Дали живееме во Идиократија ?

• Креатор на темата Креатор на темата #YOUTUBER#
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали човекот во иднина ќе оглупави, ама човештвото гледам дека оди на се полошо и полошо....:(

Најинтересен момент ми е што секогаш луѓето зборуваат за тоа како луѓето се глупави, прости, нема интелигенција, но нели секогаш самите се сметаат за исклучок од тоа правило.

Те зашеметил фимот што си го глеал изглеа.Нема поента да отварате вакви теми за да покажете колку глупи луѓе има и со тоа да се искочите попаметни од нив.
Сеа окулу заклучоците:
-Како го измери опаѓањето?
-Се кладам дека постарите гласаат повеќе и од поглупави причини од помладите,студентите и тн.Пензионерите воопшто да не ги спомнувам.
-Се работи за вкус,не интелегенција.
-Баш напротив,дури и на нет коа седиш читаш.Ако мислеше на книги,сигурно имам прочитано повеќе од дедо ми.
-Ако биле интелегентни ќе се снајдат,има разлика од тоа да учиш и да не си глуп.
-Баш повеќе се запишуваат,а за стандардите во образованието тешко некој реално да оцени исто како што не можеш да оцениш кое средно школо е добро.
Okey (y)

Пред да продолжиме/заглавиме со разговоров ,
темата не ја отворив за мене туку општо да видам како став имаат луѓето за работите што се случуваат низ целиот свет , не само кај нас.
Не ми е поентата да се правам паметен или слично.

Темата е за општеството, секој си кажува свој став во врска со прашањето
ДАЛИ ЖИВЕЕМЕ ВО ИДИОКРАТИЈА и зошто го мисли тоа или зошто НЕ го мисли тоа ...
НЕ Е ЗА НЕКОЈ ДА УБЕДУВА НЕКОЈ ДРУГ КАКОВ СТАВ ДА ИМА
Мојот став е тој - твојот е различен - го почитувам твојот одговор :)

Да не биде дека си правам филмови :вонзем:

За опаѓање на интелегенцијата :
Според оценката на научниците од универзитетот Стенфорд, интелигенцијата на човечкиот вид се движи по надолен пат. Докторот Гералд Кребтри смета дека промената на генетската структура и модерните технолошки достигнувања го направија човечкиот вид, во најмала рака, глупав.

Според неговото објаснување, од околу 5,000 гени кои се одговорни за човечката интелигенција, поради мутациите само еден дел е активен, а ние сме само делумно интелигентни во споредба со нашите предци.

"Кога меѓу нас би се појавил граѓанин на Атина, кој живеел 1,000 години пред новата ера, многу веројатно би бил меѓу најбистрите и најпаметните луѓе на планетата“.

Би имал добро помнење, правилни погледи на важните прашања во животот и многу идеи. Не треба да ја заборавиме и емоционалната стабилност", истакнува д-р. Кребтри.

Според зборовите на докторот Кребтри, луѓето биле најинтелигентни во времето кога секојдневно биле изложени на процесот на природна селекција. Луѓето како вид биле најинтелигетни пред 3 до 6 илјади години.

Тоа не значи дека се е црно, бидејќи сега имаме образование кои на сите луѓе им нуди исти можности, или барем тоа е неговата суштинска идеја.

ЗА ЧИТАЊЕТО :
Не е важно КОЛКУ читаш туку ШТО читаш :)

ОБРАЗОВАНИЕ :
има разлика од тоа да учиш и да не си глуп
да
ама
во денешно време , тие што учат и се мирни се по deafult глупи ,
тие што не учат ги малтретираат/навредуваат/избегнуваат оние кои сакаат да учат ... (n)

(oва пример од основно и средно образование )
СИ НАПИШАЛ ДОМАШНА ПО МАТЕМАТИКА :
-Види го овој/оваа ,бубалицааа ! * цел ден ти го тупи (n)
.....
Играле фудбал на физичко , некој дал гол :
- Алал да ти е брат ,мама ми рече со тебе да се дружам :ROFLMAO:
*Одат се частат по едно пиво* :facepalm: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom