Те зашеметил фимот што си го глеал изглеа.Нема поента да отварате вакви теми за да покажете колку глупи луѓе има и со тоа да се искочите попаметни од нив.
Сеа окулу заклучоците:
-Како го измери опаѓањето?
-Се кладам дека постарите гласаат повеќе и од поглупави причини од помладите,студентите и тн.Пензионерите воопшто да не ги спомнувам.
-Се работи за вкус,не интелегенција.
-Баш напротив,дури и на нет коа седиш читаш.Ако мислеше на книги,сигурно имам прочитано повеќе од дедо ми.
-Ако биле интелегентни ќе се снајдат,има разлика од тоа да учиш и да не си глуп.
-Баш повеќе се запишуваат,а за стандардите во образованието тешко некој реално да оцени исто како што не можеш да оцениш кое средно школо е добро.
Okey
Пред да продолжиме/заглавиме со разговоров ,
темата не ја отворив за мене туку општо да видам како став имаат луѓето за работите што се случуваат низ целиот свет , не само кај нас.
Не ми е поентата да се правам паметен или слично.
Темата е за општеството, секој си кажува свој став во врска со прашањето
ДАЛИ ЖИВЕЕМЕ ВО ИДИОКРАТИЈА и зошто го мисли тоа или зошто НЕ го мисли тоа ...
НЕ Е ЗА НЕКОЈ ДА УБЕДУВА НЕКОЈ ДРУГ КАКОВ СТАВ ДА ИМА
Мојот став е тој - твојот е различен - го почитувам твојот одговор
Да не биде дека си правам филмови
За опаѓање на интелегенцијата :
Според оценката на научниците од универзитетот Стенфорд, интелигенцијата на човечкиот вид се движи по надолен пат. Докторот Гералд Кребтри смета дека промената на генетската структура и модерните технолошки достигнувања го направија човечкиот вид, во најмала рака, глупав.
Според неговото објаснување, од околу 5,000 гени кои се одговорни за човечката интелигенција, поради мутациите само еден дел е активен, а ние сме само делумно интелигентни во споредба со нашите предци.
"
Кога меѓу нас би се појавил граѓанин на Атина, кој живеел 1,000 години пред новата ера, многу веројатно би бил меѓу најбистрите и најпаметните луѓе на планетата“.
Би имал добро помнење, правилни погледи на важните прашања во животот и многу идеи. Не треба да ја заборавиме и емоционалната стабилност", истакнува д-р. Кребтри.
Според зборовите на докторот Кребтри, луѓето биле најинтелигентни во времето кога секојдневно биле изложени на процесот на природна селекција. Луѓето како вид биле најинтелигетни пред 3 до 6 илјади години.
Тоа не значи дека се е црно, бидејќи сега имаме образование кои на сите луѓе им нуди исти можности, или барем тоа е неговата суштинска идеја.
ЗА ЧИТАЊЕТО :
Не е важно КОЛКУ читаш туку ШТО читаш
ОБРАЗОВАНИЕ :
има разлика од тоа да учиш и да не си глуп
да
ама
во денешно време , тие што учат и се мирни се по deafult глупи ,
тие што не учат ги малтретираат/навредуваат/избегнуваат оние кои сакаат да учат ...
(oва пример од основно и средно образование )
СИ НАПИШАЛ ДОМАШНА ПО МАТЕМАТИКА :
-
Види го овој/оваа ,бубалицааа ! * цел ден ти го тупи

.....
Играле фудбал на физичко , некој дал гол :
-
Алал да ти е брат ,мама ми рече со тебе да се дружам 
*Одат се частат по едно пиво*