- Член од
- 27 март 2011
- Мислења
- 362
- Поени од реакции
- 163
kako sto svakam metroseksualec e maz sto ima zenski osobini i naviki ama ne e peder po seksualna opredelba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Женски особини е малку претераноkako sto svakam metroseksualec e maz sto ima zenski osobini i naviki ama ne e peder po seksualna opredelba
ај кажи ми што е тоа "како жена" без да користиш стереотипи.Женски особини е малку претерано
Метросексуалец е маж што се тинтра како жена
Чупање, веѓи, чување мачки итн. И којзнае уште каква глупост која ја поприфатија многу пичлемиња.ај кажи ми што е тоа "како жена" без да користиш стереотипи.
Статистички гледано, времето потребно девојките да се средат (во поглед на изглед) е исто со времето метросексуалец да се среди.ај кажи ми што е тоа "како жена" без да користиш стереотипи.
без да користиш стереотипи брате.Чупање, веѓи, чување мачки итн. И којзнае уште каква глупост која ја поприфатија многу пичлемиња.
би било по коректно да кажеш како општеството очекува жените да се однесуваат бидејќи тоа не го праат единствено поради тоа што се жени.Статистички гледано, времето потребно девојките да се средат (во поглед на изглед) е исто со времето метросексуалец да се среди.
За добро да се објасни, не можат а да се користат стереотипи, затоа што ова е веќе познато однесување, само не кај мажите туку кај жените
Не очекува општеството како жените треба да се однесуваат. Жените прават одредени работи (како и скоро сите женски претставници во природата) за да се допаднат на спротивниот пол и да се разможат и пренесат потомството. Има женски претставници во природата, каде мажјакот е тој што треба да се допадне, но луѓето не спаѓаат во нив.би било по коректно да кажеш како општеството очекува жените да се однесуваат бидејќи тоа не го праат единствено поради тоа што се жени.
Мислеш убаво ми да се бричам?! Ако не ги правиме овие глупи работи би биле изолирани и уште полошо...
Де не ги промовирај работиве како да се резултат на природата а не општеството, изгледаш идиотски.

леле даваш ми примери од 50-тите кога жените скоро и немаа права, кажува доволно за тебе.Не очекува општеството како жените треба да се однесуваат. Жените прават одредени работи (како и скоро сите женски претставници во природата) за да се допаднат на спротивниот пол и да се разможат и пренесат потомството. Има женски претставници во природата, каде мажјакот е тој што треба да се допадне, но луѓето не спаѓаат во нив.
Е сега, ова е толку добро искористено од ПР агенциите и толку добро се манипулира со чуствата на тие што купуваат (без разлика дали е машко или женско) што жртвата не е ниту свесна дека со нејзе се манипулира за да може што повеќе пари да потроши.
Факели на слободата ти е еден класичен пример http://en.wikipedia.org/wiki/Torches_of_Freedom за таа манипулација.
Примери има многу (меѓу кои и зборовите како животен стил, дијамантите се најдобри пријатели на жените итн и најновиот метросексуалец), изгледај некој црно бел филм од 40-50-тите и ќе сфатиш (на пример, некои го сакаат тоа жешко) колку е сето тоа добра манипулација за што повеќе да потрошиш.
Фирмите, а општеството очекува жените да купуваат![]()
Баш си срцка, ама инаетливалеле даваш ми примери од 50-тите кога жените скоро и немаа права, кажува доволно за тебе.
Зар се не сеќаваш како мажите изгледаа во 17ти век? Е ова ти е доказ дека природата на мажите е всушност да бидат убаво дотерани со долги перики, фламбојантни алишта и однесување... по твоја логика.
Се ова е производ на општеството и времето во кое живееме, нема си врска со што е природно.

ти само што даде одличен пример за тоа како медиумите/општеството се тие кои не манипулираат: што да облечиме, како да изгледаме, како да се однесуваме.Баш си срцка, ама инаетлива
Тоа што ти го пишав е како одредени зборови како што е метросексуалец се дел од ПР стратегијата на фирмите за убавина за да можат да им продаваат средствата за убавина. (некои од ПР зборовите се користени и од Холивуд)
Знаеш која е разликата меѓу црвен кармин од фирма 1 и црвен кармин од фирма 2 ? (освен цената)
Рекламата на црвен кармин од фирма 1 би одела вака некако, тој ви ја враќа природната мекост и нежност на важите усни и ќе ви овозможи да блескате целиот ваш сјај, како и да ги збирате воздишките на мажите, кои поминуваат околу вас.
Рекламата за црвен кармин од фирма 2 би одела вака, ја разгорува вашата страст и ја враќа младоста во вас, терајќи ве да се чуствувате женствено, бла бла.
И во двете реклами нема ништо што потенцира нешто за производот туку потенцира како ќе се чуствуваш кога ќе го купиш. Слично е и со рекламите за автомобили.
Е сега ако ова го разбра метросексуалец е уште една таргет група на потрошувачи, за кои може да се смислат убави реклами. Ако некој дечко се дефинира како метросексуалец треба да носи патки од оваа фирма, панталони од друга, наочари за сонце од трета, депилација во спозориран салон за убавина, каде што одат најдобрите метросексуалци и да не редиме уште што се не.
Убаво тоа што викаш општество, природно, ваму китка, таму цвет што е убав овој свет, ама работите се тие што те ставаат ПР агенциите во таргет група и ти викаат, дечко/девојче види го ова лопатче за бавча, како те дефинира тебе.
благодарам што самиот си докажа дека не си бил во право, нема јас сега да морам.Не очекува општеството како жените треба да се однесуваат.

Here we go again, случајно да не си во спин секторот на некоја маркетинг агенција?благодарам што самиот си докажа дека не си бил во право, нема јас сега да морам.![]()
бог да чува....Here we go again, случајно да не си во спин секторот на некоја маркетинг агенција?
Јас ти објаснувам како работи ПР-от, она ми вика и јас сум дел од тоа.
Дали имаш некои скриени намери со мене? Можеби тајно ме посакуваш во твоите соништа, да ме црвиш со кармин и да ме правиш метросексуалец? (God only knows)
после кое ти почна да објаснуваш како медиумите не манипулираат како треба да мислеме, да се облечиме... и општеството ги потврдува пораките.Не очекува општеството како жените треба да се однесуваат.