Дали сте за да се врати старото знаме

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Сакате ли да се врати старото знаме од Кутлеш

• Да

Гласови: 145 85,8%
  • Не

Гласови: 24 14,2%

• Вкупно гласачи
    169
искрено незнам...требало да мислат оние што добиле мандат од народот на Македонија што прават кога менуваат знаме...сега ако пак се врати старото знаме мислам дека ке се добие впечаток дека во земјава е многу политички незрела што става едно знаме па друго па пак го врака старото.....а инаку не е лошо да се врати старото знаме иако и сегашното ми се допага дека според некоја анкета еднаш читав нашето е едно од највпечатливите знамиња

искрено незнам...требало да мислат оние што добиле мандат од народот на Македонија што прават кога менуваат знаме...сега ако пак се врати старото знаме мислам дека ке се добие впечаток дека во земјава е многу политички незрела што става едно знаме па друго па пак го врака старото.....а инаку не е лошо да се врати старото знаме иако и сегашното ми се допага дека според некоја анкета еднаш читав нашето е едно од највпечатливите знамиња

Ваљда не се праат знамиња секој ден, не сме ние некоја спортска фирма па да прајме по фпечатливи знакчиња, знамето старо, наше, Македонско претставува од кај сме и што сме, со длабока историја врежана во сонцето, за разлика од нашиве соседи.. ленти.

Гласав НЕ, бидејќи е несериозно постојано да се менуваат државните симболи. Точно е дека претходното знаме е променето под притисок на Грците, но сепак сегашното знам исто така претставува сонце кое е симбол на Македонците. Немам ништо против симболот од Кутлеш(лично и повеќе ми се допаѓа), но сепак знаме е институција на секоја држава која треба да се почитува и да ја симболизира таа држава. Моментално Република Македонија е веќе препознатлива по сегашното знаме. Ако се отвори прашањето за знамето, овие што се 25% ќе бараат покрај сонцето да има и орел на него.

јас сум воздржан али гласав за да, зошто да не ни се врати знамето...иако грците мислат дека вирџинското сонце бил нивни симбол..но ај нека е

Знамето од Кутлес е вековен да не казам милениумски симбол на Македонците...И јас мислам дека МОРА да се врати тоа знаме.Сто ние гајле кој сакал кој нејкал да го имаме тоа знаме...КАКО ПРВО И ПРВО НИЕ МОРА ДА СЕ ПОЦИТУВАМЕ СЕБЕСИ И НАСИТЕ ПРЕДЦИ А НЕ НА ПЕДЕРИТЕ ОД ГЕЈЛАДА...Толку...

КАКО ПРВО И ПРВО НИЕ МОРА ДА СЕ ПОЦИТУВАМЕ СЕБЕСИ И НАСИТЕ ПРЕДЦИ А НЕ НА ПЕДЕРИТЕ ОД ГЕЈЛАДА...Толку...

Znachi spored tebe Aleksandar Makedonski bil peder sho go koristel ova zname i plus bil antimakedonec i bil od gejlada.Ako ti ne ja pochituvash istorijata od vreme na Aleksandar Makedonski ...znameto koe go koristele vo toa vreme i ako nemash pochit prema Aleksandar Makedonski kako ke go pochituvash makedonskiot narod ustav i zname ili na toa si naviknat da plukash po se sho ne ti e tebe i na G'uevski po keif:nesum:

старото знаме е поубаво
тоа ја симболизира некогашната моќ која сме ја имале
а тоа било многу одамна...

ама сепак е поубаво

Да се врати старото знаме со сонцето од Кутлеш.

А истиот ден да се земе Бранко Героски и да се измасакрира на плоштад.:pos2:

Господа!
Нема старо или ново знаме.
Постои само едно и единствено шеснаесеткрако жолто сонце на црвена основа.
Актуелното е привремено и ќе трае се додека не сфатиме дека, колку и да попуштаме и да го вртиме другиот образ, нас никогаш нема да не прифатат како она што навистина и сме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom