Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
не е, да беше најјак немаше да го фатат и распнат римјаните - римјаните се најјаки
Taka e bate joco...aj sega legni si
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не е, да беше најјак немаше да го фатат и распнат римјаните - римјаните се најјаки
Taka e bate joco...aj sega legni si
и кажи сега, како може и синот и таткото да се едно исто а синот го моли таткото да го одмине чашата а таткото решава да не го одмине... сам со себе се прашува сам себе се моли и сам себе си ја одбива молбата ?!
Приказната за тројството во христијанството е веројатно најголемата глупост во историјата на религијата.
Потребен е мазохизам од највисок степен, за човек да понижи својот ум и да верува во такви небулози.
Za da go razberete Trojstvoto trebe da imate procitano povekje od edna kniga,,,po moznost da ne e "snezana i 7te djudjinja"
ти од волкот и ТРИТЕ прасиња го сфати тројството
 ..a jas pak mislev samo edna
..a jas pak mislev samo ednaZa da go razberete Trojstvoto trebe da imate procitano povekje od edna kniga,,,po moznost da ne e "snezana i 7te djudjinja"
Му рече магарето на зајакот...
.Za da go razberete Trojstvoto trebe da imate procitano povekje od edna kniga, ...
Да. Зошто е Господ биполарен?
Abe ti 2 knigi si procital......a jas pak mislev samo edna
ne e bipolaren be zaspan...tripolaren e
Јас те прашав неколку прашања од основи на христијанската теологија и филозофија, појма немаше, ти си ко спиро ко што вели “прочитав купови книги али не се сеќавам за што се зборува ни кои им се автори и наслови“ , еве пак да ти го разбудиме твоето знаење, имено дали сметаш дека присуството на светоста (објавена во предхристијанската ера) е доказ за можноста на инкарнација на Бог во конкретен историски лик како врв на беспрекорна хиерофанија, и што мислиш за Оригеновото преставување на божественоста на Исус а наспроти Атанасовата теорија (која после ја уобличи Аугустин?
Дисасоцијативно пореметување, биполарност и шизофренија. Имаш прилично излапен Бог. Зашо?
Дисасоцијативно пореметување, биполарност и шизофренија. Имаш прилично излапен Бог. Зашо?