Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знаеш што циљам, не туку го занасај како м*да у косидба.
Ме мрзи али ипак...
Зашто некој од тие кои зборат за македонскиот патриотизам, не го споредат со грчкиот двестагодишен шовинизам, нацизам, антисемитизам, (мислам дека знаеш зошто го велам тоа?), не го споредат со србскиот национализам, со бугарскиот?
Ме мрзи али ипак...
Зашто некој од тие кои зборат за македонскиот патриотизам, не го споредат со грчкиот двестагодишен шовинизам, нацизам, антисемитизам, (мислам дека знаеш зошто го велам тоа?), не го споредат со србскиот национализам, со бугарскиот?
Не можеме да ги имитираме.
Не сме ние такви кои ќе иселат т.е. етнички ќе исчистат територија од 30.000 и кусур квадратни километри. И незнам каде виде ти тука имитација? Во што и која постапка виде имитација. Зар сечеме јазици ние само затоа што говорат друг јазик?
Барем да не не заебаваат и да не играат ташаци со нас. Да имаме достоинство.
Зашто филозофијата која ја застапуваш ти, не дека не ми се сфиѓа, напротив е космополитска и е најдобра, али во вакви услови и со вакви комшии, не бива тоа друже. Времето го покажа тоа, дека нивата не сака молитва ами мотика. Не ни се нас комшии Шведска, Норвешка и Финска. Нашите комшии само чекаат момент да не уништат. Ако овие ствари не ти се јасни, ондак што да ти кажам.
Ајде објасни ми ја разликата помеѓу патриотизам и тој твој квазипатриотизам?
Живо сум заинтересиран за одговор. Али онака филозофско политички.
Дали тоа по тебе значи дека и Грците се квазипатриоти коа не шупчат 20 години без врска?
И повторно би те потсетил дека комшии на нас не ни се скандинавците, туку енди кои сакаат да не нема, а со такви кои сакаат да те нема нема попуштање. Зашто ако попуштиш те снема.
Прво во овие моменти скоро во целиот свет најголем патриотизам е да се купуваат домашни производи, поради бидејќи да се намали трговскиот дефицит кај сите земји вклучувајќи ги и САД. Тоа што кај нас се воведоа патриотски фискални сметки е во ред, меѓутоа имам само замерка околу износот за новата софтверска доградба, тој можеше да биде бесплатен, симболичен или платен од државата. Толку околу патриотизмот и сметките спомнати од твоја страна.
И пак повторно не ми објасни онака во точки што би значел терминот квазипатриотизам, навистина не ми е јасно. Барам објаснување, но ти реков онака филозовско-политички, а не лупетање глупости.
Комшиите можеш да ги избереш, али у мало.
А какво е тоа прдење у ветар?
А што мислиш дека ќе се случи, ќе ни обвјават војна Грците?
Али ова со терминиве е закон нешто слично како евтин популизам и скап популизам.
Ни едниот можеш да го дефинираш а следствено на тоа нити другиот.
Али се користат па тоа е чудо.
Па што мислиш дека сакам во овој момент да го вратиме знамето? Не, сега не.
И да сакам, подобро е да не се случи сега.
Меѓутоа има време, а во одреден момент и да би го вратиле ништо страшно не би се случило.