Дали сте спонтани?

Никогаш не сум била спонтана, секогаш сум сакала се да ми биде испланирано, да знам точно што како ќе се случува. Се замислувам и промислувам во главата, се до најмал детаљ. Ама тоа некогаш знае да ме заморува, така што во овој период оставив работите во мојот живот и настаните спонтано да ми се одвиваат. Затоа ваљда во последниов период немам време ни да спијам како што треба. :icon_lol:

Пошто не сакам се да ми е со пишан редослед, цврц-мрц, така е и со ова.Не планирам многу, секогаш ми е послатко и помило она кое ќе им се искрсне на пат, отколку ковани планови.Има работи кои ги планирам и сепак не поминувам толку лошо(неспоредено со тоа колку подобро е спонтаното).Всушност, планирам кога зависам од трети луѓе и планови кои се кројат масовно, па мора се да има некоја насока и предвреме да е навестено.
Удобно ми е вака и оставам животот да тече по некој свој природно спонтан тек....Let it be.

Дали сте спонтани ко личности? Дали мора се да ви е испланирано или едноставно животот оставате да ви тече по сопствен тек?

Што мислите, што е подобро од овие две?

Дали спонтаноста е вродена особина, дали може некој што постојано планирал цел живот, да стане спонтан?

Во спонтаноста ја гледам и смислата на животот.
Во споротивно сум робот.

Планирам работи што мора да ги планирам, иако често не ми се остваруваат па се нервирам.
Инаку, имам фобија од планиран живот.
Што и да сум направила-било спонтано и зашто „така ми дошло“.
Дали да напишам, направам, кажам..
И најубавите работи што ми се случиле биле баш поради спонтаноста, а не поради шаблон/план..

И да, може да се стане спонтан. Треба само да не се грижиш “Што потоа?“, да не те интересира реакцијата на другите, туку да се стремиш да си го оствариш она што ќе ти причини задоволство тебе, а и на некој друг близок на тебе.
Направи она што ќе ти падне на памет без разлика дали ќе се каеш подоцна или не, така си сакал/а сега, така ти било убаво..
Со реакциите и последиците ќе се соочуваш (ако има последици) подоцна.

Дали сте спонтани ко личности? Дали мора се да ви е испланирано или едноставно животот оставате да ви тече по сопствен тек?

Што мислите, што е подобро од овие две?

Дали спонтаноста е вродена особина, дали може некој што постојано планирал цел живот, да стане спонтан?

Спонтан сум ко ненадејна бременост и абортус!

Импулсивноста ми е одлика, а потоа кројам планови за да ги опраам евентуалните будалштилаци кои сум ги сторил во импулсивните напливи!

Spontanost...Hm... Najubava rabota na svetot...Sekogas i sekade kade toa e mozno, spontanosta e najubava rabota, lek za srce i dusa.

Moeto mislenje e deka sekoj moze da bide spontan, samo da se oslobodi od site stegi i togas se ke bide ok.:salut:

Сакам да планирам работи но спонтаноста е она авантуристичкото што го сакам,така да може да се каже дека повеќе ја сакам спонаноста зашто носи повеќе неизвесност :helou:

Се што е врзано во врска со мојот професионален живот е горе доле до некаде испланирано нормално со секогаш оставени можности за промени кои настануваат само ако се појави можност за поефикасно постигнување на саканата цел.
Непрофесионалниот дел од мојот живот се обидувам да го водам што е можно поспонтано иако ради одредени причини сум бил приморан до максимум да го планирам во одредени периоди.

NAJSPONTANA
niso ne planiram osven skolo ili takvi slicni obvrski
drugo sve mi e spontano poso taka e najubavo
ako neso mnogu se planira posle nemozeme da uzivame vo toa
:D Najcesto rabotite sto se slucuvaat slucajno se najubavi :kez:
neizvesni i sekad poubavi od tie so sme gi planirale
:)

Не сум спонтан. Барем јас не се гледам како таков. Се трудам да си го организирам животот, размислувам за тоа што ќе го кажам или напишам.
Не дека е секогаш така, ама сакам така да биде.
Ете, таков сум, досаден...

Не баш сакам се да ми е смислено заради тоа што сакам се да излезе во ред

Никогаш не сум била спонтана, секогаш сум сакала се да ми биде испланирано, да знам точно што како ќе се случува. Се замислувам и промислувам во главата, се до најмал детаљ. Ама тоа некогаш знае да ме заморува

уу максимално си се пронајдов во мислењето на Crazy . Исто, потполно.
Секогаш сум сакал се да ми е испланирано и да се одвива според планот шо сум го замислил, кој шо ми е разработен до детаљ, баш како шо рече Crazy :).

А за то дека замара, ууу замара и то како, се оптоварваш со најмали ситници ... ахх не ни е лесно :icon_lol:

Јас сакам се да ми биде спонтано... Планирам, ама често може да се премислам или нешто да се смени, ако сменам расположение или сл. Повеќе сакам кога е спонтано. Ме изненадува.

до сега најубавите работи ми се случиле спонтано, знам да бидам и организирана и однапред да испланирам ситуации но преферирам спонтаност, поадреналински ми е. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom