Дали знаете да смените тркало?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzish
  • Време на започнување Време на започнување

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Локација
најчесто дома, освен ко ќе сум излезен...
Па оваа тема е претежно за девојките шофери. Знам дека има и некои од момците кои незнаат да сменат тркало, ама тие се поретки. Значи чекам одговори...

ja znam i gurtni da menjam ne pa guma :)

Само бензин знам да турам в кола ... тато глумит механичар,тој ја чепкат :)

Баш деновиве ми ги имаше некој дупнато гумите (љубоморен комшија ај персум..то е ...малограѓанштилок) па дизалицата, клучот...:) 2 минути работа :)

Не сум пробал да мењам гума али верувам дека можам да менам.

Сто посто знам :)))) од толку гледање како мал татко ми како мења, ваљда у пракса знам да го применам :)

Јас цела предница знам...:)
Туку, еден совет...Ако долго време не е вадено, може да се запече на главчината. Слободно еден шут дајте му и ќе падне! Да не вечуди, „виси” тркалото, се е отштрафено, а пустото не излегува..

Знам да сменам тркало ама после колата......................

Што е толку филозофија да извадите тркало?! 3,4,5,6 штрафа се (зависи на што бандаш возите...што возите). Дизалица ставената на дел од шасијата...и готово

Знам да сменам како не,само тешко ми оди одвртувањето и навртуванјето на штрафовите...А бе рипам врз тоа клучот и пак едвај
успевам,толку сила имам.....:jaj:

Па штрафовите мора да бидат добро стегнати и со нога најчесто се одвртуваат и се стегнуваат...се слуша едно „Кррррнккккккк” тоа е знак дека добро навлегол штрафот. Ама ако слушните „штрааааааак” значи ви навлегло вас (да не кажам како се вика народски тоа :) )!

А бе се е тоа таман,ама јас не стасувам ни до Кррррнннккк а не па до штраааак...
Volkswagen напиша:
Па штрафовите мора да бидат добро стегнати и со нога најчесто се одвртуваат и се стегнуваат...се слуша едно „Кррррнккккккк” тоа е знак дека добро навлегол штрафот. Ама ако слушните „штрааааааак” значи ви навлегло вас (да не кажам како се вика народски тоа :) )!

sredicka напиша:
А бе се е тоа таман,ама јас не стасувам ни до Кррррнннккк а не па до штраааак...

Малце брутална сила, и се ќе е во ред средичке

А добро би дошло и малку пракса. Кога нема никој дома земај клучевите и пробај (да не ти се смеат) а ако не ти се смеат можеш кога сакаш да пробаш. Да не биде да се учиш што би рекле старите кога ке ти дојде јајцето на газот...

Само внимавајте каде ја ставатe дизалицата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom