Дали сме зависници од компјутерите и интернетот?

Е шо демек за друго ништо не го користиш PC-то!?

poo ke treba bolnica da otvorat za lecenje zavisnost od kom i net :)

Ne da treba nemozam da se otarasam od internetov i od wow i od kompjuterov

Edno vreme se opsednav so sims,ne stanuvav od kompjuter.Pocna konstantno da me boli glava i da ostanuvam do niedno vreme i si rekov ova ne ke e na arno.Sobiraj si gi partalite i begaj :)Mozam i bez internet,ali sestra mi e skroz.Ne percepira nisto dodeka e pred kompjuter..bolest

net zavisnik, non-stop siminjam neso ili ako ne toa ke 'rckam po gluposti samo za da praam neso. A koga ne sum na net, igram Manager. so da praam.......ama top mi e :)

Sum ogromen zavisnik ama mozam i bez nego (ako mozam 3 meseci sekoja godina koga sum na letovanje togas sigurno i godina ili dve)

за жал,да.
и од двете

Со постовиве искрено ми личите барем мене дека сте ГОРДИ на тоа што сте зависници од компјутер, да не напоменувам примери ама мене некако глупо ми изгледа...и јас играм WoW, и јас имам пуно нет френдс со кој чатувам и многу многу друѓи работи со кое што можам да кажам дека во секое време можам да го остаам компјутерот.Мене искрено некако би ми било...како да кажам "шубе" , да се истакнувнам пред општеството дека сте зависници а НЕ сте.Мислам дека се повеќе и повеќе компјутериве прераснуваат во болест, а не во зависност.Но како и да е ВАШ е животот, ова е само моето мислење кон оваа тема, поздрав и се најубаво!

Тотално го подржувам никола alias Swifty за мислењето...
Компјутерите на модерното време претставуваат патолошка болест..
На пример јас компјутерот го глеам како занимација не како потреба..
точно е дека поминувам доста време на него но мене ми е изборот тој..сум избрал да се занимавам посериозно со компјутерите и нивна администрација..
апсурдното е што родителите им дозволуваат на деца под 10 години да киснат на компјутери многу долго..
овозможен им е пристап до секакви информации (кои што не често се штетни) и освен тоа стануваат компјутерите штетни по здравјето..
ама како што видов од претходниве постови ..и како што никола кажа КАКО Е МОЖНО ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ СО ТОА ШТО СТЕ СТАНАЛЕ ЗАВИСНИЦИ ПД КОМПЈУТЕРИ??
Ај да ве видам гордејте се со болест например ГАСТРИТИС? или со ПРОЛИВ?

зависници сме од интернет. од компјутер можда не толку ама од интернет да.

И без интернет и без компјутер неможам да издржам.(најмили ми се)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom