^Кристи^
Dreamer
- Член од
- 1 ноември 2007
- Мислења
- 781
- Поени од реакции
- 41
Kako prvo te molam ne lupetaj, ne sum ljubomoren na Skopje vo nikoj slucaj. Od kaj znaes deka ne sum od Skopje?
Како прво ќе те замолам да ми се обраќаш мене и на било кој друг член од форумов КУЛТУРНО. Ова не е место каде што се зборува на уличарски јазик, тоа сочувај си го за друго место, овде не така!
Како второ, да си од Скопје ќе знаеше дека во Скопје како најголем град во државава голем процент од средношколците сами си го плаќаат месечниот билет кој чини околу 1100 денари и се од подалечни места. Да беше од тука ќе знаеше колку населби/села има кои се на далечина од повеќе од 10 км од центарот, па со оглед на тоа немаше да пишуваш дека е себично да се овозможува бесплатен превоз.
Во Скопје во дел од основните училишта има.Kako vtoro, besplaten prevoz za osnovci...aj ke ideme kaj bratuced mi od Kumanovo pa da vidime dali ima.
А за тоа што во Куманово нема, жалете се во општината, барајте превоз ако сте на поголема оддалеченост, а не на две автобуски постојки или на 10 минути пеш.
Се повлекувам од темава и те замолувам веќе да не ме цитираш кога не можеш/ не си способен или не сакаш да ме разбереш што сакам да кажам.
Сега и се каам што го потрошив своето време обидувајќи се да објаснам, на некој кој нема основна култура.
Остани ми поздравен :helou: