Дали знаете што значи вашето име?

• Креатор на темата Креатор на темата ani4
  • Време на започнување Време на започнување
Па вајда и од тоа е карактеристично за имете,јас најдов дека значи нешто како советник а да и за исвестувач пишуваше

A знае некој што значи Анамарија ? :toe:

Kaко што јас знам Ана значи Грациозност на латински , а марија на шпански значи море или така нешто :vozbud:

A знае некој што значи Анамарија ? :toe:

Kaко што јас знам Ана значи Грациозност на латински , а марија на шпански значи море или така нешто :vozbud:

The English name Anna Maria means - a combination of Anna + Marie

The German name Anna means - A form of the Hebrew name Hannah, which means "gracious." Among renowned people with this name are great Russian ballerina Anna Pavlova; psychologist Anna Freud; actress Anna
Magnani; Black Beauty author Anna Sewall; former first lady Anna Harrison; botanist Anna Atkins; chemist Anna J. Harrison; model Anna Nicole Smith; as well as poet Anna Akhmatova

The French name Marie means - A variation on the Hebrew name Mary, meaning "bitter." Chemist Marie Curie discovered radiation

:smir:

моето имее...
имам читано,ама одамна беше и не памтам добро(ме мрзи да барам сеа)
... мислам дека на арапски значи вода
... а на некој друг јазк(не ми текнува кој), илузија

моето име(Теодор) значи божји дар на грчки:)

а да ставеше некој линк вака да видиме шо ни значат имињата? моево претпоставувам нишо посебно... александар.. шо може да значи???

moeto ime znaci konkurent , natprevaruvac , sopernik

pa ima vistina , zenite cesto se zalat deka sum im bila konkurencija hehehehhe

Евгенија исто на славјански значи благородна, аристократска .... кога прочитав се згазив од смеење :):pos2:

Дамјан , на Англиски Демијан секаде пишува дека значи Демон , Дете на ѓаволот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom