Дали ви е тешко на другите да им кажете НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Отсекогаш сум го имал проблемов....Едноставно не можам,а ако кажам не потоа чувствувам грижа на совест, а за разлика од мене кога некој мене ќе ми каже НЕ тоа најдобро го прифаќам. :helou:

порано не сум можела да кажам не но сватив дека само така сум искористувана а да не биде потрагична работата и злоупотребувана, па така денес се осудувам да кажам НЕ, мора да се држи до своето ЈА ако не мав ни е работа :wink:

Кога некој пријател би ве замолил да му помогнете или да му направите некоја услуга,дали го одбивате?

Ги одбивате ли лесно оние луѓе кои ви зборуваат за тешката ситуација во која се наоѓаат или им помагате и покрај тоа што таа помош ве одвлекува од сопствените обврски и потреби?

Дали некогаш сте отишле толку далеку со исполнување на туѓите желби и потреби,па сте заборавиле што сами сакате?

Ne , ic ne mi e tesko , direkt mu kazuvam , NE SAKAM/MOZAM da ti pomognam itn .. nemam problem so toa , i mislam deka sum vo pravo , e sea osven ako ne e nesto into i seriozno , toga bez prasanja pomagam

Нема тука ништо тешко, ако не можам да му завршам некоја работа се знае :toe:

A zasto bi mi bilo tesko, koga mozam togas mozam, koga ne toa e toa :) Sepak jas sum si na prvo mesto, iako nekogas sum stavala i drugi na prvo mesto koi i ne go zasluzuvale toa... zatoa NE :)

Ми е тешко ама ако е неопходно му велам, порано кршев принципи и ги потиснував моите приоритети сега како што растам велам повеќе пати не, сеуште ми тешко ама не сакам да се доведам до третата ситуација.

Па зависи за што се работи. Ако е за некоја услуга каде можам да помогнам би му ја завршил, али кога нешто не е достапно за мене тогаш нормално би му кажал Не на било кој да е, и би му објаснил дека неможам ништо тука.

Кога некој пријател би ве замолил да му помогнете или да му направите некоја услуга,дали го одбивате?
Не, зошто да го одбијам. Дури и да не ми е пријател.

Ги одбивате ли лесно оние луѓе кои ви зборуваат за тешката ситуација во која се наоѓаат или им помагате и покрај тоа што таа помош ве одвлекува од сопствените обврски и потреби?
Ако му дошло јајцето на газот, не го одбивам. Али ако мене ми дошло истото тоа :) зависи.

Дали некогаш сте отишле толку далеку со исполнување на туѓите желби и потреби,па сте заборавиле што сами сакате?
Ммм, чат пат

Одговориве ми се као у Момент на вистината :tapp: :)

yesman-book02.jpg

It can change your life :icon_lol:

Ако неможам да помогнам или ме мрзи не ми е ама ич тешко да им кажам не.

Никогаш ..шо знам..изгледа неможам да одбијам пријател ако му е потребна помош,неколку пати може сум бил зафатен или сум имал работа,али за пријателите -нивниот проблем е и мој проблем ,за оние вистинските.

Хех ,одговорот на првото прашање е и тука .

Да,би требало да жалам моментално ..можеби и уништив дел од моето време и наместо да си помогнам,повлеков една негативна верижна реакција ,која пред некоја година ќе завршеше фатално,али не се живее од тоа...барем сум реагирал,ако би останал мртов-ладен би се прашувал ..што би било кога ...... ?.

не ми е тешко. зошто да ми е ако можам ќе направам тоа што бара ако не можам дај да се самоубијам :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom