Дали жените играат Counter Strike?

• Креатор на темата Креатор на темата >LoD< hiDDen
  • Време на започнување Време на започнување
ЈАс на мојот компјутер немам инсталирано за да играм на интернет, али братми на неговиот компјутер само кантер да се играло бе! Седнувам понекогаш кога немам шо да правам, али ми се здосадува за брзо, се истото па истото е.

Не се согласувам (= Тоа се две различни работи. Ама ај да не навлегуваме. Идем да спием (=
За едната треба да тренираш од 3 години по 2 саата дневно а за другата доволни ти се по 1 саат максимум од денот и можеш да почнеш од било која возраст.:smir:

За едната треба да тренираш од 3 години по 2 саата дневно а за другата доволни ти се по 1 саат максимум од денот и можеш да почнеш од било која возраст.:smir:

Точно, ама ако сакаш навистина да си добар во CS ке ти требаат и повеке од 3 години:smir:

хаха мислиш ? :smir: не се согласувам.. друго е да знаеш да држиш маусот и да кликнеш да пукаш а друго е да знаеш да играш ама стварно у смисол играње , мора да признаете дека не ве бива исто како шо не ве бива во фудбал а нис признаваме дека не не бива ама ич у шиење :smir:

Пливање се учи од мали години. Пред некое време имаше еден човек како тренира мало девојче 5 год да плива и стварно беше добро. Кантер не се почнува од 5 год. Мозокот не е доволно развиен за да размислува за такви работи. Професионалните ЦС тимови тренираат и по 12 саата дневно секој ден што е крајно психички напор а секој ден да си пливам... па мене мило би ми било да си пливам секој ден.

Пливање се учи од мали години. Пред некое време имаше еден човек како тренира мало девојче 5 год да плива и стварно беше добро. Кантер не се почнува од 5 год. Мозокот не е доволно развиен за да размислува за такви работи. Професионалните ЦС тимови тренираат и по 12 саата дневно секој ден што е крајно психички напор а секој ден да си пливам... па мене мило би ми било да си пливам секој ден.
sekoj den da plivas ne bi ti bilo bas ubavo i toa da ti rece nekoj plivaj 5 kilometri znaes kolku ke ti bide ubavo abe ajde se e napor samo u plivanjeto e fizicki a u cs to psihicki

Не знаев дека има вакви фрикови. Стварно не знаев. Кога ќе чуев сајбер спорт, ми звучеше дебилно. Спортист, првак на Кантер. Атлета со дванаеска диоптер и грбавица ала Ѕвонарот на Богородичната Црква, попознат како Квазимодо. Ни на крај памет дека еден ден ќе се сретнам со луѓе кои тврдат дека е помалце напор бара пливање, како ОЛИМПИСКА ДИСЦИПЛИНА, отколку оноа онаквоно што ние, кутрите неспособни девојчиња го викаме скок-пук. 12 саата активно тренирање. Не сум открила топла вода ако кажам дека “да си пливкаш е убави4ко и слатки4ко“. Не знам кој рече дека пливањето е физичка спрема, а скок - пук, физичка. Ќе го поздравам тој, и ќе му кажам дека да не бил преокупиран цел живот со Кантер, да се занимавал со некој спорт (под спорт се подразбира оноа онаквоно шо влучува топка и сл.) ќе отидел еднаш на спортска медицина и ќе видел психичка спрема, покрај онаа физичкана.

И да, единствената психичка работа околу тие so called сајбер спортови е психичката зависност.

P.S. Jeenu Girl, повели уште една тема за разработка по сооциологија.

noodle а те читам тебе а ја слушам бабами.Пусто балканско размислување,тоа ти е.Го оправдувам сајбер спортот зошто да не.Во нашава пуста Македонија е многу неисплатлива работа да се занимаваш со вакво нешто, и не е ама баш ич развиено до степенот како што е развиено во европскиве,азиските земји(влучувајки ја и САД тука) Таму се оформуваат профисионални тимови,кланови,гуилди итн.. кои си имаат свои спонзори и се добро платени за нивната игра,имаат преноси по телевизии од нивните турнири и настапи.Но еве со ваквото размислување како претходно споменатата особа ,луѓето што ќе спомнат во нашава Македонија сајбер спорт се или неарни,ментално пореметени,тешки гикчиња или што ти ја знам уште кој си не грди изрази ќе се вметнат за опис на нивната личност.Едноставно луѓето што се определиле за натпреварување во сајбер гејминг е нивна определба,исто како што и кошаркарот се определил да игра кошарка,фудбалерот фудбал,шахистот шах итн.

Не знаев дека има вакви фрикови. Стварно не знаев. Кога ќе чуев сајбер спорт, ми звучеше дебилно. Спортист, првак на Кантер. Атлета со дванаеска диоптер и грбавица ала Ѕвонарот на Богородичната Црква, попознат како Квазимодо. Ни на крај памет дека еден ден ќе се сретнам со луѓе кои тврдат дека е помалце напор бара пливање, како ОЛИМПИСКА ДИСЦИПЛИНА, отколку оноа онаквоно што ние, кутрите неспособни девојчиња го викаме скок-пук. 12 саата активно тренирање. Не сум открила топла вода ако кажам дека “да си пливкаш е убави4ко и слатки4ко“. Не знам кој рече дека пливањето е физичка спрема, а скок - пук, физичка. Ќе го поздравам тој, и ќе му кажам дека да не бил преокупиран цел живот со Кантер, да се занимавал со некој спорт (под спорт се подразбира оноа онаквоно шо влучува топка и сл.) ќе отидел еднаш на спортска медицина и ќе видел психичка спрема, покрај онаа физичкана.

И да, единствената психичка работа околу тие so called сајбер спортови е психичката зависност.

Ама ти не можеш да споредуваш кантер што е психичко малтретирање и пливање што е пливање што е физичко. Едноставно не можеш да споредиш игра со спорт. Не знам зашто се караме кога е така.

А за тоа болдираното стварно не ти требаше. Од каде знаеш дека цел живот сум преокупиран со кантер? Да не си пророк на Баба Ванѓа? Од каде знаеш ич не се занимавам со спорт. Јас само дадов пример за професионалните Кантер играчи кои се платени да играат по 12 саата на ден секој ден за да забележат значителни резултати.

Само имате погрешно сваќање за гејмерите. Признавам има фрикови кои постојано само мислат на тоа, ама има и играчи кои играат само за рекреација.

Tаков впечаток ми остави, no hard feelings.
А од кај знаеш, можеби баба Ванѓа ми е далечна роднина?

Последен оф топик,ветувам!:)
Ако би ти било мило да си пливкаш секој ден,дојди на Олимписки,те чекам.Ќе имаш тренинг од 2 саата,минимум 6км испливани а не само тоа пливкање.
Ќе те натоварат со опрема од 8 кила за да ти биде потешко,ќе те врзат со јаже за крајот,лопатки на рацете и ајде да те видам кажи дали би ти било убаво да се пливка.
Мојот спорт бара и висока психичка спремност,еден погрешен чекор и отиде се во неврат.
Не сакав да ја доведам темава со толку офотопици,само сакав да им докажам на Ајверсон и Шорти дека не е CS нешто благородничко,па само мажи ќе го играат,а самите двајца не знаат дека најдобрите во CS се жени.
Уште еднаш се извинувам за офтопиков:smir:

се е ок. секој со свое мисљење за тоа...и да ако не ви се верува дека има такви луѓе шо ги викате фрикови кои играат по 12 часа ...епа има и професионални женски тимови кои тренираат по 12 часа...
па за темава се гледа дека и жените играат цс но не во ист процент како машките ..и неможете да ги дискриминирате машките шо играле по 12 часа зашо има и такви жени :smir:

а колку се добри тоа друга тема.. .

омфг дајте не се глупирајте темата не е за "ПЛИВАЊЕ" туку за сосема нешто друго... кога сме кај тренирањето по 12 саати ... хм... па тј. тоа треба малце да си удрен у глава.. и тие луѓе ептен забегале у виртуелнуот свет.. не треба да си до толку.. има јаки последици ... иначе знам у живо многу женски кој што играат цс и по 3 саата дневно .. за у мкд зборам... а надвор како што кажа иверсон по цели деништа играат и се зарзуваш лесно со играта ... поздрав ЖЕНИ ајдее

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom