Дали сте одмаздољубиви?

• Креатор на темата Креатор на темата Aceva
  • Време на започнување Време на започнување
НИкогаш не останувам должен.Така и за кога ќе ми направат добро,така и за лошо.

Па иам некоја глупа вродена мана да пробам на секој да му помогнам иако ми згрешил али памтам доживотно ако некој ми згрешил

злопамтило не сум којзнае колку али ако некој добро ме заебе или ако ме повреди богами има да му вратам 3 пати повеќе да види како е и друг пат да не му текне на таква работа !!!

Не сум, но се повеќе сакам да бидам, со оглед на се поголемото искористување на мојата човечност од страна на разни ништожници.

Секако па мора малку иначе ќе те згазат :)

Никогаш

Воопшто не сум одмаздолљубива, најпрвин сум многу попустлива, но кога ќе се прелие млекото ... со таквите луѓе едноставно престанувам да контактирам, комуницирам или сум строго професионална или од култура се поздравувам - но толку тие луѓе гледаат од мене .... :smir:

Se trudam da ne bidam ama ako mi se ukaze prilika znam fino da spustam

PA NE SUM SVETEC :angel1:

Јас ниту простувам, ниту заборавам и секогаш враќам.

ОДМАЗДЛИВ ПО ПРИРОДА
ДА и тоа бетер сум од муслиманите и Албанците иако сум Македонец и христијанин, и не му простувам на никој ако ме навреди па што и да е.

Со добрите сум пријатен и фин, а со лошите лош, агресивен и одмазнички настроен без разлика дали е Македонец, Албанец, Србин, Ром, муслиман, христијанин, евреин, белец, црнец....

Мислам дека сите сме по малце одмаздољубиви.
Ретко кој знае да прости и навистина да заборави.
Јас дефинитивно не сум од тој тип. Колку и да се трудам да заборавам , ако некој ми згрешил цел живот ке му го памтам и кога тогаш ке му вратам :)

Што да правам , посилно е од мене.

Секогаш сум одмаздољубив...
Неможам да се помирам ако некој ми направи нешто лошо. На мене да ми биде тешко, да патам а тој да ми се смее или да се радува на мојата мака. Ќе го паметам моментот и со години ако треба ама мора да му вратам за и тој да почуствува како ми било мене во тие моменти. :wink:

Мислам дека сите сме по малце одмаздољубиви.
Ретко кој знае да прости и навистина да заборави.
Јас дефинитивно не сум од тој тип. Колку и да се трудам да заборавам , ако некој ми згрешил цел живот ке му го памтам и кога тогаш ке му вратам :)

Што да правам , посилно е од мене.

Точно така, сите во крвта сме по малце одмаздољубиви( со исклучок на мене кој сум претерано), тоа е во гените на човекот или воопшто на човештвото

Првите 2 часа. Ако го најдам човекот кој ми згрешил во нервозата станува гадно. Ако не, другиот ден заборавам скоро се и опростувам.

Не дека сум злобна или нешто ама секогаш враќам..тоа ми е мана..само колку ми направил лошо со иста мера... Се разбира дека не за секоја грешка што ќе ми ја направи било кој. Се зависи од големината и сериозноста на стореното дело. Ама кој ке ми греши дебело, длабоко ке се покае, сакам да враќам:toe:

Back
На врв Bottom