Дали секогаш треба да се кажува вистината?

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
zboruvaj samo lazna vistina taka ke te smetaat za covek i ke mislat deka vredis nesto ako si iskren sekogas ne budva coek od tebe , nema da stignis do nikade , kako mene. zatoa brkaj si rabota i ic k.. da ne ta bolit . lazi kaj so mozes da lazis .koga veke sme na dnoto vredi da odime nadolu belkim ke pronajdime skrieno bogatstvo

па лицемерни сме сите едно кажуваме друго мислиме,нема вистина тука.

Најдобро е секогаш да се кажува вистината нормално... но чат пат за да се извадиш од некои раб.. школо, работа.. моеш и да подлажнеш :)

Абе јас мислам дека секогаш треба да се кажува вистината ама сепак секој чоек во живото мора нешто да излажи:D

Абе јас мислам дека секогаш треба да се кажува вистината ама сепак секој чоек во живото мора нешто да излажи:D
научно докажано дека човек на ден лаже од 2-4 пати минимално

Не треба секогаш да се кажува вистината! Од искуство кажувам дека другите го злоупотребуваат тоа! Не мора да излажеш, против лагите сум, едноставно ќе премолчиш! :smir:

Секогаш кога не се лаже,треба да се кажува вистината

treba nekad da se izlaze...od prosta pricina da ne gi komplicirame rabotite..ili u polos slucaj da ne povredime nekoj...ali sepak.. "beli" lagi moze da se narecat ovie poso ne se so losa namera :pipi:

Секогаш не. Се зависи од ситуацијата. Додуше јас инсистирам за вистината па каква и да е но ете некогаш за некои луѓе ми паѓа жал да им ја кажам вистината па се послужувам со белата лага.

Кога сум надвор од дома никогаш не лажам :) мислам јез да за ситници нешто да преувеличам ...ама најчесто си ќутам...молчењето не е лажење... мојте многу ги лажам зошто често ме прашуваат ’’незгодни’’ прашања :nesum: морам што да правам....

Treba sekogas da se kazuva vistinata pa kolku i da e nekogas bolna..za toa treba da razmisleme i da najdeme nacin da ja kazeme vistinata a da bide poblaga (ponebolna)

Не треба секогаш да се кажува вистината, ама не треба и секогаш да се лаже :):)

Не треба секогаш да се кажува вистината.Се злоупотребува тоа.Доволно е малку да се манипулира со неа, но во никој случај не смее да се лажи премногу.

Прво треба добро да се процени за што се лаже, за последици, за време и место и сл. па после се натака... со ред. Али треба да си паметен и креативен за да излажеш, т.е. да излажеш и да ти поверуваат :)

mislam deka nekojpat e podobro da molcis,da ne zboruvas oti lugeto sekogas ne ti veruvaat makar i da im mislis dobro.
primer mojot bivs odi so edna drugarka,jas raskinav so nego zasto e zenskar na majot ovaa godina go vidov so druga devojka i toa ne samo jas i mnogu drugi deca i jas i rekov na drugarkata no taa ne mi poveruva pa ajde sega sto da pravam...nejzin e zivoto ama mi e maka sto dozvoluva taka..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom