Дали сме зависници од компјутерите и интернетот?

Da i toa mnogu.. sto da se pravi drugo osven da se sedi na Pc :D

Ова прашање би можел да го поделам на два дела и тоа:

1. Дали сме зависни само од компјутерите без обзир на интернетот?

Или пак...

2. Дали сме зависни од интернет?

Знам дека на форумов има луѓе чија професија е поврзана со компјутери и интернет, но знам дека има и обични корисници.

За себе сметам дека сум благ зависник, иако работата ми е целосно поврзана со двете. Но, си сурфам и по други страници кои ми се омилени, подѕирнувам кој има на чет и зависно од ситуацијата останувам кратко или долго.

Сте кризирале за нет? : )
Зависни има многу, а ретки се оние што не се. Јас вака правам: ако имам интернет ќе седам и душата ќе му ја скинам на РСто, али ако нема интернет само музика и ништо друго...

Ова прашање би можел да го поделам на два дела и тоа:

1. Дали сме зависни само од компјутерите без обзир на интернетот?

Или пак...

2. Дали сме зависни од интернет?

Знам дека на форумов има луѓе чија професија е поврзана со компјутери и интернет, но знам дека има и обични корисници.

За себе сметам дека сум благ зависник, иако работата ми е целосно поврзана со двете. Но, си сурфам и по други страници кои ми се омилени, подѕирнувам кој има на чет и зависно од ситуацијата останувам кратко или долго.

Сте кризирале за нет? : )
Дефинитивно второто...
Ма тоа кај мене не беше криза туку повеке од криза:nesvest:..имам пробано да бидам без инт еден ден,тоа беше кога отидов кај баба ми да спијам али неможев да издржам нокта,цело време размислував дали некој ми пишал на скајп,мејл и др.,дали на моите омилени страници има некоја новост или пак некоја добра тема на форумов ...спиев само 3 часа и уште сабајлето во 8 право дома си отидов:vozbud:како и да е сега баба ми има инт.затоа спиењето кај неа е возможно :)

јас без интернет не можам.кога имам проблем со пс-то или кога немам нет многу ми е безвеза се осекам празно.дефинитивно сум зависник!!:vozbud:

pregolem zavisnik...duri napraviv na mob. da mi stiga za sekoj komentar obavestuvanje od fb :kesa: ama i ne samo za fb voopsto sum golem zavisnik za se vo vrska so internetot :kesa:

pregolem zavisnik...duri napraviv na mob. da mi stiga za sekoj komentar obavestuvanje od fb :kesa: ama i ne samo za fb voopsto sum golem zavisnik za se vo vrska so internetot :kesa:

Многу замарат пораките на секој 2 минути ми стига по една, те за коментар, за известувања од апликации... разни глупости. И ги исклучив.

Иначе зависник сум, али не до толку да неможам да се контролирам или да излезам надвор.

Голем зависник сум и од интернет и од компјутер и од утре планирам да не го чепнам компјутерот:nenene:

Иако некои периоди доста време седам на интернет воопшто не сум зависник.
Можам неколку денови,или недели кога немам што да правам да седам по 5 саата на инт дневно,а после цела недела да не се ни уклучам.

се прашувам кој на денешницава не е зависен... само што зависта претежно е за нетот а не за pc-то...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom