N
n/a
Гостин
ДПМНЕ стартуваше неколку проекти во рамки на кампањата ти си Македонија.
Со дел од нив,најдрско се влегува во спална соба под јорганот на граѓаните и им се советува дека, ни повеќе ни помалку,секој требало да има минимум три деца.Земале ајваните,и со моите и вашите пари кои што ги даваме у буџетот го изналепиле секој еден влез,снимиле спотови кои што фашистички често ги вртат по телевизиите и ми викаат:
-Сеа Зеко ти...три деца,или чорба!
Ало бе...
Чекај бе абдал...тоа не иде така.
Ако сакам.
А ти како владин чиновник немаш право да ми ја нарушуваш приватноста и како на big brother да ми влегуеш у спална,што треба...уште да ми кажеш у која поза и под кој агол да ги правам?
Ова е апсолутна лудост и доколку во Македонија имаше вистински NGO сектор се некој до сега требаше да ги `пофали` у Стразбур `господата` чиновници од дпбне.
2.Следечо... абортусот бил убиство.
Памфлети со крв и некои ножици изналепени по цел град,онака...по бугарски.
Чешам глава ја,палам една цигара и контам дали е поголем грев некои дечко и девојка кои што `склепале` некое бебе по грешка на едно 17 год да ги осудиш да го чуваат и да се грижат за него или пак едноставно да го разрешат и да си признаат дека не се доволно убедени дека доволно се сакаат и познаваат,а не па уште одозгора на таа возраст да примат така сериозни обврски.
Или пак имаш веќе три деца,нормално место да го искористуеш сексуалниот потенцијал пред телевизор дур `велики воџа` Гвујо тупото се прокењава си ја е..ш жена ти ...и хоп... на несакајќи добијаш потенциален четврти.
А оние тројца барабар со госпожата веќе те соголеле до гола кожа и црно влакно на коса само од нив не ти останало... а не па да добиеш уште еден нов член на семејството.
Според мене,ова се делови од животот кои што се лични и второ фамилијарни планови и никој друг,а посебно не премиер не смее да се меша у нив.
Тоа носи предзнак ЛИЧНО.(приватно).
Какви се вашите размислувања и ставови по истиот проблем?
Со дел од нив,најдрско се влегува во спална соба под јорганот на граѓаните и им се советува дека, ни повеќе ни помалку,секој требало да има минимум три деца.Земале ајваните,и со моите и вашите пари кои што ги даваме у буџетот го изналепиле секој еден влез,снимиле спотови кои што фашистички често ги вртат по телевизиите и ми викаат:
-Сеа Зеко ти...три деца,или чорба!

Ало бе...

Чекај бе абдал...тоа не иде така.
Ако сакам.
А ти како владин чиновник немаш право да ми ја нарушуваш приватноста и како на big brother да ми влегуеш у спална,што треба...уште да ми кажеш у која поза и под кој агол да ги правам?
Ова е апсолутна лудост и доколку во Македонија имаше вистински NGO сектор се некој до сега требаше да ги `пофали` у Стразбур `господата` чиновници од дпбне.
2.Следечо... абортусот бил убиство.
Памфлети со крв и некои ножици изналепени по цел град,онака...по бугарски.
Чешам глава ја,палам една цигара и контам дали е поголем грев некои дечко и девојка кои што `склепале` некое бебе по грешка на едно 17 год да ги осудиш да го чуваат и да се грижат за него или пак едноставно да го разрешат и да си признаат дека не се доволно убедени дека доволно се сакаат и познаваат,а не па уште одозгора на таа возраст да примат така сериозни обврски.
Или пак имаш веќе три деца,нормално место да го искористуеш сексуалниот потенцијал пред телевизор дур `велики воџа` Гвујо тупото се прокењава си ја е..ш жена ти ...и хоп... на несакајќи добијаш потенциален четврти.
А оние тројца барабар со госпожата веќе те соголеле до гола кожа и црно влакно на коса само од нив не ти останало... а не па да добиеш уште еден нов член на семејството.
Според мене,ова се делови од животот кои што се лични и второ фамилијарни планови и никој друг,а посебно не премиер не смее да се меша у нив.
Тоа носи предзнак ЛИЧНО.(приватно).
Какви се вашите размислувања и ставови по истиот проблем?
е сега бабава незнае дека нејзиниот внук пак нема да се ожени и таа да си дочека пра внуци туку се што постигнала е тоа дека на внучето ке му одбиваат пари за данок, А уствари има ли поголемо прекршување од тоа некој да ти кажува каков живот ке живееш?? Нема туку Гвуво и неговите му министевчиња,мислат дека сите имаат како нив,па ако не се жени удриму данок!! што правиме со оние што од двај крпарат за гол живот со оние,што издржуваат по неколку члена во семејството!? 9 баба дедо,мајка татко,брат,сестра) оние кој немаат решен станбен проблем па во едно станче од 40 квадрати живеат 5 или 6 души?? Дали откако ке се ожени поединецот Гвујо ке му гарантира Сигурна работа ?? или донесува закони со кој можат да те избркаат од работа ако немусе допагаш како личност на директорот? Социјаните станови ги делат на соцјални случаеви ( сите со по двајца вработени стан и куќа кола и плус уште еден стан дека биле партиски војници) И на крај краева има и такви којшто неможат и девојки да си најдат а не па да се женат што со тие ?? Дали гвујо ке биде стројник? незнам носат закони какви што носел Дуче и Адолф а јас биим препорачал да се смират малце пошто на народов муе преку глава па,иде Грција Бугарија И овде ке дојде како шо мисе гледа