Дали високото образование ги исполнува своите норми

• Креатор на темата Креатор на темата demjan lacky
  • Време на започнување Време на започнување
Роџер, тија не са средностатистички човеци/интелектуалци...
Јас ти говорам за Средностатистичкио Трајко со средностатистички просек, и средностатистички амбиции...
Ти ми говореш теорија... Некојси Били Бој со миљарди... Пред да се жене коа са почнале да прават миљоните, мислеш ли оти Били Бој не е ојдел барем еднч до Вегас на Курви, или на КанКун?
Јас ти говорам прагматични работи...

Луки, ја ти говорам дека треба да прекинеш да се фолираш и да изиграваш тракториста. Ја ти говорам дека иам врски и знам кој си и што си. Ја ти говорам дека е време да постирам некои твои постови од 2006. Очигледен е скопскиот така? И соад и дистрбд се срање. Слушај dying fetus:)
ГГ

Momentalno iam (tatko mi ima) FORD MONDEO 1.8 TDi 90 ks
Super dobra kola ,za 1,5 godina 90 000 km bez defekt a imase 200 000 koa ja kupivme, inace e uvoz od Germanija ama e na bg tabli
nasive pederi od masinski ne sakaa da ja carinat.
Za informacija ima euro 3 katalizator( specijalno instaliran da pomine na masinski), ama :sekss::sekss::sekss::sekss::sekss:

Слушајте само метал. Јас почнав да слушам рок, метал, или подобро да речам тврд звук од најпрвиот и најдобриот албум на Linkin Park - Hybryd theory. Продолжив со Iron Maiden, за на крајот да слушам некаков хардкор и хеви метал, а особено да ги почитувам СОАД и Disturbed.
Инаку сега баш на 1 август ќе одам на OZZFEST во Бостон.

Луки, ја ти говорам дека треба да прекинеш да се фолираш и да изиграваш тракториста. Ја ти говорам дека иам врски и знам кој си и што си. Ја ти говорам дека е време да постирам некои твои постови од 2006. Очигледен е скопскиот така? И соад и дистрбд се срање. Слушај dying fetus:)
ГГ
.
Ти немаш ли попаметна работа, освен да копаш по постове од пред 8 години... :)

Е ако де, ајде откриј кој сам и шо сам...
Имај си ти врски у Администрацијата, нека глумат сите доблест...

Да не идеме офф топик. Мора да се сложам дека многубројни трактористи се ок фаци и неам ништо против нив. Сметам дека образовниот систем сепак треба да напредне повеќе тука во Македонија.:unsure: Што мислиш ти за тоа?

Да не идеме офф топик. Мора да се сложам дека многубројни трактористи се ок фаци и неам ништо против нив. Сметам дека образовниот систем сепак треба да напредне повеќе тука во Македонија.:unsure: Што мислиш ти за тоа?
Не бе Роџер, иди фулл фронтал, броукен ерроу, думни и една термонуклеарка да ме довршеш... Со се.... Нападни слободно со твојте врски... Јас врски немам, ама можам да се одбранам без да се повикувам на повисок авторитет.... А ако некој друг ти објаснува работи скриено и зад грб, нека и служе на чест...
Само ќе ти кажам, оти секоја монета има 2 страни... Слободно нападни, ако се осеќаш толку сигурен у твојте врски... Да нема после пу пу јанл'ш, не се важе... ;)

А за образованието.. Супер е... Шом те произведел тебе, човек со напредно размислување и либерално сваќање, сепак функционира у правилната насока. :)

Не бе Роџер, иди фулл фронтал, броукен ерроу, думни и една термонуклеарка да ме довршеш... Со се.... Нападни слободно со твојте врски... Јас врски немам, ама можам да се одбранам без да се повикувам на повисок авторитет.... А ако некој друг ти објаснува работи скриено и зад грб, нека и служе на чест...
Само ќе ти кажам, оти секоја монета и 2 страни... Слободно нападни, ако се осеќаш толку сигурен у твојте врски... Да нема после пу пу јанл'ш, не се важе... ;)

А за образованието.. Супер е... Шом те произведел тебе, човек со напредно размислување и либерално сваќање, сепак функционира у правилната насока. :)

Не се напињај бе Луки. Неам врски у администрација. Иам врски што се замараат да ти копаат у постови и други врски што те знаат. И не знам зошто толку ти смета ако повеќето фаци тука знаат дека твоето земјоделец его е измислено и дека пробуваш да пукаш сеир. Биди си тоа што си, не мора да глумиш трол.

И моите либерални сфаќања не се поврзани со темата на дискусија. И ми се допаѓа "у" делот од твоите скопски жаргони. Друго што ми се допаѓа е што си фејл трол. Премногу 4чан можда. И муабетот ми е дека сепак образованието у принцип ако ништо друго ти дава можност да напредуваш во насоката во која сакаш. Потоа, другото што е битно е да работиш самиот и да бараш подобри начини да станеш добар во тоа што го сакаш. Преку пракса и снаодливост ваљда.

Тој момент, кога провинцијалец објаснува како градски интелектуалци ги / ќе ги трошат своите пари. Како статистички факт од економска сфера да вади :D.

Чим провинцијалци можат да баратаат со такви фигури, идам јас да запишам часови по возење трактор. Ајт :D.

Тој момент, кога провинцијалец објаснува како градски интелектуалци ги / ќе ги трошат своите пари. Како статистички факт од економска сфера да вади :D.

Чим провинцијалци можат да баратаат со такви фигури, идам јас да запишам часови по возење трактор. Ајт :D.

И Луки е скопјанец што пробува да трола луѓе дека е провинцијалец.
Многу лош муабет, на некој начин ги понижува луѓето од провинција.

Немој брат, и онака Луки верува дека сме геј пар пошто нели ако имаш другар што е хомосексуалец, ондак мора да има нешто меѓу вас двајца:pipi: .
Не дека не те сакам но..настрана од тоа, да не бегаме од темата, што мислиш ти за образованието како систем? Ти се допаѓа?

Ај оште некој да дојде да си се пожале и поплаче од мене... :D:D

Ај оште некој да дојде да си се пожале и поплаче од мене... :D:D

Се шалиме брат. Мислам мене лично не ми смета тролање и све, али има некои луѓе што мислат дека стварно имаш трактор. Патетики. Настрана од тоа, шо факултет имаш завршено?

Последен повик: Оште некој да има поплаки од мене. Да сам му седнал на јадејнето и изедел манџата, да се јаве... :-)

Неам факултет... Средно 3 годишно у Струмица... Калабојското шо го викат...

Јас не се шалам, барем за делот учење да возам трактор :D. Имам ја потекло од Ресен, уште од мал сум поминувал време на нива и со животни. И хомосексуалците можат да бидат добри фармери бе, али ми фали ова со тракторов. Треба да наминам летово до Избиште, кај фамилијарниве пријатели што ми се, да имам од каде да научам :D. Ќе ти пратам слика облечен у комбилизонки и сламка во уста за доказ :D.

Инаку Луки, сметав дека нешто полошо од тоа да се биде провинцијалец кој е карактерно сељак, е да глумиш таков сељак со сила. Sorry for outing you.

RogerBacon - Сметам дека образовниот систем е запоставен. Основно и средно ги гледав како да ме водат на Голи Оток. Ти ја убива желбата да научиш нешто ново, да се интересираш. Се што сум научил до сега, од било која сфера, сум научил надвор од рамките на образовниот систем. Исто сметам дека палетата на насоки е далеку посиромашна во споредба со другите земји, особено кај факултетите. А тие насоки што ги има, само мал дел се од професии кои се пробиени и етаблирани како гранки овде. Мислам дека дел од големата млада популациона маса што заминува заминува од државава е од тие причини, одат на места каде тие професии се поценети, позастапени во општеството и подоброи платени.

Сметам дека образовниот систем е запоставен. Основно и средно ги гледав како да ме водат на Голи Оток. Ти ја убива желбата да научиш нешто ново, да се интересираш. Се што сум научил до сега, од било која сфера, сум научил надвор од рамките на образовниот систем. Исто сметам дека палетата на насоки е далеку посиромашна во споредба со другите земји, особено кај факултетите. А тие насоки што ги има, само мал дел се од професии кои се пробиени и етаблирани како гранки овде. Мислам дека дел од големата млада маса што заминува заминува д државава и од тие причини, одат на места каде тие професии се поценети, позастапени во општеството и подоброи платени.

Тачно. Проблемот се должи на фригидниот начин на кој се предава материјата. Мислам дека се губи желбата за напредок, кога се прави ради реда.

Не вреди за оние кои што се мрзи тешки и се тешат со тоа дека после завршувањето нема да се вработат кај што сакаат туку ќе бидат таксисти. Од тие 90% што ќе завршат мислите сите имаат знаење за работење, мал дел од луѓето што завршиле го направиле тоа со чесност и труд. Па најсмешни ми се тие што се жалат нема работа а дремат дома не мрднале со прст да најдат работа, мислат дека дипломата сама ќе им најде работа. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom