Дали треба да се прогласи вонредна состојба поради високите температури?

• Креатор на темата Креатор на темата HEATHY
  • Време на започнување Време на започнување
Шо ке ви е вонрендна нека испоцрка народот! додека не падне жртва (недајбоже) нема да и текна на ваа заебана држава, нема да и текне :@

Шо ке ви е вонрендна нека испоцрка народот! додека не падне жртва (недајбоже) нема да и текна на ваа заебана држава, нема да и текне :mad:

Дај боже таа жртва да е некој од оние у собрание :cuc:

Мора да се прогласи вонредна состојба заради температурите.
Страшно е ова. Особено за работницине бе. Гревот кој ќе им го јаде.

Ајде за тие канцелариските работници им е гајле, климата фура цел ден, ама за луѓето што работат надвор на улица стварно е за никаде.

Страшно е ова. Особено за работницине бе. Гревот кој ќе им го јаде.

Нека им наложат на градежните фирми до одреден период во денот да работат, или двократно работно време да имаат, или само трета смена да работат. Доколку сакаат, можат тоа да го средат.

Дечки, без возбуда за тие рачните мерачи на сонце што ги пукаат. Тие ако седат подолго и до 60 ќе идат.
Се мери температура на воздух а не на сонце, има разлика и тоа голема. Но воздух е под сенка, зашто нема влијание од сонцето директно така. Е сеа, работниците, де факто, треба да се под сенка цело време али тоа е само де јуре кај нас па затоа можеби би требало да се стави вонредна ситуација.

Нема да биде прогласена, чисто се сомневам... а ние до утре може да исправаме криви дрини и да дебатираме дали треба или не треба... Ќе ти кажат да пиеш повеќе течности, да не излагаш многу на сонце и тоа е тоа. Класика.

Јас им се чудам што не направат како во сите европски земји, во најжешкото да не се работи. Од 1 до 5 затвори дуќан иди одмарај под клима, и после у 5 излези и пак работи си.

Никој не ти брани ако не сакаш не работи од 1 до 5

Ако прогласат вонредна тоа ќе биде рај во петок за пензионерине, автобусите и градот само за нив. Тие немаат гајле од жешко, тераат :pos:

Ја прашуваат една на пазар, (околу 60 години) и тоа не на тезга, надвор пред влезот се убацила, на СОНЦЕ БЕЗ ЧАДОР, новинарката и вика: Како го издржувате времево, не ви е топло, како тоа без чадор/сенка? вика, немам гајле јас навикната сум! а тоа корне 60 степени на сонце :icon_lol:

Ова се случува само кај нас на Балканот, само ние ја имаме оваа клима во Европа. Барселона моментално е 26 степени, утре дури и дожд најавуваат, Лондон стантардно дожд со темп од 22 степени... Париз 25 степени итн... Оние горе Осло, Гетеборг, Даблин, Минхен, Берлин дури и пониски се.... :-)

Најинтересно ми е кога некој ќе ми рече, па лето е lol!

Лето нормално, е 30-33 (и тоа е многу) степени, не 42.

Температурата се мери на сенка , а не на сонце :)
Оди прашај ги работниците, посебно оние градежните на што се мери температурата.
Дај боже таа жртва да е некој од оние у собрание :cuc:
Тоа (за жал) нема шанси да се случи, бидејки максималната температура на која се изложени нивните дебели газови по цел ден не е повеке од 20 степени.
--- надополнето: 11 јули 2012 во 12:06 ---
Најинтересно ми е кога некој ќе ми рече, па лето е lol!

Лето нормално, е 30-33 (и тоа е многу) степени, не 42.
42 под сенка, да бидеме попрецизни.
А на сонце додади уште 20.

Ја прашуваат една на пазар, (околу 60 години) и тоа не на тезга, надвор пред влезот се убацила, на СОНЦЕ БЕЗ ЧАДОР, новинарката и вика: Како го издржувате времево, не ви е топло, како тоа без чадор/сенка? вика, немам гајле јас навикната сум! а тоа корне 60 степени на сонце :icon_lol:

Феномени, лесно прилагодливи како на -30 така и на +60 :pos:

42 под сенка, да бидеме попрецизни.
А на сонце додади уште 20.

Да де, од толку што напињаат дека се мерело под сенка, автоматски таа температура ја кажувам :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom