Данска - Македонија [ 12.01.2014 - 20:30 часот ]

• Креатор на темата Креатор на темата HristijanWR10
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кои акции ги имаат нашиве па да ги кријат? Претеравте и со песимизмот малку мислам. Пораз од најмногу 7 разлика, мој првичен тип е во егал до полувреме па после „би шта би“. :D

По што ти проценуваш дека ќе ги победиме? Дај некој аргумент

Еве јас ќе ти дадам аргумент пошто Бобот појма нема.

Истиот аргумент што го имаат сите што се натпреваруваат во спорт со топка. А тоа е - Топка е.
Не знам дали ти или Роддаст погоре се имате натпреварувано во нешто и на кое ниво, ама глупо и нелогично е да се откажеш на непочната утакмица. Значи за почеток ништо не се знае никогаш. Може после 10 минути ќе се види кој е кој, може на полувреме, може на 10 минути до крај, ама вие не направивте ботови, а Данците богови на ракометот, како да се Ол-стар тим... а не се.

Спорт е ова. Се е можно. И за првпат, а може и једини пат - во право е Бобот во овој случај.

Јас сакам Стоилов да го видам како дава гол само со гледање. :P

Ај малку оптимизам покажите. Ќе губиме да, ама не мора волку негaтивни да бидиме. Да одиграат добро и да не се изгубат на теренот. Тоа е најбитно.

Истиот аргумент што го имаат сите што се натпреваруваат во спорт со топка. А тоа е - Топка е.
Не знам дали ти или Роддаст погоре се имате натпреварувано во нешто и на кое ниво, ама глупо и нелогично е да се откажеш на непочната утакмица. Значи за почеток ништо не се знае никогаш. Може после 10 минути ќе се види кој е кој, може на полувреме, може на 10 минути до крај, ама вие не направивте ботови, а Данците богови на ракометот, како да се Ол-стар тим... а не се.

Спорт е ова. Се е можно. И за првпат, а може и једини пат - во право е Бобот во овој случај.

Најлесно ќе ти одговорам со пример - јас бев прва средно, игравме ракомет со четврта средно. Изгубивме 10 разлика и топката беше иста и за двете екипи, но тие беа поквалитетни и тоа многу. Не викам дека изненадување не е можно, супер ако може нашите да направат нешто такво, но реалноста е дека Данска се класа подобар тим, немаат проблеми со тимот и играат на домашен терен. Да беше ова натпреварување кај нас, можеби ќе зборевме за шанси за нашиот тим, што ќе беше реално, вака е веќе поинаку. Би се радувал ако ми го цитарате постов на крајот на натпреварот со коментар СИСААААЈ ГООООО ама шо знам, тешко ми изгледа на тоа...

Единствен начин да тепаме е ако им ставиме отров во храната и се отруе цела Данска репрезентација пред мечов, па службено да ја земеме.
Изгледа таков и беше планот, само малку обратно изиграа :icon_mrgr:

Со тоа што не игра Филип Лазаров автоматски го имаме најсилниот состав досега на првенствата.:) Мајтап на страна ако го фатат Кире Лазаров фластер црно ни се пиши со Миркуловски и Јоновски на бековските позиции ептен тешко ќе треба со одбрана да се вадиме пошто повеќе од 20 голови и тешко дека ќе постигнеме.

Не се плашам ниту од Данска ниту од другите репрезентации во групата“, изјави неодамна капитенот на жолто-црвената селекција, Кирил Лазаров, а денеска продолжи во ист стил.

Па никој не вика дека се плашите бре Кире. Нема да ви дерат таму кожа.
Само логично е да се претпостави дека ќе изгубат глатко, после све она што се случи пред стартот на првенството.

Не станува збор за потценување.
Данска е моментален Европски шампион, од кого на претходното првенство изгубивме несреќно во последна секунда. Тогаш бевме во најјак состав. Сега Мојсо не игра, некои играчи имаа стомачен вирус и уште милион други ситници кои укажуваат на тоа дека ќе изгубиме. Плус Данците играат пред своја публика
По што ти проценуваш дека ќе ги победиме? Дај некој аргумент, освен “Јас НЕ ЗНАМ до кога ќе ја потценуваме Македонија и Македонците, а ќе ги величаме останатите народи...“
И да изгубиме, никој тука нема да им замери, не е срамота да се изгуби од актуелниот Европски шампион кој секогаш растура во ракомет.
Јас ги обожавам дечките, нека играат со срце, мерачки, па и да изггубат ништо страшно, имаат уште два натпревари пред себе.
А зошто не би победиле? :confused:
Ако Данска е одличен играч, тоа не значи дека секој пат ќе губиме од нејзе. Можеби овој пат ќе имаме среќа, па ќе ја победиме ;)

Во право бил Бобот Муахахахахахаха
Ќе се отрујам со отровна печурка набрана од кај боровине над прв паркинг на Водно...

Да е фудбал, па да разберам, да се браниш цело време, ќе ја рогаш топката, па можеби од некоја контра и гол ќе дадеш.
Ама во кошарка и ракомет мораш и да напаѓаш, па затоа поретко се случува да има изненадување.
Како први ние немаме бекови, освен еден бек.
Како второ за да се истакнат крилата треба да имаме брза транзиција напад-одбрана, а ние правиме хокеарски замени, па противникот побрзо ќе дојде од Марс во одбрана да се врати, отколку ние да отидеме во напад.
Се молиме на одбраната единствено, цврста одбрана може да ги покрие таквите недостатоци. Ама од тоа што го видовме од пријателските одбраната не што не е на ниво, туку беше најслаба карика во тимот.
Земете ја за пример утакмицата со Србија. Гаѓаа од каде сакаат, еден ги рушеше по тројца во одбрана.
Играме на гости, имаме победи на гостински терен, колку што има Андора во гостински победи во фудбал.
Никогаш не ни одговарале Скандинавските противници, од 20 -тина средби сигурно едно 16-17 порази имаме...

Така да нема никаков простор за оптимизам, и секој кој очекува друго освен пораз нема врска од ракомет, туку е уште еден од патриотите кои мора увек да серат, "Што се они подобри од нас, до кога вака...". Не играме со Бугарија ебате, туку играме без неколку првотимци против Европскиот шампион на негов терен. Топовско месо ќе бидеме.

Тоа е апсолутно точно. Секој може секого да победи. Доживеавме Грција да ја видиме како Европски шампион, што останува за другото? :)
Не велам дека е апсолутно нелогично, можеби може да се случи, но сепак шансите да победиме се многу мали. Тој кажа као демек ќе ги растуриме...:pos: Затоа и така изреагирав. Дури и во најсовршеното поклопување на коцките, нема шанси да ги растуриме. Ако веќе тепаме, максимум ќе биде 1 разлика. Ќе сме ги растуреле, со сите баксузи што ги снајдоа.
Пак ќе кажам, не ги напаѓам, не е срамота да се изгуби од тим како Данска, дај Боже да победиме, нели, тоа сите го сакаме, ама за мене е побитно следните два да ги тепаме. :)

На овој натпревар сакам само Хансен да се запре. Ако гнидава се запре, а на стрината није му дн, тогаш ќе имаме шанси за игра.

Ма шо ги ебам ќе ги сечам!

п.с.Хансен у најмала рака можеш и коленото да си го пукнеш, било шо само да не те гледам 60мни на терен.

Ако Данска е одличен играч, тоа не значи дека секој пат ќе губиме од нејзе. Можеби овој пат ќе имаме среќа, па ќе ја победиме ;)
Боб Македонски :D

А зошто не би победиле? :confused:

Данска е супер играч...:icon_lol: Светски играч, сега Барселона ќе ја купат, заедно со Кире ќе играат.:icon_lol:
Не е само среќата бе човек аман. Гледај објективно. Само збориш онака од памет.
Дај Боже да победиме, ме нервира кога некој само ќе пише: А бе ќе ги растуриме, без малце објективно да види што се дешавало и околностите околу нив.

На овој натпревар сакам само Хансен да се запре. Ако гнидава се запре, а на стрината није му дн, тогаш ќе имаме шанси за игра.

Ма шо ги ебам ќе ги сечам!

п.с.Хансен у најмала рака можеш и коленото да си го пукнеш, било шо само да не те гледам 60мни на терен.

Хахаха ево рука за аватарот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom