Дали ви е тешко на другите да им кажете НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Да, тешко ми е..Немам одбиено некој освен ако навистина неможам да го направам тоа што тој го бара од мене.Многу сум сентиментална и па на некој и последното нешто ќе му го дадам што го имам само тој да биде подобро.

Многу ми е тешко, кога и да ми побараат некој услуга неможам и не знам како да ги одбијам.

Сега веќе не. Дури и ми е мило кога оние што ми имаат згрешено нешто не ги толерирам. Но се чувствувам премногу глупаво да кажам не на некој што ме замолил нешто, и полесно ми е да помогнам отколку да кажам не.

А порано, за сите ми беше жал и на сите им помагав, па поради тоа себеси се ставав на последно место. И згрешив, премногу.

Go imam i jas toj problem, ako moze taka da se narece, zatoa sto za skoro site raboti jas ne mozam da kazam NE i znam deka nekad ne treba neso da dadam, ali ke go dadam, zaso mi pobaral ednostavno ne mozam da kazam Ne premnogu mi e tesko, ali nee bas na arno toa...i probuvam da se smenam i sega nekad kazuvam Ne

Не ми е тешко ама баш ич. Порано имав таков проблем и секаде обеќав дека ќе помогнам, па на крај почна да ме бие глас дека лажам затоа што не го исполнував секогаш она што ќе го ветев. Сега го решив тој проблем. НЕМОЖАМ и готово.Крај на муабетот и репутацијата ќе ви се поправи експресно.

Да за жал се уште го имам тој проблем да кажам НЕ а и луѓето околу мене се навикнати да ме гледаат така, сега сум во фаза на промена и се надевам дека ке биде успешна

Немам проблем.

Ако можам и сакам,да. Ако не,go fuck yourself.

Порано да ми речеа ај оди пешки до велес и купи ова она можеби ќе го направев тоа. Едноставно не можев да кажам не поради што и некои почнаа ме користат што ме натера да размислам за кого се кажувам Да и Не. Затоа на ова би одговорил со не.

Брзо и отсечно НЕ-воопшто не ми е проблем да кажам!!Без разлика што бара од мене некој...ако јас сакам да го употребам зборот не го употребувам и тоа без никакви глупави заобиколувања...

Совет:Не дозволувајте другите на тој начин(со тоа што не одбивате)да ве користат...било да е тоа за пари и ред други работи...

Порано не зошто имаше другарство.Сега се е од корист гледаат да те заебат и ич не ги ебам у последно време.

Не ми е проблем воопшто.
Порано бев таква сеа курот ме боли реално, неам намера да се докажувам на било кого си ја знам вредноста

Зависи за што се работи. Често знам да кажам „НЕ“ но почесто велам „ДА“. Сите обврски околу училиштето ги прифаќам, не можам да кажам „НЕ“ на некоја обврска. Но затоа на некои молби кои не можам да ги исполнам велам „НЕ“ и тоа со сигурност во себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom