Дали треба да повредиме или бидеме повредени за да сфатат (сфатиме) колку вредиме?

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
темава ја отворам за да видиме дали и на вас ви се има случено тоа што ми се случи на мене. да повредиш некого за да истата таа личност да свати дека и ти вредиш и дека и ти имаш сопствено јас. или пак спротивната страна на парата, а тоа е дали сте биле повредени и после тоа сте сватиле дека истата таа особа која ве повредила со право го направила тоа и дали ви дошол умот после тоа.

на мене пред некое време ми се случи да морав да повредам една личност и како контраефкт на тоа добив дека таа иста особа во наредниот момент свати дека уствари јас вредам повеќе од тоа што таа го замислувала.

Anonymus1 напиша:
на мене пред некое време ми се случи да морав да повредам една личност и како контраефкт на тоа добив дека таа иста особа во наредниот момент свати дека уствари јас вредам повеќе од тоа што таа го замислувала.
Дали си ја повредил всушност бидејќи таа претходно те повредила? Освета близанаца? :)

Може да се каже така. Или како шо вика онаа народната ќе дојде маче на погаче или онаа подобрата тркалото се врти не знаеш кога ќе се заврти накај тебе

If you love something
let it go away
if it come's back
it's your's
if it doesn't
it never was:icon_wink

Нешто ми кажува дека под болка човек мисли само на спомени без да сака да ги оживее, а додека кога е среќен тој иако можеби повреден неколку пати, не се дава толку лесно и секогаш се труди да оживува спомени и да направи за себе се што е можно најдобро.
Сакам да кажам дека болката е добар учител, но не треба да ни биде и сопатник.

Da me povredat ne,Ama da go izgubam pa togash da sfataam .. ama i ne e bas taka .. povekje mi znachi koga e so mene .. a epten mi fali koga ne e; )

da da da da nema nesho polosho od toa ama uvek e taka taka mi se desi mene ednash sea neznam za vas epten mi beshe teshko ama jebiga zivot

Темава dajdo е што ако некој те повреди, а после тоа сфатиш дека таа личност вреди, или дали ти се случило да повредиш некоја девојка, за после тоа таа да сфати дека ти и значиш и вредиш.
Не е за тоа дали си бил повреден:):)

Isti qrac...
Гадно ме повредија.. и после сватив дека ама за ништо дека не вреди...(после едно 2 месеци пијан чофте) Сега сум на добра нога еве едно 2 години и немам намера да го правам она што ми се случи претходно.. али едно секогаш велам..
Ако ти се деси да си повреден, никогаш не си крив ти.. едноставно продолжи...

Se zavisi od "sopatnikot". mozebi i nema da ima potreba da povreduvas i da te povreduvaat ako svatite i dvajcata deka vredite mnogu poveke od so si zamisluvate. Ali tesko da se najdat dvajca takvi. :)

ne mora nekoj da me povredi ili pak jas nekoj da povredam za da vidam dali vredi da bide so mene.siguro vredi stom sum odbrala da bide so mene,a mene nekoj da me zaebe i posle da recam deka jas stvarno vredam ili ne vredam....toa nikogas
ZNAM KOLKU VREDAM I NEMA STO DA PROMENUVAM MISLENJE :wink:

Мене не треба да ме повреди некој за да сватам колку ми значи и вреди. Спротивното сум го видела, ал џабе е одпосле:wink:

Нема да сфатам дека некој вредел доколку ме повреди, тоа ќе има спротивен ефект, ќе ми се одмили личноста. Во никој случај нема да ме доближи повеќе кон него, само може да ме одбие од себе.

Ме повредил и тоа многу,многу,многу!
Не сватив дека вреди повеќе отколку претходно!
Во некои случаи зависи како си повреден и колку, не велам дека не постои таков вид на повреда која може да предизвика и таков ефект кој го наведе.Сигурно има и такво нешто,но мене ми се нема случено,додека за жал ми се случило обратно да ме повреди и воопшто да не му се воодушевувам на стореното!

ROZA напиша:
Ме повредил и тоа многу,многу,многу!
Не сватив дека вреди повеќе отколку претходно!
Во некои случаи зависи како си повреден и колку, не велам дека не постои таков вид на повреда која може да предизвика и таков ефект кој го наведе.Сигурно има и такво нешто,но мене ми се нема случено,додека за жал ми се случило обратно да ме повреди и воопшто да не му се воодушевувам на стореното!
E TOA E KOGA KE TI ZABIE NOZ VO GRB

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom