Дали живееш Сајбер-живот?

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Андроник напиша:
Да разјасниме, ако некојси кој не го познавам ме пцуе на форум или чат, ама ич не ми чуе. Јас интернетот го користам да запознаам луѓе кои во обичен живот не би можел, луѓе кои живеат далеку, луѓе кои не би ги сретнал на слични места како моите итн. Иако доста различни од мене, сепак сум приметил дека имаме многу заеднички работи за секојдневно да се дружиме. Не очекуваш дека некој пријател може да те опцуе или слично на интернет, бидејќи тоа е подлогата за разговор, нели?

Имам прекрасни пријателства со луѓе кои сум ги запознал на интернет. Прекрасни луѓе со прекрасни умови кои обично не би можел да ги запознаам. За мене и за нив тоа е искрено пријателство, стекнато на интернет и е потполно исто доколку би било стекнато во кафуле, на пазар или кафеана. Зошто и интернетот е за тоа, оставете глупаците шо го злоупотребуваат. Инаку, гореспоменатата група на луѓе состои само 0,01% од луѓето кои секојдневно ги среќавате низ виртуелниов живот. Што значи, премногу е тешко да најдете сериозен, добар, искрен пријател.

На IRC запознав десетици девојки и сите ми дадоа. Не беа паметни, ама беа убави. Не жалам за младоста.
:)

cyberlady напиша:
На IRC запознав десетици девојки и сите ми дадоа. Не беа паметни, ама беа убави. Не жалам за младоста.
:)

Imas msn ? :)

Каков е тој сајбер - живот? ....................

не верувам дека живеам таков

ne be ne sum budala, aren mi e ovoj zivot zasega :)

ja ne ziveam,no iam drugar koj zivee takov zivot i ne iskocil u grad so godini :)

Темава ја отворив бидејќи имам еден другар што живее онлине. Ќе ти се наљути ако го навредиш на интернет (форум, ирц, мсн, јаху...) но нема да ти се наљути ако го навредиш во реалниот живот.
Дали мислиш дека живееш на нет?
Колку ти е важен секој збор што ќе ти го кажат непознати на нет?

Патем, јас на нет сум луд, глуп, идиот, шизофреничар, смотан, малоумен, дебил, морон....
Во вистинскиот живот нешто сосема друго :)

епа то е пошо дечкото сигурно си е психички послаб и нема храброст да си се соочи со проблемите влице и ако му речиш на мсн мојт шо сака да ти се изнаречи а влице сигурно ќе знае дека во истата секунда ќе добијат бокс

123,7% ZIVEAM SAJBER ZIVOT DA NE BESE OVOJ ZIVOT MOZEBI NEMASE DA IMAM TOA SO IAM SEA :smir: :back:

Aко под сајбер живот подразбираме исполнување на "досадното време", тогаш многумина од нас го живеат таквиот живот. Е сега ако интернетот е премногу навлезен во нашиот живот, како на пример целодневно киснење по мсн, форуми, фејсбук, хај фајв, игри и слично, тогаш сигурно сме сајбер зависници.
Мене искрено најмногу ми пречи изразувањето на интимноста и приватниот живот на човекот преку интернет. Сметам дека тоа е лична работа и дека емоциите кои преовладуваат додека се зборува за приватниот живот е најдобро да се пренесат очи во очи, односно преку контакт во живо. Сепак интернетот е виртуелен свет и средбата во живо неможе со ништо да се замени.

живеам ама се контролирам и знам да ги одделам сајбер животот од приватниот живот

Поише реметам у real life одколку на нет..иначе у глобала сум исти курац..

сите живуркаме cyber живот :)

сајберов е со лимит :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom