Дали светот може да ја победи Америка?

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Тhat... could, totally backfire. Со болд и црвен фонт имаа no-no напишано врз дугмето за нуклеарно оружје.
Ќе не срамнат од небрежност. :(

Шотие ќе умрат од фен у када before you know it..

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Американска анкета ги прогласи Србите за најглуп народ на планетава, по нив Турците, а нас трет најглуп народ. Во нашата екипа до број десет се најдоа и Бугарите, Пољаците, Чесите, Унгарците, Новозеланѓаните и Кенијците.

Според развој на образование и интелегенција.

Ако ги погледнете народиве ќе забележите дека стварно сме најглупави во Свет овде на Балканов. Поглуп народ навистина нема. Не дека го негирам тоа. Али не ги гледам Косоварите и Албанците со нас, бидејќи е Американска анкета која испитувала образование, а во овие две земји има најнеписмено и необразовано население во цел Свет. Што значи направиле пропуст или воопшто не биле во анкетата. И уште една замерка, да ги ставиш Американците во најпаметни на Свет мора да си доста саркастична личност.

http://grid.mk/read/news/506188693/...gi-proglasi-makedoncite-za-tret-najglup-narod

Американска анкета ги прогласи Србите за најглуп народ на планетава, по нив Турците, а нас трет најглуп народ. Во нашата екипа до број десет се најдоа и Бугарите, Пољаците, Чесите, Унгарците, Новозеланѓаните и Кенијците.

Ако ги погледнете народиве ќе забележите дека стварно сме најглупави во Свет овде на Балканов. Поглуп народ навистина нема. Не дека го негирам тоа. Али не ги гледам Косоварите и Албанците со нас, бидејќи е Американска анкета која испитувала образование, а во овие две земји има најнеписмено и необразовано население во цел Свет. Што значи направиле пропуст или воопшто не биле во анкетата. И уште една замерка, да ги ставиш Американците во најпаметни на Свет мора да си доста саркастична личност.

http://grid.mk/read/news/506188693/...gi-proglasi-makedoncite-za-tret-najglup-narod

Леандра,само трето место ли ни дале :( Срам да им е значи.
Не ми е јасно само како сме пописмени од албанциве и косовариве.
Требале да не стават да бидеме како први глупаци,бидејќи таму и ни е местото за жал!

Ох, да, Кенијци, Уганда, Гана, Нигерија и цела Африка и делови на Азија струја немаат и јадат луѓе, али попаметни и пообразовани биле они од Унгарци, Полјаци, Чеси, Бугари и други. Ако ти веруваш на се она што ќе го прочиташ тогаш незнам што друго да ти кажам. Очигледната анти белечка кампања е присустна насекаде.

Леандра,само трето место ли ни дале :( Срам да им е значи.
Не ми е јасно само како сме пописмени од албанциве и косовариве.
Требале да не стават да бидеме како први глупаци,бидејќи таму и ни е местото за жал!
Нас требало да не тргнат од конкуренција, ние едноставно неможеме со никого да се споредиме.
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 20:08 ---
Ох, да, Кенијци, Уганда, Гана, Нигерија и цела Африка и делови на Азија струја немаат и јадат луѓе, али попаметни и пообразовани биле они од Унгарци, Полјаци, Чеси, Бугари и други. Ако ти веруваш на се она што ќе го прочиташ тогаш незнам што друго да ти кажам. Очигледната анти белечка кампања е присустна насекаде.
Забавувај се малку, диши, диши.

Забавувај се малку, диши, диши.
Не секој ќе го сфати како забава,тоа е трагиката и болката.Ќе се појави некој форумски зарушја кој нема две чисти и ќе се смее како Македонците биле најглупав народ и оди ти троши калории доколку немаш друга попаметна работа објаснувајќи ја идиотштината на ваквите портали и нивните уште поидиотски написи.

Тој што го пишал ова појма нема, исто ко ние појма шо немаме кај се стационирани нуклеарните подморници од светските велесили.
Каква географија какви атлантици и пацифици... ова не е играна ризик.
Смејш да нападниш, ако се граничиш, и ако имаш 3 војници на таа држава :pos:

Бтв, многу пологично е да се запраша чоек, дали светот може против Кина...

Интересно прашање за тоа со Кина,те молам кажи ми.. во споредба на армии на САД и Кина,кој 1 од 2та најјаки авиони ги има од овие две држави,кој од 1 од 2та најјаки тенкови ги има,1 од 2те најјаки подморници,која е најголемата поморска флота на светот знаеш ? која е најголемата авијација на светот знаеш ? искрено да ти кажам бидејќи ги пратам овие работи,Кина нема како да дојде до Америка да изврши инвазија врз неа,а Америка околу Кина има огромен број војници,опрема,антиракетни системи,воени бази и така натаму.. немој да мислиш дека ако имаш војска од 100 милиони војници дека си најјака.. денеска 100 милиони се топат како 150.000... гледаш дека сите ги намалуваат бројот на војниците а инвестираат во технологијата.. прифати или не,Америка уште неколку децении ќе биде на тронот на светот..

Интересно прашање за тоа со Кина,те молам кажи ми.. во споредба на армии на САД и Кина,кој 1 од 2та најјаки авиони ги има од овие две држави,кој од 1 од 2та најјаки тенкови ги има,1 од 2те најјаки подморници,која е најголемата поморска флота на светот знаеш ? која е најголемата авијација на светот знаеш ? искрено да ти кажам бидејќи ги пратам овие работи,Кина нема како да дојде до Америка да изврши инвазија врз неа,а Америка околу Кина има огромен број војници,опрема,антиракетни системи,воени бази и така натаму.. немој да мислиш дека ако имаш војска од 100 милиони војници дека си најјака.. денеска 100 милиони се топат како 150.000... гледаш дека сите ги намалуваат бројот на војниците а инвестираат во технологијата.. прифати или не,Америка уште неколку децении ќе биде на тронот на светот..

Види, ако те изнервираа во Љубов и Секс, не значи дека треба мене да ме нападниш со тие Американците... :D

Е сега..
Ако ги пратеше тие работи како што самиот кажа, ќе знаеше дека јавните информации што се достапни, немаат врска со вистинската слика. Очигледно не ги пратиш доволно, пошо ко мало дете ми прајш споредба на авиони, тенкови и подморници.. шо уствари се само алат за работа во свет каде што целосно доминираат разузнавачите и контра-разузнавачите. Ама да не навлегвам..
Друго.. 21 век сме.. постојат сојузи (пр. НАТО), америка/англија.. итн итн.. и уште многу други воени "мрежи" кои што делуваат како целина при некој конфликт. Зависат едни од други - константно, и меѓу нив егзистира соработка од сите аспекти. Размена на оружје, суровини, информации, воени бази, итн итн итн.. Значи не постои компарација од типот Америка е појака, кога уствари под поимот "Америка" се цела багра држави.
Но и да би било така.. еве според информациите што јавноста ги знае:
Американците го имаат најдобриот авион, рапторот... кој во суштина не може ни модифициран с300 ракетен систем да пробие. Светот веќе располага со с400, а Русите до 2017 ќе го имаат с500. И не само рапторот, туку и тие Lockheed Martin шо ги крие од јавноста, немаат теоретска шанса.
Најдобра подморница на светов НЕ е таа со најмногу нуклеарни проектили во неа, туку класите што го имплементирале (германски по потекло) најдобриот стелт систем до сега измислен. Го имаат повеќе држави, и нормално светските сили.
За најдобриот тенк ни муабет не трошам... не М1 абрамс, ако сака и М1 св.Абрамс.. џабе. Војната ќе е завршена пред да дојде до употреба на тенковски единици.

Кина братче, има СЕ што имаат останатите светски велесили, плус има комунизам, ефтина работна рака, и само за информација - повеќе долари од самата америка.
Има и (редовна) војска, да се наредат еден на еден - преку Берингово море мост до Алјаска ќе постои...
И пак тоа Кина не ја прави "најјака" во цел свет, пошо нема такво нешто како "најјака држава на цел свет".
АМЕРИКА не децении, туку е МИЛЕНИУМИ далеку од трон на светот :icon_mrgr:
Си ги знае таа границите, ето таму гледај за Сирија, скокаа скокаа и на крајот опашката в гз, и да ги немат.
Ми ја разбираш валјда поентава...
Поздрав.

Види, ако те изнервираа во Љубов и Секс, не значи дека треба мене да ме нападниш со тие Американците... :D

Е сега..
Ако ги пратеше тие работи како што самиот кажа, ќе знаеше дека јавните информации што се достапни, немаат врска со вистинската слика. Очигледно не ги пратиш доволно, пошо ко мало дете ми прајш споредба на авиони, тенкови и подморници.. шо уствари се само алат за работа во свет каде што целосно доминираат разузнавачите и контра-разузнавачите. Ама да не навлегвам..
Друго.. 21 век сме.. постојат сојузи (пр. НАТО), америка/англија.. итн итн.. и уште многу други воени "мрежи" кои што делуваат како целина при некој конфликт. Зависат едни од други - константно, и меѓу нив егзистира соработка од сите аспекти. Размена на оружје, суровини, информации, воени бази, итн итн итн.. Значи не постои компарација од типот Америка е појака, кога уствари под поимот "Америка" се цела багра држави.
Но и да би било така.. еве според информациите што јавноста ги знае:
Американците го имаат најдобриот авион, рапторот... кој во суштина не може ни модифициран с300 ракетен систем да пробие. Светот веќе располага со с400, а Русите до 2017 ќе го имаат с500. И не само рапторот, туку и тие Lockheed Martin шо ги крие од јавноста, немаат теоретска шанса.
Најдобра подморница на светов НЕ е таа со најмногу нуклеарни проектили во неа, туку класите што го имплементирале (германски по потекло) најдобриот стелт систем до сега измислен. Го имаат повеќе држави, и нормално светските сили.
За најдобриот тенк ни муабет не трошам... не М1 абрамс, ако сака и М1 св.Абрамс.. џабе. Војната ќе е завршена пред да дојде до употреба на тенковски единици.

Кина братче, има СЕ што имаат останатите светски велесили, плус има комунизам, ефтина работна рака, и само за информација - повеќе долари од самата америка.
Има и (редовна) војска, да се наредат еден на еден - преку Берингово море мост до Алјаска ќе постои...
И пак тоа Кина не ја прави "најјака" во цел свет, пошо нема такво нешто како "најјака држава на цел свет".
АМЕРИКА не децении, туку е МИЛЕНИУМИ далеку од трон на светот :icon_mrgr:
Си ги знае таа границите, ето таму гледај за Сирија, скокаа скокаа и на крајот опашката в гз, и да ги немат.
Ми ја разбираш валјда поентава...
Поздрав.

еве да ти објаснам :) одбрана,безбедност и геополитика следам со години.. моментално најјака економија е Америка,мислам дека го знаеш тоа,најјаката армија исто ја има Америка.. тие две работи ја прават да биде на тронот на светот.Ете добро викаш разузнавачки служби,ајде нека биде и тоа,ајде кажи ми една кинеска разузнавачка служба од што е достојна на ЦИА или НСА и една контра-разузнавачка служба која е достојна на ФБИ ? нема.. и во тоа се најјаки.. за другото,јас ти кажав дека ја има најјаката и најголемата флота и авијација на светот,што значи ако ти тргнеш овие Ц 400,300,500 и така натаму може да прегази било кого и со нив може само што ќе им нанесат некоја ситна штета.. за подморниците не е точно,ќе ти кажам една работа од подмирничката доктрина,секоја подморница се прави да биде што потивка а што повеќе проектили да носи (торпеда и интерконтинентални ракети) остави сеа ти тоа германци тоа дедо ми кога служел во Народноослободителната Војска на Македонија.. тие за железо само може денеска да ги земат,што значи дека подморни од класата Лос Анџелес е појака од руската Тајфун затоа што е 10 пати потивка и утре во борба на овие две подморници погоди која прва ќе биде потопена.. таа што е побучна нормално.. на Америка запамти не им треба војници да прават како што викаш ти мост од Калифорнија до Јапонија преку цел Тихи Океан,они инвестираат во технологија а кина во човечки ресурси,Кина нема толкав воен буџет за да им парира на Америка а нема ни Русија,и затоа Русија знае дека неможе и игра паралелно,инвестира во подморници и противвоздушна одбрана.. Абрамс ти е најјак тенк,со сите способности за борба во сите временски и земјени услови,направи споредба со било кој друг тенк ако сакаш ќе видиш.За Сирија,пример ти си сиромашен и имаш некоја скромна заштеда во банка од 500 евра што 50 години си ги двоел од уста за твоите деца и јас ти викам ЌЕ ТИ ДОЈДАМ ДОМА ЌЕ ТЕ УНИШТАМ,и ти викаш АМАН НЕМОЈ,ЕВЕ ТИ ГИ ТИЕ 500 ЕВРА ШТО 30 ГОДИНИ САМО НЕ НЕ ЧЕПКАЈ.. и јас ОКЕЈ :D така и овие,го дадоја тоа за што го правеја цела историја своја,хемиското оружје... ЦЕЛТА ? ЗАДОВОЛЕНА.А и онака крш и камења остана од Сирија само и ни тоа нема више да остане

Океј, сега ми го потврди тоа што го мислев. Површно ги гледаш работите, амерички фан си... + да е здрава и жива википедија...
Викаш следиш геополитика, а во големата слика ти бегаат најбитните детали.
Можам да ти кажам онака пријателски, дека слабо ги познаваш работите...
Нема везе...
Се соглсувам, Америка е еден од најголемите двигатели на денешното опшество... Не дека Америка е Америка, туку дека другите одлучиле да ја следнат нејзината рута, што по правило ги прави зависни и врзани за неа.
Глобално гледано не е така. Во исто време Америка има многу непријатели со контра-интереси, и не мора да значи дека сите тие се од комунистичкиот блок.
За крај споредбава со Сирија ти е.... ужас. Ако тврдиш дека Америка застана зад бунтовниците, а Русија зад Асад поради буриња со поизон, ондах бате... не мојме муабет да прајме више :icon_mrgr:

Zdravo tvoja glava na ramena,
ti ćeš pušku drugu nabaviti
a u ruke Mandušića Vuka
biće svaka puška ubojita!
(Gorski Venec)
Ne vojuva pushkata, vojuva srceto.
Malku romantika ne e na odmet
:tapp:

Океј, сега ми го потврди тоа што го мислев. Површно ги гледаш работите, амерички фан си... + да е здрава и жива википедија...
Викаш следиш геополитика, а во големата слика ти бегаат најбитните детали.
Можам да ти кажам онака пријателски, дека слабо ги познаваш работите...
Нема везе...
Се соглсувам, Америка е еден од најголемите двигатели на денешното опшество... Не дека Америка е Америка, туку дека другите одлучиле да ја следнат нејзината рута, што по правило ги прави зависни и врзани за неа.
Глобално гледано не е така. Во исто време Америка има многу непријатели со контра-интереси, и не мора да значи дека сите тие се од комунистичкиот блок.
За крај споредбава со Сирија ти е.... ужас. Ако тврдиш дека Америка застана зад бунтовниците, а Русија зад Асад поради буриња со поизон, ондах бате... не мојме муабет да прајме више :icon_mrgr:

Пробај еднаш во животот да збориш со факти.Жити мајка кажи ми ти ме следиш дома или ми го имаш хакирано компјутерот па знаеш дека википедија ја читам !?!?!? чисто ќе ти кажам дека не сум влегол со години на википедија и сега жива и здрава да е а !? второ кажи што згрешив и што не е точно па да видам може стварно не знам,може вистина сум погрешил.. трето цел свет се тепа да отиде во Америка,прочитај која држава годишно највише има емигранти и барања за државјанство и азил и која држава најмногу прима и добива апликации на студенти од цел свет.Четврто пак се враќаме на првото,прво прашај па тогаш кажи дали ја мислим дека сум рекол тоа или не,ситуацијата со Сирија е следната,Русија има голем капитал таму,им продава многу оружје,што значи имаат цврсти децениски односи уште од времето на СССР кога ја отвори Тартус таму,Америка застана зад Израел кој нејќе ниедна Арапска држава плус се држат со Русија,што значи Сирија мораше да влезе во војна,тоа го знаев уште од денот кога Америка се повлеќе во Ирак и ја нападна Либија,знаев дека Сирија е следната,па најверојатно Јемен а најзигурно некаде во Африка затоа што Кина се повеќе влегува во Африка со свој капитал.Сирија ја чекаше пекол од Америка,но прифати да го даде хемиското оружје а и онака се разрушени.Знаел ли дека нема случај во историјата на Америка каде се кандисала да нападне некого а да се откаже !? ова е мислам прв таков случај,дел од ова што ти го кажав сум го учел на факултет за безбедност,каде и кога не е важно..

GhostLeader, не можам да поверувам дека некој може да биде толкав идиот. :facepalm:

GhostLeader, не можам да поверувам дека некој може да биде толкав идиот. :facepalm:
фала срце и јас те сакам <3 само знаеш што викам,фала богу има и ПОГОЛЕМИ ИДИОТИ ОД МЕНЕ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom