Дали сте за да се врати старото знаме

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Сакате ли да се врати старото знаме од Кутлеш

• Да

Гласови: 145 85,8%
  • Не

Гласови: 24 14,2%

• Вкупно гласачи
    169
Субјективно секако не е, се надевам дека не сме заборавиле пред Букурешт кој за што мрчеше и какви отстапки Македонија треба да направи, за прием во нато.:toe:

многу си паметен гледам па ај да те прашам нешто:
шпсле букурешт името не се смени, а груевски од тогаш ја зајакна својата позиција и сега има уште по голема подршка. па мислиш он да сакаше немаше да го смени името до сега како што направија твоите со знамето? и која партија се залагаше дека ако дојде на власт ке влеземе во нато за еден месец (а сите знаеме дека критериумот за нато е само името сега)? да не беше тоа РАДМИЛА ШЕЌЕРИНСКА со СДСМ? затоа немој ти да мрчиш за тоа те молам. вие од сдсм немате право да зборите за името и знамето затоа што вие засравте све!!

Ај уше еднаш ќе ве замолам да не лупате глупости.
Лавчето е наш (македонски) симбол уште пред да се оформи ВМРО или ВМРО-ДПМНЕ. Ако сакаш утре ќе ти извадам дел од учебник по Историја за 2ра година гимназиско образование па ќе видиш дека сум во право.
И шо го тураш орелот кај шо не му е место?

лавчето е симбол од времето на ФИЛИП ВТОРИ! дааааааааааааааалеку пред ВМРО или ВМРО-ДПМНЕ

[acko]®;1589210 напиша:
шпсле букурешт името не се смени, а груевски од тогаш ја зајакна својата позиција и сега има уште по голема подршка. па мислиш он да сакаше немаше да го смени името до сега како што направија твоите со знамето? и која партија се залагаше дека ако дојде на власт ке влеземе во нато за еден месец (а сите знаеме дека критериумот за нато е само името сега)? да не беше тоа РАДМИЛА ШЕЌЕРИНСКА со СДСМ? затоа немој ти да мрчиш за тоа те молам. вие од сдсм немате право да зборите за името и знамето затоа што вие засравте све!!

Jas ne sum od nikoja partija ama mislam deka Grujo ce popusti za severna toa e moe mislene vsusnost me interesira kako ce go izvede toa (nacinot )Ma mora da go smeni pred da si odi Bus ce imaat glem pritisok a kako i sekogas nie ce popustime vremeto ce pokaze koj e vo pravo

A dali nekoj od ovoj forum gi racuna albancite sto ce kazat tie vo sobranie ???

Се рачунаат не се секирај, без нивен глас нема двотретинско мнозинство, колку и на тебе тоа не ти одговара :). И да се рачунаат албанците и за ред други работи, поинаку ќе се решеа.

Се рачунаат не се секирај, без нивен глас нема двотретинско мнозинство, колку и на тебе тоа не ти одговара :). И да се рачунаат албанците и за ред други работи, поинаку ќе се решеа.
Римз, кога те читам за соживот и права ми доаѓа да се расплачам жими се. :)

Нормално ако се рачунаа Албанците поинаку ќе беше, ако сакаш да ти закачам на форумов новите предлози за знаме и грб на Македонија на орли од кои искачат сончеви зраци :tv:

Сум за мењање ама мислам дека грците го имаат заштитено како нивни симбол така да како државно знаме не смееме да го употребуваме, а смее внатре во државата како на пример во општини и организации.

Сум за мењање ама мислам дека грците го имаат заштитено како нивни симбол така да како државно знаме не смееме да го употребуваме, а смее внатре во државата како на пример во општини и организации.
Еве сега ќе ти залепам слика да видиш што тоа они имаат заштитено како нивни симбол.
Flag_of_Greek_Macedonia.png

Ова е тоа што они го споредуваат со нашето златно знаме. Ова можеби е истата ѕвезда ама позадината не е иста. Они слободно нека го користат ова знаме а ние ќе си го користиме истото ама со црвена позадина.
flagold.gif

Уствари мислам дека ови немаат никакво право да го употребуваат знамето со плава основа бидејќи во времето кога ние сме го смениле знамево погоре они не со го присвоиле за државен симбол туку нивно државно знаме остана оноа добропознато шупачко знаме.

Ок сум да се врати знамето, зошто има огромно значење.. и ќе имаа секогаш.. без разлика дали ќе се врати или не.. меѓутоа не верувам дека промената на знаме ќе промени нешто големо..во овој случај ни се потребни само силни луѓе.. кој ќе прават добро за Македонија, а не луѓе кој ќе мањаат знамиња..

[acko]®;1589210 напиша:

ХА,ХА,ХА...ме изнасмеа, не знам што тука не ти е јасно???, кога велам дека некој пред самитот во Букурешт бараше да се направат отстапки во врска со името, а тоа автоматски значеше промена на името. ТОА ЈАСНО И ГЛАСНО ГО БАРАШЕ СДС. Инаку не сум член на ниедна партија.:toe:

Jas sum za vrakjanje na staroto zname na R.M.

Тоа е исто како со жена, ке ја оставиш десетина години, ке ти дадат друга, и после...Абе сакаш да ја вратиш старата жена ???

Поента: Тоа што било поминало, да гледаме за во иднина, НАТО,ЕУ, и тн....

Па поубаво е старото , не е како перка

Сегашното знаме е прекрасно и многу впечатливо! Сосема друга работа е ако повеќе ти е мило старото сменето со присила но не го навредувај сегашното.

Тоа е исто како со жена, ке ја оставиш десетина години, ке ти дадат друга, и после...Абе сакаш да ја вратиш старата жена ???

Поента: Тоа што било поминало, да гледаме за во иднина, НАТО,ЕУ, и тн....

Ако многу си ја сакал старата жена и ти ја грабнале со сила може и никогаш да не ја заборавиш. Зависи каков човек си и колку ти значела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom