Дали сте крстени во црква?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте крстени во црква?

• Да.

• Не и не планирам.

• Не, но планирам.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Сум, и често се карам поради тоа со моите...
Па добро, каде е овде правото на вероисповед ако веднаш штом се родиш некој одлучи дека ти ќе бидеш православен христијанин...:nenene:

Па добро, каде е овде правото на вероисповед ако веднаш штом се родиш некој одлучи дека ти ќе бидеш православен христијанин...:nenene:

Бидејќи така твоите мајка и татко ти даваат усмерување во животот онака како Бог што одредил,Слава Му!
Бидејќи така тебе ти е даден патот,и спасението е поблиску,со самото тоа дека си станал верно Божјо чедо без да сакаш,Слава Му!
Оти ако не си крстен и ако не си православен христијанин не си Македонец,а Македонците се чеда Божји,Слава Им!
Оти тоа е единствениот начин попот да фати голо мевце.Инаку мора да плаќа за него,Слава Му!

Бидејќи така твоите мајка и татко ти даваат усмерување во животот онака како Бог што одредил,Слава Му!
Бидејќи така тебе ти е даден патот,и спасението е поблиску,со самото тоа дека си станал верно Божјо чедо без да сакаш,Слава Му!
Оти ако не си крстен и ако не си православен христијанин не си Македонец,а Македонците се чеда Божји,Слава Им!
Оти тоа е единствениот начин попот да фати голо мевце.Инаку мора да плаќа за него,Слава Му!

A-men to that :pos2:

Секогаш можеш да се конвертираш во ислам. Нема да е проблем.

Знам како е бе другар.
Никој нема право на избор тогаш. Средината ти го наметнува тоа, без разлика дали ти во иднина ќе се помириш со тоа или не.
Фактички ти постануваш припадник на оваа вера со самото раѓање, а тоа веќе се официјализира со крштевањето.
Идентично е и во исламот.
Само шо не е крштевање туку обрежување.

Како и да е, денес не се сметам за припадник на оваа вера, без разлика на тоа шо сум крстен во црква.
Не мора да се караш и онака е тоа безполезно.

КрСтеНа Сум ... Коа Бев Мала , Пред 13 Год :)

И јас сум крстена и тоа на 6 недели од моето раѓање...

Да и тоа во Струмица:wink:, на 3-4 години.

Не сум крстен во црква и заради тоа многу сум им благодарен на моите родители што ми дале право на свој избор.

Да, у црква сум крстен

Of course i am ! Тачно пред 14 год. :vozbud:

krsten sum i toa u komunizmo a ne koi ovja sega vrteskeve sto nemale muda da se krsta u komunizmo i se praele komunisti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom