Дали вие ја сакате зимата ?

• Креатор на темата Креатор на темата Matt Bevilaqua
  • Време на започнување Време на започнување
:love:
tumblr_mujst5GqFn1rlaox0o5_500.gif

Аууу, се смрзнав од сликава. :D

И мене ми е убаво ова низ прозор да си го гледам, со оганче и филмче и да си викам леле, што е убав животов.
Али по вакво време да треба работи низ град да завршувам, да одам на факултет и да се маткам по автобуси, да се вратам цела смрзната, накисната и шмркната, па да треба два саати да се рехабилитирам со чај и супа, не фала. (n)

Зимата е прекрасна... ама не во Скопје. Не угуши бе ова смогот, ебате законите што не регулираат загадување од согорување на дрва и фосилни горива.

Мразам зима... го сакам времето кога животот е лесен, рибите скокаат, татковците се богати, мајките убаво изгледаат а бебињата не плачат
Summertime,...
Ела Фицџералд верзијата е најдобра!!!

А јас како мал на прозорец сум седел со часови за да гледам како вее снегот
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 17:05 ---
Зимата е прекрасна... ама не во Скопје. Не угуши бе ова смогот, ебате законите што не регулираат загадување од согорување на дрва и фосилни горива.

Ела Фицџералд верзијата е најдобра!!!

Имаше нешто на вести за тоа викаа дека ќе земеле мерки

од сите годишни времиња најмногу ја мразам зимата

--- надополнето: 11 ноември 2013 во 17:18 ---
Кажете некоја интересна случка што ви се случила во зимо :)

--- надополнето: 11 ноември 2013 во 17:18 ---
Кажете некоја интересна случка што ви се случила во зимо :)
Се лизнав и паднав несакајќи и многу после ме болеше :D

Убоо у зимава цела е само зимскиот распуст. Ама ко за инает, цел зимски (школски) распуст нема да падне снег ни 1 сантиметар а ќе биде ладно кочан. Ем дома си ем не излагаш нигде. Кога ќе појдеме у школо ќе се натрупа снег 1 метар, тој период е најдобар. После кога ќе почне да се топи све шлакутарник ко у кочина да си влегол по улиците. Па чистење снег, па од сега почнато или веќе завршено цепење дрва (или можам јас да си го изрекламирам брикетот што го произведувам во пиланата :D). Кој се грее на струја астрономски сметки. Абе убоо е само глетката ова она, другото е отидено у мајчина.

Се лизнав и паднав несакајќи и многу после ме болеше :D
А јас пак ко будала некоја ќе возам точак во зимо никогаш повеќе
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 17:27 ---
Убоо у зимава цела е само зимскиот распуст. Ама ко за инает, цел зимски (школски) распуст нема да падне снег ни 1 сантиметар а ќе биде ладно кочан. Ем дома си ем не излагаш нигде. Кога ќе појдеме у школо ќе се натрупа снег 1 метар, тој период е најдобар. После кога ќе почне да се топи све шлакутарник ко у кочина да си влегол по улиците. Па чистење снег, па од сега почнато или веќе завршено цепење дрва (или можам јас да си го изрекламирам брикетот што го произведувам во пиланата :D). Кој се грее на струја астрономски сметки. Абе убоо е само глетката ова она, другото е отидено у мајчина.
Јас дека учам во усерено школо скоро секоја зима или сме дома или скратени часови

Снег, домашно (и странско) вино - регулар и варено, костени, оган и здрава храна од свинско потекло :icon_lol: Е сега снегот кога тогаш ќе е во состојба на каша, ама ќе преживејме.Не сакам онаква зима со сув студ, провокаторски дожд и ветер контра твојата патека на движење.Сепак, мене Зима > Лето.

не те личи на 22 години да се лизгаш или немаш 22 :icon_lol:
На скали се слизгав пред влез додека живеев во Скопје, не бев јас крив, криви беа тие што го домкнале снегот, а тој замрзнал. На секој може да му се случи тоа :)

На скали се слизгав пред влез додека живеев во Скопје, не бев јас крив, криви беа тие што го домкнале снегот, а тој замрзнал. На секој може да му се случи тоа :)

аха океј е :) грешка сум те сватил

Не возете точак во зимо на замрзната улица јас цел се истумбав и не запрев сеуште се лизгав по тој мразот дојде едне човек да ми помогне да станам и потоа точакот го гурав до дома
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 17:37 ---
Ти од Гостивар си?

Зима ти е најеротично годишно време
Тк не ти се зноиф јајца и не те тепа зној по чело

Нема појјако чустфо да шеткаш на минус сс другари сс испуцани капилари у очи и да газиш сс трфд ѓон по белу меку материју. Кој звук вади човече, милкивеј ефекти. А оно си вее ли си вее...
Зима vs планина, логорска ватра, безброј ѕвезде на небо, вино и добро мезе... Тај небесна плава боја која се прелива и дава пејсаж како новогодишну честитку, прајслез : )

Ма обожаам зиму бре
Ич не сам зимогожљиф, мрзу вруќо лето и сакам ладну зиму, не ми е ладно мене никад, едноставно ја не сам ѕивра фраер,
ја га сакам снег како Херман Маер

Не возете точак во зимо на замрзната улица јас цел се истумбав и не запрев сеуште се лизгав по тој мразот дојде едне човек да ми помогне да станам и потоа точакот го гурав до дома
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 17:37 ---

Ти од Гостивар си?
22 години живеев во Скопје, ама така се наредија работите па се преселив во Гостивар :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom