Дали вчера побаравте прошка?

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Не се фали со 22 инчниот... :D
да не го извадам јас мојот па да си ги мериме ова мониторите... :P

он: потерах и простено ми беше а мене скоро никој не ми потера да простам... как и да е, колеги и колешки, простејте шо на некои од вас капах ташаци претходната година :D

тие што сум им згрешил ако не ми простиле досега џабе да барам прошка, тие што ми згрешиле сум им простил (ама сум злопамтило :D ) ... единствениот човек на кој неможам да му простам е јас... неможам себеси да си простам :) то е то :)

Од мене ви е простено на сите и ви подавам рака со по еден портокал,како во едни минати времиња кога заедно со мајками и братми одевме на Прочка за Прошка да бараме од дедоми Мино,а тој нам ни подаваше секогаш по еден портокал,тоа го знам и паметам.(по опширно за обичаите на Прочка имате тема во Историја)

мајка ми
брат ми
дедо ми

Aко даваш портокали дај од тие убаво шо се лупат

Не знам дали воопшто и некој во неговата вистинска смисла го практикува овој празник денеска?Или пак само онака формално, колку да се исполни обичајот?!Дали вие би биле спремни да му простите денеска на некој кој многу ви згрешил? Или? Или пак можеби и ќе му простите, но сепак кога ќе се сретнувате со него пак ќе испливуваат „од дното на морето“ на површината оние работи кои ви ги направил тој што ви згрешил?
Јас искрено, и не сум некојси голем верник, но дали вие би биле спремни на ваков празник на некого целосно да му ги заборавите „гревовите“ што ги направил спрема вас?

ПОбарав и добив одговор назад дека нема што да се простува не сум им згрешил.

Нејќам да се изввинувам, нити да ми се извинуваат. Безвезна амортизација. Ако сакам да продужам да комуницирам со некој што ми згрешил, тоа е на моја одговорност (очекувам пак да згреши).

Нејќам да се изввинувам, нити да ми се извинуваат. Безвезна амортизација. Ако сакам да продужам да комуницирам со некој што ми згрешил, тоа е на моја одговорност (очекувам пак да згреши).
This also applies to me...

Не побарав од никого прошка. Зашто џабе од други да барам прошка, кога сам не можам да си простам за некои работи?

Јас да барам? Они треба да бараат од мене! И да го мислат тоа! И не само еден ден во годината...

Од никој не побарав да ми прости нипа некој од мене побара. :icon_lol:

на старите им реков: - АКО СУМ ВИ ЗГРЕШИЛ НЕШТО (А ЗНАМ ДЕКА не СУМ ВИ ЗГРЕШИЛ) ТОГАШ ПРОСТЕТЕ МИ.....јбг луѓе сме, грешки праиме.
а на други нема потреба да им барам прошка.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom