Dance Connection Festival

• Креатор на темата Креатор на темата airport
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 август 2005
Мислења
41
Поени од реакции
0
Cosmofon-Dance.jpg

и да се надоврзам дека карта за кирил е 150 ден/200 ден на врата :) колку бедно изгледа ова deep dish feat dubfire, па нека напишеле dubfire from deep dish или deep dish (dubfire), а не вака :) работава е sharam & dubfire ft. dubfire :pos:

А не требаше и Cedrig Gervais да настапува истата вечер како и Dubfire? Некој го спомна тоа на форумов па затоа прашувам.

Crazy напиша:
А не требаше и Cedrig Gervais да настапува истата вечер како и Dubfire? Некој го спомна тоа на форумов па затоа прашувам.

ја го спомнав ама изгледа нема да настапува чим не пишува :) другар со кого зборев ми рече дека најверојатно и он ќе биде заедно со dubfire, т.е. се правеле напори и он да дојде зашто заедно настапувал со него, но најверојатно кој сака да се журка на него ќе треба да иде другиот ден до софија, па во букурешт :)

Moжда е чудно или срамота, ама јас прв пат слушам за овој Кирил Џајковски. Може ли некој да ми каже нешто повеќе за него, што музика пушта ова она и дали ќе се продава карта и на друго место или само на врата? Страв ми е да не не ме пуштат на врата. :(

F.A. напиша:
Moжда е чудно или срамота, ама јас прв пат слушам за овој Кирил Џајковски. Може ли некој да ми каже нешто повеќе за него, што музика пушта ова она и дали ќе се продава карта и на друго место или само на врата? Страв ми е да не не ме пуштат на врата. :(

еве нешто од неговата биографија преземено од myspace :)

About KIRIL DZAJKOVSKI
Native Macedonian Kiril began his musical journey in the early eighties by teaming up with award winning director Milcho Manchevski to form Bastion, one of the first electronic bands in Macedonia. He then went on to play with one of the most famous Macedonian bands 'Leb i Sol', recording two albums and touring extensively around the Balkans and Europe. In the nineties, Kiril moved to Australia and began experimenting by combining ethnic Macedonian music and electronic beats. This led to his first solo release, 'Synthetic Theatre', an EP received extremely well by Australian independent radio stations. In 2000, American label Tone Casualties released his album 'Homebound', which continued the concept of blending Macedonian ethnic instrumentation and electronica. It received excellent reviews around the world, including USA, Canada, UK, Spain and Japan. Croatian Playboy Magazine voted it the best album of the year from Ex Yugoslavia. The single from the album, 'Primitive Science', included remixes by well known London producers and DJs: Bushwacka, Subsonic Legacy and Dreadzone. Kiril has contributed tracks to various compilations released worldwide by labels such as Putumayo, 10 KILO, Pschent Music, Third Ear Music and Distinctive Records. In addition to his work with electronic projects and his solo albums, Kiril writes music for film, television and theatre. BMW, Mazda, Ford and Mastercard have used Kiril's music for their ad campaigns.He's written the music for various theatre productions, including Powder Keg, Roberto Zucco,Proud Flesh, Balkan Is Not Dead, Dracula, Danton's Death, Cherry Orchard, Three Sisters, Tempest and Alisa. Kiril wrote and produced the soundtrack music for 'Dust', the long awaited second movie by Milcho Manchevski. Dust officially opened the 2001 Venice Film Festival. He then wrote the music for 'The Great Water', a feature film directed by Ivo Trajkov which was the official Macedonian entry in the Best Foreign Language category at the 77th annual American Film Academy Awards. The next film project was Balcancan, directed by Darko Mitrevski. Kiril wrote and produced the soundtrack, including the hit single Baba Zumbula.

инаку лани настапи на журката што беше организирана од exit во скопје и беше екстра, а исто така настапи и на фестивалот во нови сад. човеков не смее да се пропушти, посебно не за 150 денари, настапува во живо (за оние кој не знаат) и нормално се надеваме на супер журка во четврток :je:

Најверојатно идам, а за карти само на врата има или? Да не ми бараат лична карта. :(

F.A. дете младо... од која земја ни доаѓаш? Дали слушаш електронска музика или само слушаш што е интересно?
Ај млад и зелен си. Слениот жур коа ќе те видам има да те испрашувам за Кирил, ако паднеш, забрана за идење по журови!! :pos:

А за ДИп ДИШ карти колку како зошто пошто? Нешто знае некој или ова вака е

F.A.:tapp:Кирил човекот што ја направи музиката за DUSТ не го знаеш

И Примитивна Наука....
Кирил е Гение!
А за Длабока Чинија... ај ваљда ќе можам да поминам. Не памтам коа последен пат сум бил на хаус. А јас сум пребирлиф слушател :)

значи F.A. карти има во кафичите што ги пишува на флаерот горе по цена од 150 денари, а на врата е 200 денари :) сепак според мене препорачливо е да си земеш карта пред четврток односно пред журката не за друго туку да избегнеш туркање на врата и слични такви работи :) за дип диш најверојатно картата ќе биде 300 денари но сепак да почекаме има уште 2 недели до dubfire :)

За Кирил ништо имам академски обврски :pos: али за Deep Dish :zlo:

Tonchie напиша:
F.A. дете младо... од која земја ни доаѓаш? Дали слушаш електронска музика или само слушаш што е интересно?
Ај млад и зелен си. Слениот жур коа ќе те видам има да те испрашувам за Кирил, ако паднеш, забрана за идење по журови!! :pos:

Хаха, мое најдлабоко ивинување за непознавањето на Кирил. :smir:
Сеа ќе научам сВе за него, па у Четврток ако идеш би требало да ме најдеш таму и сВе ќе знам. :)
Ја па не прочитав каде се продаваат карти, онака у брзање сум, ми изгасија интернет па сеа преку Диал - Уп сум лол. Спор ко к*р али боље од ништо.

Хеппа убо да си поминеш, јас нема да идам, на работа сум, а и не можам да земам смена.
Бај д веј се чувам за Ол Деј Бластин @ Езеро Прилеп.

Kiril Dzhajkovski live @ Summer Club Colosseum (21-06-2007)

Vecerva vo Clubot Colosseum kje nastapuva eden od nashite najdobri domashni Dj-i i producenti gospodinot Kiril Dzhajkovski... Zurkata pocnuva od 22:00 cenata na kartite kje se dvizi od 150-200 denari :) pa povelete da se izurkame dobro so Kire :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom