Дали умот е посилен од материјата?

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
Темава треба да се вика телекинеза...

Не, не може да се менува и управува материјата без директен или индиректен физички допир.

Темава треба да се вика телекинеза...

Не, не може да се менува и управува материјата без директен или индиректен физички допир.
Pa kontrola vrz materijata ne e samo nejzino menuvanje. Kontrola vrz materijata e da te udrat so edno debelo drvo po glavata i ti da nemas nitu grebnatina. Toa go zemav za primer sega ama ima i drugi nacini za kontrola nad materijata. Kako uspevaat nekoi da lezat vrz sajki i pak nisto da nemaat. Mora umot da e posilen od materijata kaj niv zosto nie ne mozeme a tie mozat.

Мешате баби и жаби.

Справувањето на определени луѓе со ектремна болка не контрола над материјата. Значи доколку во тебе те закачат на огромни куки-закачалки и те пуштат да висиш од 20m висина, тоа единствено значи дека си мазохистички идиот кој научил да ги занемарува рецепторите за болка - а не да ја контролира материјата.

Контрола на материјата подразбира телекинеза (и се што би можело да биде поврзано со неа). Најпластичен пример е Силата кај Џедаите во Star Wars. Е тоа е контрола над материјата. Значи физички за да поместиме тело со определена маса на определено растојание треба да употребиме сила која ќе го придвижи телото или на телото да му пренесеме енергија за да тоа само да се придвижи. Првото го забранува законот за конзервација на импулсот (освен придвиженото тело нема друго кое ќе го преземе импулсот во спротивна насока) а за второто само ќе кажам едно нешто: Сонцето цел ден ги грее камењата и со тоа предава огромна количина на енергија па не гледаме камења да скокаат по улица.

Затоа одговорот на прашањето дали умот е посилен од Материјата? е прост: Умот и материјата се две различни работи од кои едната е апстрактна а другата реална и неможе да се споредуваат ниту квалитативно ниту квантитативно; или да појасниме како што вели еден бивш премиер на наша соседна држава: Don't mix frogs and grandmothers!

Pa kontrola vrz materijata ne e samo nejzino menuvanje. Kontrola vrz materijata e da te udrat so edno debelo drvo po glavata i ti da nemas nitu grebnatina. Toa go zemav za primer sega ama ima i drugi nacini za kontrola nad materijata. Kako uspevaat nekoi da lezat vrz sajki i pak nisto da nemaat. Mora umot da e posilen od materijata kaj niv zosto nie ne mozeme a tie mozat.

Ти знаеш некој човек кој кога ќе го удрат по глава со труп ќе нема гребнатинкана главата? Дали воопшто ќе има глава?

И остај ги тие што ги гледаш по телевизија што лежат на шајки, не значи дека ја контролираат материјата, значи дека имаат многу добар баланс, а тој сигурно не го постигнале преку ноќ!

Ти знаеш некој човек кој кога ќе го удрат по глава со труп ќе нема гребнатинкана главата? Дали воопшто ќе има глава?

И остај ги тие што ги гледаш по телевизија што лежат на шајки, не значи дека ја контролираат материјата, значи дека имаат многу добар баланс, а тој сигурно не го постигнале преку ноќ!
Znam deka budistickite svestenici nemaat grebnatinki od takvi raboti. A licno dosega ne sum videl nikoj.

Епа имаат добар баланс или па ги имаат блокирано рецепторите за болка , така ништо не осеќаат. Иначе земи ти забоди го со нож види дали нема да има ништо...

Епа имаат добар баланс или па ги имаат блокирано рецепторите за болка , така ништо не осеќаат. Иначе земи ти забоди го со нож види дали нема да има ништо...
Normalno deka ke imaat posledici ako im zabodam noz ama cudno mi e kako mozat da odat po sarci ili pak da lezat na sajki.

Според мене, умот би бил посилен од материјата тогаш кога ќе може да го изменува законите на физиката, и/или законите на природата...
Се додека не може да го направи тоа, тој е изграден од материја, и материјата го..„контролира“ него..
Како?
Многу едноставно. Тајната е во големиот број на шајки..
Ај вака, пресметај ја плоштината на врвовите од сите шајки кои се во контакт со тој што лежи на нив, претпоставија тежината на тој што лежи на нив...пресметајго притисокот со кој што секоја шајка дејствува врз тој што лежи на неа...потоа пробај со толкав притисок да дејствуваш врз твојата кожа...и ќе сфатиш на што мислам.

Ова не е контрола врз материјата, ниту врз законите на...природата, туку е само манипулирање со нив, кое во никој случај не може да се нарече контрола.
Znam deka budistickite svestenici nemaat grebnatinki od takvi raboti. A licno dosega ne sum videl nikoj.

умот е мн посилен од материјата. потполно се согласувам со тоа дека оние кои можат да ја постигнат таа концентрација и да искористат поголем процент од мозокот можат и да управуваат со материјата...всушност, сите ние ја имаме таа способност,само што некои ја развиле повеќе, а повеќето не се потрудиле околу тоа и не знаеме како да ја искористиме :vozbud:

умот е мн посилен од материјата. потполно се согласувам со тоа дека оние кои можат да ја постигнат таа концентрација и да искористат поголем процент од мозокот можат и да управуваат со материјата...

Да се напише нешто само за да се напише не е доволно. Ќе се повторам со претходно мислење: Една од најприфатените урбани легенди е дека користиме само 10% од мозокот. Факт: Со последните истражувања е докажано дека човекот ЦЕЛОСНО го користи мозокот.

Значи оној кој по физички пат ќе докаже дека само со мисловна активност може да ја промени физичката средина јас лично ќе го предложам кај Шведската академија за Нобелова Награда од областа на физиката.

Ti mozes da go storis toa. Ajde ako mozes ke se dogovorime da mi pokazes.
Точно е тоа Агора, значи се е во распоредот на шајките кои се допираат до телото на човекот кој лежи на нив. Дали имаш видено дебел човек да проба да лежи на шајките? Не, и нема ни да видиш, затоа што ако дебел човек проба да легне на шајките тие ќе завршат длабоко во неговото тело. Сите луѓе кои што лежат се ептен слабички и немаат доволна тежина за да шајките пробијат во нивната кожа.

Чиста физика, ништо друго.

ne e do kolkku e slab toj sto lezi na sajkite... more da ima ramnoteza i tolku zatoa sto sajkite se staveni mnogu blisku enda do druga nema sansi da se probode...

А да ја крстите темава "Факири", пошо владеење на умот над материјата е нешто сосем различно...кога ќе научиме да ја контролираме нашата спиритуална енергија, која е поврзана со се друго што постои...бидејќи се друго е енергија...ќе можеме да манипулираме со реалноста....дотогаш....PRACTICE, PRACTICE, PRACTICE....

P.S. There is NO SPOON!!!

Се не е Енергија

кога ќе научиме да ја контролираме нашата спиритуална енергија, која е поврзана со се друго што постои...бидејќи се друго е енергија...ќе можеме да манипулираме со реалноста

Еве уште една неиздржана констатација: Се е Енергија! Колку ми е мене позната по теоријата на ДеБроли материјата има корпускуларна и бранова природа т.е. материјата се претставува како доминантно корпускуларна (маса) која зрачи определени бранови или бранови кои во определени услови се однесуваат како корпоскули (честички кои имаат маса). За жал енергијата не е природа на корпускулите или брановите туку само нивен начин да општат (делуваат) меѓусебно.

И уште еднаш нешто што веќе го спомнав: Сонцето цел ден предава енергија на камењата па не гледаме камења да скокаат по улица.

Братче..енергијата е тоа што ги врзува сите атоми во материја...без енергија, нема материја....ја контролираш енергијата....ја контролираш материјата...

btw...си чул за Death Valley и за Sailing Stones??

Aко не си....http://en.wikipedia.org/wiki/Sailing_stones

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom