Дали ви е тешко на другите да им кажете НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Za lugje koi i sakam od dnoto na dusata ne mozam da im kazam ne. Isto i na lugjeto koi mozebi ne mi se tolku bliski no ete nekogas mi se nasle, mi pomognale, ne mozam da im kazam ne.Ali na nekoi so ne mozam da i smislam onda so zadovolstvo bi im rekla NE.

Неможам бе, незнам што ми е проблемот:nesum:Ќе си кажам "Аха, да...Ќе кажам не и ја еднаш у живот" и пред личноста......смртен проблем неможам да одбијам.Да забушавам некако ајде ќе пројдам ама директно така "НЕ" немам смелост:toe:

„Да„ човек

Не многу луѓе патат од оваа нус појава.
Се работи за луѓе кои што не знаат да одбијат некој, секоја услуга која што ќе биди побарана од нивна страна ја прифаќаат да ја извршат не гледајќи дали тоа им штети на нивната личност или не. Најчесто се ставаат себе си и своите интереси во втор план после интересите на своите блиски (или не). Дали спаѓате во овој тип на луѓе ? Дали знаете да кажете не или пак се „ да „ човек ?

Повелете со дускусија

Ми се има случено неколкупати да незнам за не, односно да кажам да иако ми штети тоа. Но не сум секогаш таков, зависи од човекот на кога мора да му кажеш да или не.

никогаш не сум се согласила да направам нешто шо не сакам затоа шо прво глеам за себе,па после за другите...
не спаѓам во тој тип на луѓе:wink:

многу често знам да бидам таква да не знам да одбијам и тоа таква сум само со дечкото. не знам зошто ама гледам да му погодам да му биде убаво, ако него му е арно и мене ќе ми биде.... се разбира и ја знам да кажам не ама поретко него отколку на другите луѓе кои често знам да ги одбијам:toe:

многу често знам да бидам таква да не знам да одбијам и тоа таква сум само со дечкото. не знам зошто ама гледам да му погодам да му биде убаво, ако него му е арно и мене ќе ми биде.... се разбира и ја знам да кажам не ама поретко него отколку на другите луѓе кои често знам да ги одбијам:toe:

Moжеби оти го сакаш?:toe:
Инаку не спаѓам во таа група,знам често да кажам не,освен ептен ако не ми падне жал за нешто,па да го направам против моја волја.

Ако навистина можам да помогнам и ако тоа е во мој домен тогаш не одбивам али ако треба некој трет да молам и ако треба да се трудам да се туфкам по луге тогаш одбивам

Незнам да кажам не.Никогаш не сум знаела,а и тешко дека ќе научам.
Без разлика каква и да последица ќе има тоа на мене,важно е да му се угоди на другиот.
Најчесто не се одразува убаво,ама пак,убаво ми е кога знам дека сум помогнала и дека сум направила некое добро за другиот.Чудно задоволство е тоа..

Незнам да кажам не.Никогаш не сум знаела,а и тешко дека ќе научам.
Без разлика каква и да последица ќе има тоа на мене,важно е да му се угоди на другиот.
Најчесто не се одразува убаво,ама пак,убаво ми е кога знам дека сум помогнала и дека сум направила некое добро за другиот.Чудно задоволство е тоа..
I jas slicno:tapp::tapp::tapp:
Epten neso ako e zabegano i ne mi e po merak mozam da kazam NE

Тешко кажувам не ако се работи за некоја услуга и не гледам какви се последиците кои следат али не знам зошто мора да го направам тоа....Никако не можам да се одвикнам од тоа....

Кога некој бара помош од мене скоро невозможно ми е да го одбијам.Во колку фрки сум се вовлекла така...
Последен пат беше пред крајот на учебната година.Ме чекаа еден куп обврски,натпревари,државна матура... а јас се нафатив да преведувам од англиски нешто за една другарка.:tapp:

Зависи од ситуацијата ..лесно можам да кажам НЕ ништо страшно ...АМА само на еден не можам да му одбијам ништо, да му кажам НЕ нема шанси ...е сеа ме искористува ...можеби ..сите ние имаме слабости:wink:

Порано не можев да речам не, и како што растев увидов дека некои многу полесно му е да речат не и да се откачат од тебе, додека кога ќе му требаш ја знаат таа слабост и прво се обраќаат кај тебе. Сега сум во преодна фаза, не можам да речам не директно но заобиколувам со: ќе видиме, можи, ќе пробам ... Чувствувам дека се поблиску е денот кога има да пашкам се околу мене и да не се замарам со туѓите проблеми, можеби е лошо таков да биде човек но луѓето немаат мерка и ја искористуваат добрината на другите.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom