Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е јас сум таква па кажувам НЕ , аааа не сум од тие што неможат да одбијат некого било да е за услуга или нешто друго кажувам не и точка.
Зависи кога како , ако мислам дека заслужиле објаснувања да ако не, НЕ:smir:А кога кажуваш НЕ даваш образложување??
Повеќе да не речам скоро сите имаме проблеми одј видот ”едноставно не можам да кажам не”, бидејќи сите сакаме да не сметаат за способни, љубезни и секогаш услужливи. Во тоа нема ништо лошо. Но, пред да го прифатиме предлогот, најпрво треба да размислиме дали може стварно да го исполниме тоа, или дали треба да запоставиме некои важни обврски само поради фактот да не кажеме НЕ!
Јас едноставно не можам да кажам НЕ кога некој ќе побара нешто од мене.. било што. Дури и да ми е тешко да го исполнам барањето јас не кажувам не можам, не сакам и слично. Мислам дека нема смисла да прифаќаме СЕ, а притоа да изиграваме маченик нели? Ама како да му кажеш НЕ на некој што ти е драг, мил, шо ти помогнал, шо те советувал..!? Го имате ли и вие истиот ”проблем”?![]()
исто а потребно е некогаш да кажиме НЕ.. јас на пример знам дека некој не заслужвит да му помогнам и се десило да не го напрам то и имам преголема грижа на совестИ јас неможам да кажам не, а неколку пати ми се има случено да речам е сега ќе кажам НЕ и не се замарам, ама џабе е после грижа на совест имам на пример ако сум можела а ако не сум услужила, и така...