Дали вреди да се напушти нашава земја?

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?

• Вкупно гласачи
    585
и на крај, од Македонија се иселиле преку 600.000 луѓе во последни 10 години. Јас познавам многу кои заминале од 91 до сега странство, не познавам ни еден кој се вратил.
само ти верно остануваш да ја чуваш и браниш МКД.[DOUBLEPOST=1469369090][/DOUBLEPOST]
:pos:

Абе Гаро ретардот е, под милионити јузер.
кој е бе тој ?

Роднина во Америка, таму се 20 години. Никако не и влегува во глава дека тука си одиме по неколку пати на одмор, еве во Грција по 10-15 дена. Да, зема големи пари, но одмор толку ја кошта во време и пари што не оди години. Друго работи секоја сабота, понекогаш и недела. Со мажот се гледаат 1-2 часа пред да легнат и толку. Работат после 65 (до смрт) страв им е да отидат во пензија.
одма нека се вратат пред да се доупропастат!
овде 8 сати работа, секое лето на одмор грција, уживанции

и ебаа матер на Македонија со триста разни пиздарии и сеа тука доаѓаат да јадат гомна како било срање на запад. Матер да ви ебам предавничка.

Чекајте, овие @пунтер @Nekojx @lehitokahi се уствари, иста личност? Ау, кубна шизофренија.

Да знам да не ги цитирам тие мислењата на тие „членови“ тогаш, за момент се почуствував како поголема будала од што е тој/таа што пишува од тие акаунти.

Каква странска држава, со македонска IP шкљоца.
Хаха дури ип ми провери??
Па не значи дека сега сум и пишувам од странство.
Користи малку умот.
Плус не знам што се замарате, ја си дискутирам мое мислење. Немора да се слагате. Ваљда цивилизиран разговор може да се направи без расправање вреѓања или некој по ип да ти буричка..?

одма нека се вратат пред да се доупропастат!
овде 8 сати работа, секое лето на одмор грција, уживанции
Епа и ние тоа се крстиме. После 65 да рмбаат таму. Ама човек кога се навикнал...

Причини зошто да останете во Македонија:
1. Сите кои отидоа во странство и ги знам, се разведоа и почнаа да бркаат курви.
2. Луѓе идат у странство поради малограѓанштина, ако нејќеш да си малограѓанин, остани.
3. MAKEDONIJA E ARHAJSKATA ZEMJA KADE GOSPOT GI SOZDAL PRVITE ADAM (ACE) I EVA. SAMO PEDERI ATEISTI SOROSOIDI SAKAT DA ZAMINAT OD OVAA BOZJA ZEMJA.
4. Сите што ги знам и отидоа во странство, имаат вградени чипови во глава.
5. Во странство не можете да просперирате, ќе бидете келнери, тука можете да станете директор.
6. Нема да можете да одите на одмор ако се преселите во странство и ќе работите 24/7 без престан додека не умрете.
7. GRUEVSKI NASIOT BOG SPASITEL KE VE NAJDE I KE VE UBIE SITE PEDERI SOROSOIDNI!!!!!!!!!!!!
8. Во странство ќе живеете со бегалците во иста населба, ќе ве изолираат во посебни квартови и муслимани ќе ве убијат.
9. Сите што ги знам и отидоа во странство, се депресивни и тагуваат за Македонија.
10. Америте сакаат да се отселиме од Македонија за да може да го искористат овој простор и да населат Евреи кои ќе прават бизниси со агрикултура и сточарство тука, за да растат фарми со ГМО и да владеат со светот.
11. Татко ми, мајка ми, баба ми, дедо ми не се иселиле, ја ли да се правам паметен???

Епа и ние тоа се крстиме. После 65 да рмбаат таму. Ама човек кога се навикнал...
Ќе се навикне чоек на 80.000 долари годишно после му е тешко да се привикни на 5000....

У ствари не ти текнало дека е тоа начин како да ве одврати вас да го молите да ве земе и вас во Америка?
Обично така овде на вујко стрико брачед, приател од детство “Ај бе види таму ми треба гаранција, и кај тебе спиење јадење дур се снајдам научам тро јазик и најдам работа..“ и тој почнува да кука и пишти како е тешко како не се издржвало......

Баш ме интересира од сите тука умрени за запад, КОЛКУ у ствари се на запад во овој момент???
(Тешко ако сте на запад да имате време за губење по форумов.)

Или само муабетчии!!??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom