Дали секогаш треба да се кажува вистината?

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи од ситуација,некогаш лагата може вистински да те извади од каша

Па некогаш не треба да се кажува како што вика лост соул зависи од ситуацијата :toe:

heh....ke izlazam ako pisham deka nikogash ne lazam duri i vo situacii koga znam deka podobro e da izlazesh otkolku da ja kazesh vistinata:smir:

ali toa e sekogash za sitnici.......ali kako shto e pogovorkata *na lagata i se kusi nozete*....dali porano ili podocna ke se otkrie vistinata :nesvest:

не! некогаш е неизбежно да се каже некоја лага дали во моја или во корист на некој кој не треба да ја слушне вистината!!! од лага до лага има разлика...

Што мислите дали е добро да постојат некои корисни лаги, или секогаш, ама баш секогаш треба да се зборува вистината и само вистината? Мислам дали вреди во денешно време да ја зборуваш вистината? Па мислам не постои човек што не излажал барем еднаш дневно...

reden ist silber
schweigen ist gold :P

ne treba sekogas vistinata da se kazuva... sé zavisi sto i kako... :)

Некогаш кажувајќи лага, тоа го правиме за да заштитиме некого... Но истата таа личност кога ќе дознае дека сме ја лажеле, ќе биде уште толку повредена...

не апсолутно..
само со тој што е искрен со тебе
ако секогаш,кажуваш само вистина,најебо си..:pipi:
у таков свет живиме,јбг

Зависи од ситуација,некогаш лагата може вистински да те извади од каша

Па некогаш не треба да се кажува како што вика лост соул зависи од ситуацијата :toe:

не! некогаш е неизбежно да се каже некоја лага дали во моја или во корист на некој кој не треба да ја слушне вистината!!! од лага до лага има разлика...

не апсолутно..
само со тој што е искрен со тебе
ако секогаш,кажуваш само вистина,најебо си..:pipi:
у таков свет живиме,јбг

се лажете... најдобро е да си ка јажеш вистината без разлика што е и колку тоа боли... доколку излажеш ке се дознае само е прашање на време а кога ке се дознае си ја направил вистината да боли повеке ама си изгубил и доверба.. понекогаш се губи и пријател/девојка... затоа размисли пред да излажеш... дали тоа ке ти се исплати после моментот кога е потребно.. размисли на последиците...

Ima situacii vo zivotot koga lagata e poveke od potrebna i toa ne e tolku strasno samo da ne prejde vo navika.

postojat raboti koi treba da se skrijat... no toa neznaci deka treba da se izlaze....inaku....sto se odnesuva do mene jas sum za vistinata....makar i taa da e bolna :) bolje sve u lice nego edna rabota pozadi grb !!! :)

Сметам дека секогаш треба да се биде искрен и да се каже вистината, но бидете спремни дека постојат големи шанси да изгубите доста луѓе. Но убавата работа потоа е што тие што ќе останат ви се вистински пријатели.Ама не заборавајте дека ако сте спремни секогаш да ја кажувате вистината треба да бидете спремни и да ја слушнете.А тоа малку боли!

mislam deka ne treba sekogas da se kazva vistinata se zavisi od situacijata....nekogas lagata ispaga i najdobra ali kako sto rece NA OKO da ne stani navika..ali sepak vistina si e vistina..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom