Причини зошто да останете во Македонија:
1. Сите кои отидоа во странство и ги знам, се разведоа и почнаа да бркаат курви.
2. Луѓе идат у странство поради малограѓанштина, ако нејќеш да си малограѓанин, остани.
3. MAKEDONIJA E ARHAJSKATA ZEMJA KADE GOSPOT GI SOZDAL PRVITE ADAM (ACE) I EVA. SAMO PEDERI ATEISTI SOROSOIDI SAKAT DA ZAMINAT OD OVAA BOZJA ZEMJA.
4. Сите што ги знам и отидоа во странство, имаат вградени чипови во глава.
5. Во странство не можете да просперирате, ќе бидете келнери, тука можете да станете директор.
6. Нема да можете да одите на одмор ако се преселите во странство и ќе работите 24/7 без престан додека не умрете.
7. GRUEVSKI NASIOT BOG SPASITEL KE VE NAJDE I KE VE UBIE SITE PEDERI SOROSOIDNI!!!!!!!!!!!!
8. Во странство ќе живеете со бегалците во иста населба, ќе ве изолираат во посебни квартови и муслимани ќе ве убијат.
9. Сите што ги знам и отидоа во странство, се депресивни и тагуваат за Македонија.
10. Америте сакаат да се отселиме од Македонија за да може да го искористат овој простор и да населат Евреи кои ќе прават бизниси со агрикултура и сточарство тука, за да растат фарми со ГМО и да владеат со светот.
11. Татко ми, мајка ми, баба ми, дедо ми не се иселиле, ја ли да се правам паметен???