Дали знаете да смените тркало?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzish
  • Време на започнување Време на започнување
Опасна работа со која нема играчки.... Само еден мал совет од лично искуство: Ако некогаш ја носите колата на вулканизер или пак на мајстор каде што користат пневматски клуч кажете му (слободно без срам) да не запиња ко коњ на кобила, лично јас имам искршено 3 клуча и пак не успеав да го одвртам...морав да викам шлеп служба па на мајстор па загревање па едно па друго едвај попушти:nesvest:

Стварно многу стега тој пневматскиот клуч, а башка и ке подзарѓаат штрафовите. Замисли некаде по темица подалеку од градот (како шо одиме ние Битолчаните Охрид на кафе во 11 навечер) да ти се скини гума и неможиш да ја отвориш. Уф...

Кај мене на фордот си има точно одредено место за дигалката, така да не прави поголем проблем. И многу нормално дека знам да мењам гума, еднаш ни се дупна кога МАЈКА МИ не возеше накај незнам ваљда некои роднини ни беа, и ја како единствено машко во колата морав да излезам и да мењам, ми беше малце тешко првиот пат, дигни малце отштрафи, па продолжи да дигаш вади ја тркалај и стави новата и истиот процес наопачки. Ама од тогаш неам гајле, годинава ми се случи 7 пати да ги сменам сите гуми, не беа дупнати татко ми купуваше бандаши:)

Некна сум се скапал од одвртување и завртување,
тато требаше да кова гуртни на камионот и ме зема да вадам тркала. 4 тркала, по десет штрафа. Па едно тркало не сакаше да влезе убаво, кој маки сум ги видел- чудо :nesvest:

Некна сум се скапал од одвртување и завртување,
тато требаше да кова гуртни на камионот и ме зема да вадам тркала. 4 тркала, по десет штрафа. Па едно тркало не сакаше да влезе убаво, кој маки сум ги видел- чудо :nesvest:

:pos2::pos2: пред 4-5 години и јас истото го правев...али со она крцкалото и побрзо идеше... рипање на шипка колку сакаш, а штрафот немрда...:pos2::pos2: (што камион имаш)??

иначе знам да сменам тркало..и на камион (али мнооогу е тешка гумата...) и на кола...

Не сум пробал..мислам дека незнам, да пробам може ке сменам, само да ја стаам дигалката правилно после знам. :)

знам да сменам гума...зимоска и ланец ставив успешно :)(на извадено тркало)

SE IMAM PRAENO , OSVEN OTVORENO MOTOR VNATRE!!! Inaku alnaseri , alternatori, kaisi, gurtni, plocki......se, ama bas se vo posledno vreme, duri stasav i krpenje, farbanje itn:pishtoldz

вчера менував на камион ,па се погоди да е паркиран настрана на земја и камчиња,и ме измачи дур да го кренам со дизалицата па тешки то гумите извади една намести друга и то.:)

more, bato, da ne dae gospod na ovaa da i go otvaram motorot

Јас немам мањавано гума ама имам гледано многу пати како се мењава и знам да сменам не многу комплицирано

Сеа за сеа не знам,ама од зорт ќе научам.кис

Koj saka da nauci da menjava gumi neka dojde na nekoja avtotrka dobiva red bull i edna 19 so sipka i hidraulicna dizalica.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom