Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо ке ви е вонрендна нека испоцрка народот! додека не падне жртва (недајбоже) нема да и текна на ваа заебана држава, нема да и текне![]()
Страшно е ова. Особено за работницине бе. Гревот кој ќе им го јаде.
Јас им се чудам што не направат како во сите европски земји, во најжешкото да не се работи. Од 1 до 5 затвори дуќан иди одмарај под клима, и после у 5 излези и пак работи си.
Ако прогласат вонредна тоа ќе биде рај во петок за пензионерине, автобусите и градот само за нив. Тие немаат гајле од жешко, тераат![]()
Оди прашај ги работниците, посебно оние градежните на што се мери температурата.Температурата се мери на сенка , а не на сонце![]()
Тоа (за жал) нема шанси да се случи, бидејки максималната температура на која се изложени нивните дебели газови по цел ден не е повеке од 20 степени.Дај боже таа жртва да е некој од оние у собрание![]()
42 под сенка, да бидеме попрецизни.Најинтересно ми е кога некој ќе ми рече, па лето е lol!
Лето нормално, е 30-33 (и тоа е многу) степени, не 42.
Ја прашуваат една на пазар, (околу 60 години) и тоа не на тезга, надвор пред влезот се убацила, на СОНЦЕ БЕЗ ЧАДОР, новинарката и вика: Како го издржувате времево, не ви е топло, како тоа без чадор/сенка? вика, немам гајле јас навикната сум! а тоа корне 60 степени на сонце![]()
42 под сенка, да бидеме попрецизни.
А на сонце додади уште 20.