Дали знаете да чувате тајни?

Ако некој ми довери нешто и ме замоли да не кажувам го чувам тоа во себе.Не сум како некој што има јазикот да им е побрз од паметот.Чувам тајни.

Чувам како не..ако некој ми се доверил,и ме замолил да не го споделувам тоа со никого,така и правам..:wink:

Не заборавај дека и твојот најдобар пријател има најдобар пријател.Можеби малце ја модифицирав ама имаше ваква мисла може некој ќе се сети од кој беше.Тоа е муабетот се доверуваш на најдобар пријател па и он се доверува со твојата тајна на друг:)
Тајна не е ако ја знаат двајца.:lazgo:

јас сум прва која што ги дознава тајните, ама знам да ги чувам дури подобро и од моите!!

Ох, ох, секакви тајни чувам. Што дознаам нешто, никому не го кажувам, едноставно останува заклучено во мене. Понекогаш тешко ми е шо не ги споделувам со никого, ама поарно е да си останат заклучени, отколку да ги кажам на некоја личност која не знае да чува тајни и каже за тоа на сите.

Знам да чувам тајни, што се дискутирало (нешто од важност) помеѓу мене и другата личност од спротива, останува меѓу нас...
А за јас да доверам тајна....зависи од тежината на тајната...ако може така да се нарече тоа...нешто има што ќе го довериме, но некои тајни ги знаеме само ние самите и не посакуваме да ги довериме некому!

Ако се работи за нешто сериозно, никогаш нема да кажам. Досега не ми се случило да издадам тајна, а и внимавам на кого јас се доверувам. Освен на најблиските другарки и мајка ми , ретко на кого сум се отворила. Сметам дека својата интима човек не треба да ја споделува со кого стигне, но често и тие на кои им веруваме знаат да не изневерат.
Всушност, не гледам каква сатисфакција имаат луѓето кои нечија доверба ја третираат како breaking news

што и да ми каже било кој јас на никој не издавам
едноставно таков тип на човек сум се си задржувам за себе

Ако убаво ме замолат знам да чувам тајни со години и години се додека сопственикот на тајната јавно не ја каже.

Ги чувам тајните никогаш не би ги издала. Колку и да е тешко и сурово ќе го премолчам. Сепак се работи за доверена работа која не би било фер да се издаде.

tajni znam da cuvam , no se deshava i da znam tie tajni da gi upotrebam za ucenuvanje koga nekoj ke me iznervira

Знам да чувам и никогаш не ми се случило да издадам некој што ми се доверил. Го почитувам фактот што ме избрал токму мене за да сподели нешто, битно за него/неа, и тоа ми е доволна мотивација за да ја сочувам, па дури и најмалата ситница, најнебитната глупост, затоа што никогаш неможам да знам од кое значење е таа. Сите сме различни и имаме различни сфаќања, може за мене е глупост а за некој значи премногу.

Јас никогаш не кажувам тајни, најверојатно затоа што уште немам пронајдено некој во кој би имала апсолутна доверба, и не би се чувствувала сигурно доколку ја споделам мојата интима со некого. Куриозитетот е во човечката природа, и големи се шансите многу брзо сите да дознаат за она што не би требало да се знае.

Не знам да чувам тајни, не сакам да чувам тајни и мразам кога луѓето ми се поверуваат, особено со работи за кои не можам да им помогнам. Особено за работи кои после тоа ме мачат и мене.

Не очекувам од некој друг да ги чува моите тајни. Ако се поверам на некого, од тој момент тоа го сметам за јавна информација.

Тууу 90% од кајганџиите се луѓе од доверба.Машала,машала.
Така можам да се доверам кога нешто ќе ми тежи на душичката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom