. Сум гледал луѓе така ни криви ни ништо на коленици паѓаа и молеа. А се гледаше дека не се криви, ама тоа е..:( А мислев еднаш да отворам тема за ова.

Mал проблем (голем всушност) е тоа што кај нас видео доказ, не е доказ, освен ако снимањето не е одобрено и со налог од судија. Или барам така се зборува, би било добро некој правник да појасни.

Кој го занимаат дашкамови, типов честопати прави ревјуа за такви камери и дава корисни информации да не се заебете па да купите ѓубре дашкам.

http://www.youtube.com/user/Techmoan/videos

Во Русија мислам дека се задолжителни.
Осигурителните компании наложуваат да се има затоа што има многу пијани будали луѓе таму кои попрво би се фрлиле под кола за да извадат некоја пара отколку да земат да работат нешто. Во втор план се корумпираните полицајци.

Еден период алфите возеа вакви камери и казнуваа со доказ на лице место,изгледа казниле некој што мисли дека треба да биде недопирлив па ги извадија.

Еден период алфите возеа вакви камери и казнуваа со доказ на лице место,изгледа казниле некој што мисли дека треба да биде недопирлив па ги извадија.

Тоа беа сообраќајци во цивилни коли, т.з. ловци.

Добри dashcams се Mio.

go kupiv od ebay, uste mi nema stignato. Za 2 nedeli ja ocekuvam, ke ja testiram i ke kazam kako e, iako mislam deka pogore postiraniot link dovolno kazuva, ja spored nego ja kupiv....za tie pari se isplati.

pozz

Јас имам иста, задоволен сум од квалитетот, камерчето брка работа

Ја користам веќе 2 години. Ја купив од ebay за 26$ и уште работи. Клиповите се супер кога е убаво време ама ноќе не е задоволително иако има 6 инфраред ноќни сензори.
Препорака: не купувајте од најевтините, за малку повеќе пари се наоѓа камера со екстра квалитет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom