Дали верувате во егзорцизам?!

• Креатор на темата Креатор на темата B O K I
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јуни 2006
Мислења
433
Поени од реакции
3
exorcism6jk.jpg

exorcism14nk.jpg

untitledb3or.png

демоните си поигруваат со нас но има вистински случаи кога тие и остануваат во човекот и несакаат да излезат

Ne verujam u gospod , lucifer or demoni,angeli i staf.

За да верувам во егзорцизам прво треба да верувам во демони, а тоа малце тешко...
Додуша што знаеш, свашта има на светов :raz:

Veruvam deka postoi zlo. Deka ima negovo otelotvorenie vo forma na demon- apsolutno zlo, ne bas. Egzorcizmot e besmislen ritual koj megju drugite go praktikuvala Inkvizicijata- so usviteno zelezo gorejki go "opsednatiot" za da go procisti preku bolkata... bljak.

Sith

Imam gleano nekolku dokumentarci za temava,ima nekolku slucai sto se dosta isputuvani no nieden ne e dokazan.
Opsednatost so demoni moze da bide na psiholoska baza kako posledica na depresija,traumi ili sl.
Posto ne e dokazano postoenje na demoni ne e dokazn i egzorcimot.
Ja licno veruvam deka se e e vo nasiot mozok taka da bolje e da ne veruvas voopsto.

Ja taa opsednatost so demoni poise ja svakam kao paranoja!!!

јас дефинитивно ДА верувам во егзорцизам и демони а и во ангели и господ

veruvam vo toa koga ima angeli ima i demoni taka sto posledniot film za egzorcizmot i toa na onoj na emili rouz me natera da razmisluvam poinaku i taa e zrtva na tie demoni i na lucifer taka sto na sekogo toa sto i se sluci nea moze da mu se sluci vklucuvajki me mene i tebe so 100% sigurnost
i postojaty duhovi demoni kako i da gi narejuvate so sigurnost

mora toa da e demonot
hahahhaha
ne veruam u takvi rab... ne veruam u gospod gjavolot... ne veruvam vo nisto sto ne sum videl i doprel... taka da ni vo egzorcizam... go gleav egzorcizmot na emili rouz.. i dobar film e ... interesen... ali sve e toa fantazijaaaaa

KoNtEjNeR напиша:
... ne veruam u gospod

Znaci ti si ateist i ne odis vo crkva ....koj go videl pa gospod pa da ni kaze .toj e sekade okolu nas vo nashite misli i srca

Demoni znam deka ne postojat kako takvi, no deka postoi zlo, toa sum sigurna (decko mi, iako ne sprema mene, spank God). Egzoto e u princip potreba rabota zatoa sto i da ne e tocno luge sto veruvaat vo nego moze da go nparavat tocno. Veruvam vo mok na sugestija :)

edno golemo NEEEEE....
Abe ajde i vo Kasper ke poveruvam uste malce...

Zavisi , ako mi se desi ke baram pomosh :)

Оваа вторава слика мислам дека е од филмот Константин со Кијану Ривс!Многу закон филм ама филм алооо!
Не верувам јас во демонот во мене,ангелот во мене,к** се тресе во ладна вода!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom